ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Леся Поташник

Дата:

20.12.2017

ЗАПРОПОНОВАНІ ПОПРАВКИ / ПРОПОЗИЦІЇ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 43
Про бюджет  міста Калуша на 2018 рік

РІШЕННЯ
 
від________2017 р.№ ___
 
 
Про бюджет  міста Калуша
на 2018 рік
 
 
Керуючись статтею 77 Бюджетного кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», міська рада
вирішила:
 
  1. Визначити на 2018 рік:
 
-  доходи міського бюджету у сумі 709 986,7 тис. гривень, у тому числі доходи загального фонду міського бюджету  687 262,8 тис. гривень, доходи спеціального фонду міського бюджету 22 723,9 тис. гривень, у тому числі бюджету розвитку  6 650,0 тис. гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;
-  видатки міського бюджету у сумі 709 986,7 тис. гривень, в тому числі видатки загального фонду міського бюджету – 660 417, 210 тис. гривень, видатки спеціального фонду міського бюджету 49 569,49 тис. гривень згідно з додатком 3 до цього рішення;
- профіцит загального фонду міського бюджету у сумі 26 845,59 тис. гривень та дефіцит спеціального фонду міського бюджету 26 845,59 тис. гривень згідно з додатком 2 до цього рішення.
2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів міського бюджету у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами, у тому числі по загальному фонду 660 417,210 тис. гривень та спеціальному фонду 49 569,49 тис. гривень  згідно з додатком 3 до цього рішення.
3. Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів міського  бюджету у сумі 100,0 тис. гривень.  
4. Затвердити обсяги міжбюджетних трансфертів на 2018 рік:
- Базова дотація з державного бюджету в сумі  212,3 тис. гривень.
- Субвенції з державного бюджету в сумі  357 058,9 тис. гривень:
освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам – 70 730,3 тис. гривень;
медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам – 53 220,1 тис. гривень;
на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги  по догляду  за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу  – 108 700,0 тис. гривень;
на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот – 118 329,6 тис. гривень;
на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинка сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» - 2 067,8 тис. гривень;
на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу 24,0 тис. гривень.
- Субвенції з обласного бюджету в сумі  287,1 тис. гривень:
на відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни – 47,6 тис. гривень;
на пільги на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 73,5 тис. гривень;
на додаткові виплати ветеранам ОУН-УПА – 114,0 тис. гривень;
на додаткову виплату бійцям-добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України… - 52,0 тис. гривень.
5. Установити обсяг резервного фонду міського бюджету на 2018 рік в сумі 300,0 тис. гривень.
6. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду міського бюджету на 2018 рік за їх економічною  структурою:
оплату праці працівників бюджетних установ;
нарахування на заробітну плату;
придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
забезпечення продуктами харчування;
оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
поточні трансферти населенню;
поточні трансферти місцевим бюджетам;
підготовку кадрів вищими навчальними закладами І-ІV рівнів акредитації;
забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;
заходи, пов’язані з обороноздатністю держави, що здійснюються за рахунок коштів резервного фонду міського бюджету;
оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури.
7. Затвердити у складі видатків міського бюджету кошти на реалізацію державних та регіональних галузевих програм на загальну суму 85 798, 885 тис. гривень  згідно з додаток 4 до цього рішення.
8. Головним розпорядникам коштів міського бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетним установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.
9. Установити, що до доходів загального фонду міського бюджету на 2018 рік належать надходження, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, а також трансферти, що надаються з Державного бюджету України міському бюджету та субвенції, що передаються з інших місцевих бюджетів.
Установити, що частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об`єднань (засновником яких є міська рада), що вилучається до бюджету, зараховується до міського бюджету в розмірі 15 відсотків за результатами фінансово-господарської діяльності у 2017 році та наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2018 році у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств.
10. Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету на 2018 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею 69-1 Бюджетного кодексу України та субвенції, що передаються з інших місцевих бюджетів.
Джерелами формування у частині фінансування є кошти, які передаються з іншої частини бюджету.
11. Фінансовому управлінню міської ради до 01.03.2018 року подати до міської ради пропозиції щодо пооб’єктного розподілу бюджету розвитку міського бюджету для погодження з постійними комісіями міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю. Тимків), з питань власності, житлово-комунального господарства та екології (О. Єланіна), з питань будівництва та землеустрою (О.Руско). 
            12. Згідно з пунктом 8 статті 16 Бюджетного Кодексу України надати дозвіл фінансовому управлінню міської ради (Л. Поташник) в межах поточного бюджетного періоду за погодженням з постійною комісією міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю. Тимків) здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозити відповідно до порядку, визначеного Кабінетом Міністрів України, з подальшим їх поверненням до кінця бюджетного періоду.
13. Надати право виконавчому комітету міської ради за погодженням з постійною комісією міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю. Тимків) протягом 2018 року у міжсесійний період здійснювати внесення змін до доходів та видатків міського бюджету за рахунок міжбюджетних трансфертів з державного та інших бюджетів, розподіл і перерозподіл обсягів субвенцій та додаткових дотацій з подальшим затвердженням на сесії міської ради.
14. Надати право фінансовому управлінню міської ради (Л. Поташник) за погодженням з  постійною комісією міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю. Тимків) при внесенні змін та доповнень до класифікації доходів, відомчої та типової програмної класифікації видатків та кредитування приводити у відповідність до неї доходи, видатки, фінансування та кредитування міського бюджету з подальшим затвердженням на сесії міської ради.
        15. Відповідно до статті 74 Бюджетного кодексу України міській раді здійснювати місцеві зовнішні запозичення шляхом отримання кредитів (позик) від міжнародних фінансових організацій і надавати місцеві  гарантії для забезпечення повного або часткового виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання, що виникають за кредитами (позиками) від міжнародних фінансових організацій.
16. Додатки 1-4 до цього рішення є його невід’ємною частиною.
17. Рішення вступає в дію з 01.01.2018 року.
18. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника  та заступників міського голови відповідно до розподілу функціональних обов’язків  і  постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю. Тимків).
 
Міський голова                                                                           Ігор Матвійчук

 

ДОДАТКИ

1 Додаток 1.pdf Переглянути
2 Додаток 2-сесія.pdf Переглянути
3 додаток №3-сесія.pdf Переглянути