ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Юрій Тимків

Дата:

28.08.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 26
Про  звернення   Калуської міської ради щодо   вжиття заходів для забезпечення повного покриття  цифровим ефірним телебаченням стандарту DVB-T2 м. Калуша та Калуського району


26. РІШЕННЯ
 
 
Про  звернення   Калуської міської ради щодо   вжиття заходів для забезпечення повного покриття  цифровим ефірним телебаченням стандарту DVB-T2 м. Калуша та Калуського району
 
 
   
 
 
        Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» , міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради  Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману та  голові Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Юрію Артеменку  щодо вжиття заходів для забезпечення повного покриття  цифровим ефірним телебаченням стандарту DVB-T2 м. Калуша та Калуського району  (звернення додається).
2. Управлінню економічного розвитку міста Калуської міської ради оприлюднити дане рішення в газеті «Дзвони Підгір’я».
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Романа Боднарчука.
 
        
Міський  голова                                                          Ігор Матвійчук
 
 
 
Прем’єр-міністру України
Гройсману Володимиру Борисовичу
 
Голові Національної ради України
з питань телебачення та радіомовлення
Артеменко Юрію Анатолійовичу
 
 
Звернення
 
В м. Калуш та Калуському районі Івано-Франківської області спостерігається слабке покриття цифровим ефірним телебаченням стандарту DVB-T2. Згідно даних з сайту http://ukrtvr.org/dvb-tt2-movlennya/karti-pokrittya.html велика частина багатоповерхової забудови м. Калуш не покривається взагалі. (Карта покриття –Додаток1)
Відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 13 червня 2018 р. № 509 «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», з 31 серпня 2018 року буде припинено трансляцію аналогового ефірного телебачення.
У зв’язку і з вище наведеним, значна частина соціально не захищених верств населення м. Калуша та Калуського району, втратить можливість безкоштовно переглядати ефірне телебачення. Тарифи на супутникове, кабельне та інтернет телебачення постійно зростають, тому велика частина мешканців залишиться без будь якого доступу до телебачення.
Найближчі передавачі розміщені в м.Івано-Франківськ та в м.Долина. В м. Калуш на вул. Височанка34-А є існуюча телевізійна вежа Івано-Франківської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (ІВФКРРТ), де встановлено обладнання для передачі аналогового сигналу. Усі приймачі мешканців міста та району налаштовані на отримання сигналу з даної вишки. Перенаправлення антен в сторону Долини та Івано-Франківська не дають чіткого сигналу.
Прошу Вас, відповідно до Вашої компетенції, для не допущення соціальної напруженості серед населення, вжити заходів для забезпечення повного покриття  цифровим ефірним телебаченням стандарту DVB-T2 м. Калуша та Калуського району, розглянути можливість встановлення додаткових передавачів стандарту DVB-T2 у м. Калуш по вул. Височанка 34-А на вежі ІВФКРРТ.
                                   
Прийнято на ____ сесії  Калуської міської ради                               сьомого демократичного скликання   30.08.2018 р.