ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 19

19. РІШЕННЯ
Про Порядок та умов відшкодування комунальному підприємствву  «Водотеплосервіс» Калуської міської ради різниці між розміром тарифу на послугу з  постачання теплової енергії та розміром економічно обґрунтованих витрат на її надання населенню.
 
                                    

 
   
Відповідно ст.26.34 Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  враховуючи висновки постійної комісії  міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, з метою цільового використання  коштів міського бюджету, спрямованих на відшкодування різниці між встановленим розміром тарифу на послуги з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню ,міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Затвердити Порядок та умови відшкодування комунальному
 підприємству «Водотеплосервіс» Калуської міської ради різниці між розміром тарифу на послугу з  постачання теплової енергії та розміром економічно обґрунтованих витрат на її надання населенню, згідно з додатком №1.
  1. Затвердити форму розрахунку різниці в тарифах на послугу з
постачання теплової енергії, надану населенню, згідно з додатком №2.
  1. Затвердити  склад балансової комісії для визначення різниці в
 тарифах на послуги з постачання теплової енергії, надану населенню комунальним підприємством «Водотеплосервіс»,згідно з додатком №3.
  1. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання
 цього рішення покласти на управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради (Юрій Рекунов) .
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Руслану Вайду та постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики.
 
 
Міський голова                                                                      Ігор Матвійчук    



                                             Додаток№1
                        до рішення  міської ради
                     _______________№______
 
 ПОРЯДОК
та умови відшкодування комунальному підприємству «Водотеплосервіс»  різниці між встановленим розміром тарифу на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню.
 
1. Цей Порядок визначає механізм розрахунку та відшкодування КП «Водотеплосервіс» різниці між встановленим розміром тарифу на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на її надання населенню (далі - різниця в тарифах).
2. Видатки на відшкодування різниці в тарифах КП «Водотеплосервіс», що пов’язані із дією   тарифу на послугу з постачання теплової енергії населенню, який є нижчим від розміру економічно обґрунтованих витрат на її надання, міська рада передбачає у міському бюджеті згідно з наданими підприємством розрахунками.
3. Обсяг заборгованості з різниці в тарифах визначається підприємством на підставі таких підтвердних документів:
1) розрахунок фактичних економічно – обгрунтованих витрат на послугу з постачання теплової енергії населенню, що засвідчений підписом керівника, скріпленим печаткою;
2) копія рішення виконавчого  комітету Калуської міської ради про встановлення тарифів;
3) звіт про витрати виробництва та фінансові показники діяльності підприємства від надання послуг з постачання теплової енергії за встановленою для відповідного виду діяльності звітною формою, засвідчений підписом керівника, скріплений печаткою.
4. Обсяг заборгованості визначається як різниця між фактичними економічно – обґрунтованими витратами, пов’язаними з наданням послуг з постачання теплової енергії населенню, і фактичними нарахуваннями згідно із встановленим тарифом.
5. Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради (головний розпорядник бюджетних коштів) фінансує різницю в тарифах в межах бюджетних асигнувань поточного року, передбачених для відповідної програми, шляхом перерахування коштів на казначейський рахунок підприємства для здійснення господарської діяльності підприємства, пов’язаної з постачанням теплової енергії .
6. КП «Водотеплосервіс» готує розрахунки з різниці в тарифах за формою згідно з додатком №1 та подає УЖКГ Калуської міської ради для затвердження балансовою комісією (склад балансової комісії наведений в додатку №2) висновку відповідних розрахунків різниці між встановленим розміром на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на її надання населенню щоквартально - до 30 числа наступного за звітним періодом.
7. Управління житлово-комунального господарства Калуської міської рали на підставі затверджених розрахунків в межах бюджету протягом поточного фінансового року та до затвердження нового бюджету проводить відшкодування різниці в тарифах, що пов'язані з дією тарифу на послуги з постачання теплової енергії для населення, нижчих від розміру фактичних економічно обґрунтованих витрат на їх надання.
 
Секретар міської ради                                                         Роман Боднарчук
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                            Додаток№2
                     до рішення  міської ради
                     _______________№______
 
                          
 
РОЗРАХУНОК
різниці в тарифах на
послугу з постачання теплової енергії, надану населенню ____________________________________________________________________
  (найменування підприємства, код згідно з ЄДРПОУ)
 
 Місяць Фактичні нарахування згідно із встановленими для населення тарифами з урахуванням перерахунків за низькоякісні та не в повному обсязі надані послуги Фактичні витрати з надання послуги для населення (повна собівартість) Різниця між фактичними витратами та фактичними нарахуваннями Сума, що відшкодована за попередній період   (в т.ч. фінансова підтримка) Підлягає відшкодуванню
           
 
Керівник підприємства __________________
(підпис)
___________________________
(ініціали та прізвище)
Головний бухгалтер __________________
(підпис)
___________________________
(ініціали та прізвище)
М. П.    

Примітка. Розрахунок різниці в тарифах проводиться без урахування податку на додану вартість.
 
 
 
 
Секретар міської ради                                               Роман Боднарчук
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                  Додаток №3
                        до рішення  міської ради
                     _______________№______
        
 
 
 
Склад
балансової комісії для визначення різниці в тарифах
на послуги з постачання теплової енергії, надану населенню
КП «Водотеплосервіс»
 
 
Голова комісії:  
Руслана Вайда -заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів
Секретар комісії:  
Ірина Мацькович -головний економіст КП «Водотеплосервіс»
   
Члени комісії:  
Оксана Семаньків -заступник начальника Фінансового управління Калуської міської ради
Юрій Тимків -заступник начальника управління економічного розвитку Калуської міської ради
Юрій Рекунов -начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради
 
 
Секретар міської ради                                               Роман Боднарчук