ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Юрій Рекунов

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

22.09.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 19
Про Порядок та умов відшкодування комунальному підприємствву  «Водотеплосервіс» Калуської міської ради різниці між розміром тарифу на послугу з  постачання теплової енергії та розміром економічно обґрунтованих витрат на її надання населенню.

19. РІШЕННЯ
Про Порядок та умов відшкодування комунальному підприємствву  «Водотеплосервіс» Калуської міської ради різниці між розміром тарифу на послугу з  постачання теплової енергії та розміром економічно обґрунтованих витрат на її надання населенню.
 
                                    

 
   
Відповідно ст.26.34 Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  враховуючи висновки постійної комісії  міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, з метою цільового використання  коштів міського бюджету, спрямованих на відшкодування різниці між встановленим розміром тарифу на послуги з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню ,міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Затвердити Порядок та умови відшкодування комунальному
 підприємству «Водотеплосервіс» Калуської міської ради різниці між розміром тарифу на послугу з  постачання теплової енергії та розміром економічно обґрунтованих витрат на її надання населенню, згідно з додатком №1.
  1. Затвердити форму розрахунку різниці в тарифах на послугу з
постачання теплової енергії, надану населенню, згідно з додатком №2.
  1. Затвердити  склад балансової комісії для визначення різниці в
 тарифах на послуги з постачання теплової енергії, надану населенню комунальним підприємством «Водотеплосервіс»,згідно з додатком №3.
  1. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання
 цього рішення покласти на управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради (Юрій Рекунов) .
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Руслану Вайду та постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики.
 
 
Міський голова                                                                      Ігор Матвійчук    



                                             Додаток№1
                        до рішення  міської ради
                     _______________№______
 
 ПОРЯДОК
та умови відшкодування комунальному підприємству «Водотеплосервіс»  різниці між встановленим розміром тарифу на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню.
 
1. Цей Порядок визначає механізм розрахунку та відшкодування КП «Водотеплосервіс» різниці між встановленим розміром тарифу на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на її надання населенню (далі - різниця в тарифах).
2. Видатки на відшкодування різниці в тарифах КП «Водотеплосервіс», що пов’язані із дією   тарифу на послугу з постачання теплової енергії населенню, який є нижчим від розміру економічно обґрунтованих витрат на її надання, міська рада передбачає у міському бюджеті згідно з наданими підприємством розрахунками.
3. Обсяг заборгованості з різниці в тарифах визначається підприємством на підставі таких підтвердних документів:
1) розрахунок фактичних економічно – обгрунтованих витрат на послугу з постачання теплової енергії населенню, що засвідчений підписом керівника, скріпленим печаткою;
2) копія рішення виконавчого  комітету Калуської міської ради про встановлення тарифів;
3) звіт про витрати виробництва та фінансові показники діяльності підприємства від надання послуг з постачання теплової енергії за встановленою для відповідного виду діяльності звітною формою, засвідчений підписом керівника, скріплений печаткою.
4. Обсяг заборгованості визначається як різниця між фактичними економічно – обґрунтованими витратами, пов’язаними з наданням послуг з постачання теплової енергії населенню, і фактичними нарахуваннями згідно із встановленим тарифом.
5. Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради (головний розпорядник бюджетних коштів) фінансує різницю в тарифах в межах бюджетних асигнувань поточного року, передбачених для відповідної програми, шляхом перерахування коштів на казначейський рахунок підприємства для здійснення господарської діяльності підприємства, пов’язаної з постачанням теплової енергії .
6. КП «Водотеплосервіс» готує розрахунки з різниці в тарифах за формою згідно з додатком №1 та подає УЖКГ Калуської міської ради для затвердження балансовою комісією (склад балансової комісії наведений в додатку №2) висновку відповідних розрахунків різниці між встановленим розміром на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на її надання населенню щоквартально - до 30 числа наступного за звітним періодом.
7. Управління житлово-комунального господарства Калуської міської рали на підставі затверджених розрахунків в межах бюджету протягом поточного фінансового року та до затвердження нового бюджету проводить відшкодування різниці в тарифах, що пов'язані з дією тарифу на послуги з постачання теплової енергії для населення, нижчих від розміру фактичних економічно обґрунтованих витрат на їх надання.
 
Секретар міської ради                                                         Роман Боднарчук
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                            Додаток№2
                     до рішення  міської ради
                     _______________№______
 
                          
 
РОЗРАХУНОК
різниці в тарифах на
послугу з постачання теплової енергії, надану населенню ____________________________________________________________________
  (найменування підприємства, код згідно з ЄДРПОУ)
 
 Місяць Фактичні нарахування згідно із встановленими для населення тарифами з урахуванням перерахунків за низькоякісні та не в повному обсязі надані послуги Фактичні витрати з надання послуги для населення (повна собівартість) Різниця між фактичними витратами та фактичними нарахуваннями Сума, що відшкодована за попередній період   (в т.ч. фінансова підтримка) Підлягає відшкодуванню
           
 
Керівник підприємства __________________
(підпис)
___________________________
(ініціали та прізвище)
Головний бухгалтер __________________
(підпис)
___________________________
(ініціали та прізвище)
М. П.    

Примітка. Розрахунок різниці в тарифах проводиться без урахування податку на додану вартість.
 
 
 
 
Секретар міської ради                                               Роман Боднарчук
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                  Додаток №3
                        до рішення  міської ради
                     _______________№______
        
 
 
 
Склад
балансової комісії для визначення різниці в тарифах
на послуги з постачання теплової енергії, надану населенню
КП «Водотеплосервіс»
 
 
Голова комісії:  
Руслана Вайда -заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів
Секретар комісії:  
Ірина Мацькович -головний економіст КП «Водотеплосервіс»
   
Члени комісії:  
Оксана Семаньків -заступник начальника Фінансового управління Калуської міської ради
Юрій Тимків -заступник начальника управління економічного розвитку Калуської міської ради
Юрій Рекунов -начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради
 
 
Секретар міської ради                                               Роман Боднарчук