УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

24.09.2020 № 3486

Про Порядок та умов відшкодування комунальному підприємству «Водотеплосервіс» Калуської міської ради різниці між втсчановленим розміром тарифу на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на її надання населенню м.Калуш
(вісімдесят п’ята сесія сьомого демократичного скликання)

Відповідно ст.26.34 Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, з метою цільового використання коштів міського бюджету, спрямованих на відшкодування різниці між встановленим розміром тарифу на послуги з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню ,міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Порядок та умови відшкодування комунальному підприємству «Водотеплосервіс» Калуської міської ради різниці між встановленим розміром тарифу на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на її надання населенню, згідно з додатком 1.
  2. Затвердити форму розрахунку різниці в тарифах на послугу з
    постачання теплової енергії, надану населенню, згідно з додатком 2.
  3. Затвердити склад балансової комісії для визначення різниці в тарифах на послуги з постачання теплової енергії, надану населенню комунальним підприємством «Водотеплосервіс», згідно з додатком 3.
  4. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання

цього рішення покласти на управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради (Юрій Рекунов) .

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Руслану Вайду та постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики.

Міський голова      Ігор Матвійчук

Додаток 1

до рішення міської ради

24.09.2020 № 3486

ПОРЯДОК

та умови відшкодування комунальному підприємству «Водотеплосервіс» Калуської міської ради різниці між встановленим розміром тарифу на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на їх надання населенню.

1. Цей Порядок визначає механізм розрахунку та відшкодування КП «Водотеплосервіс» різниці між встановленим розміром тарифу на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на її надання населенню (далі - різниця в тарифах).

2. Видатки на відшкодування різниці в тарифах КП «Водотеплосервіс», що пов’язані із дією   тарифу на послугу з постачання теплової енергії населенню, який є нижчим від розміру економічно обґрунтованих витрат на її надання, міська рада передбачає у міському бюджеті згідно з наданими підприємством розрахунками.

3. Обсяг заборгованості з різниці в тарифах визначається підприємством на підставі таких підтвердних документів:

1) розрахунок фактичних економічно – обгрунтованих витрат на послугу з постачання теплової енергії населенню, що засвідчений підписом керівника, скріпленим печаткою;

2) копія рішення виконавчого комітету Калуської міської ради про встановлення тарифів;

3) звіт про витрати виробництва та фінансові показники діяльності підприємства від надання послуг з постачання теплової енергії за встановленою для відповідного виду діяльності звітною формою, засвідчений підписом керівника, скріплений печаткою.

4. Обсяг заборгованості визначається як різниця між фактичними економічно – обґрунтованими витратами, пов’язаними з наданням послуг з постачання теплової енергії населенню, і фактичними нарахуваннями згідно із встановленим тарифом.

5. Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради (головний розпорядник бюджетних коштів) фінансує різницю в тарифах в межах бюджетних асигнувань поточного року, передбачених для відповідної програми, шляхом перерахування коштів на казначейський рахунок підприємства для здійснення господарської діяльності підприємства, пов’язаної з постачанням теплової енергії .

6. КП «Водотеплосервіс» готує розрахунки з різниці в тарифах за формою згідно з додатком №1 та подає УЖКГ Калуської міської ради для затвердження балансовою комісією (склад балансової комісії наведений в додатку №2) висновку відповідних розрахунків різниці між встановленим розміром на послугу з постачання теплової енергії та розміром фактичних економічно-обґрунтованих витрат на її надання населенню щоквартально - до 30 числа наступного за звітним періодом.

7. Управління житлово-комунального господарства Калуської міської рали на підставі затверджених розрахунків в межах бюджету протягом поточного фінансового року та до затвердження нового бюджету проводить відшкодування різниці в тарифах, що пов'язані з дією тарифу на послуги з постачання теплової енергії для населення, нижчих від розміру фактичних економічно обґрунтованих витрат на їх надання.

Секретар міської ради Роман Боднарчук

Додаток 2

до рішення міської ради

24.09.2020 № 3486

РОЗРАХУНОК
різниці в тарифах на

послугу з постачання теплової енергії, надану населенню ____________________________________________________________________
  (найменування підприємства, код згідно з ЄДРПОУ)
 Місяць Фактичні нарахування згідно із встановленими для населення тарифами з урахуванням перерахунків за низькоякісні та не в повному обсязі надані послуги Фактичні витрати з надання послуги для населення (повна собівартість) Різниця між фактичними витратами та фактичними нарахуваннями Сума, що відшкодована за попередній період (в т.ч. фінансова підтримка) Підлягає відшкодуванню
Керівник підприємства __________________
(підпис)
___________________________
(ініціали та прізвище)
Головний бухгалтер __________________
(підпис)
___________________________
(ініціали та прізвище)
М. П.


Примітка. Розрахунок різниці в тарифах проводиться без урахування податку на додану вартість.

Секретар міської ради Роман Боднарчук

Додаток 3

до рішення міської ради

24.09.2020 № 3486

Склад

балансової комісії для визначення різниці в тарифах

на послуги з постачання теплової енергії, надану населенню

КП «Водотеплосервіс»

Голова комісії:
Руслана Вайда
  • заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів
Секретар комісії:
Ірина Мацькович
  • головний економіст КП «Водотеплосервіс»
Члени комісії:
Оксана Семаньків
  • заступник начальника Фінансового управління Калуської міської ради
Юрій Тимків
  • заступник начальника управління економічного розвитку Калуської міської ради
Юрій Рекунов
  • начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради

Секретар міської ради              Роман Боднарчук