ОПИС ДОКУМЕНТУ

Дата:

26.01.2017

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 13
Про  затвердження Положення про порядок надання фінансової підтримки органам самоорганізації населення.


13. РІШЕННЯ                   
 
від ____________  № ______            
 
Про  затвердження Положення про порядок надання фінансової підтримки органам самоорганізації населення.
             
 
З метою залучення мешканців міста до безпосередньої участі в місцевому самоврядуванні, у відповідності до Конституції України, керуючись ст.26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України «Про органи самоорганізації населення», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити Положення про порядок надання фінансової підтримки органам самоорганізації населення згідно з додатком.
2.   Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голова з питань діяльності виконавчих органів Руслану Вайду.
 
 
Міський голова                                                           Ігор Матвійчук
 
ПОЛОЖЕННЯ
про порядок надання фінансової допомоги органам самоорганізації населення

Дане Положення встановлює правові й організаційні основи надання фінансової допомоги органам самоорганізації населення.


І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Фінансова допомога надається органам самоорганізації населення (далі – ОСН) створеним і легалізованим в порядку, передбаченому Законом України «Про органи самоорганізації населення».
1.2.  У даному Положенні використовуються терміни та основні поняття, визначені Законами України «Про органи самоорганізації населення», “Про місцеве самоврядування в Україні”.


ІІ. ДЖЕРЕЛА НАДАННЯ ДОПОМОГИ
2.1 Фінансування здійснюється за рахунок коштів міського бюджету в межах обсягів, затверджених рішенням міської ради про бюджет міста на відповідний бюджетний рік.
Кошти для фінансування підтримки ОСН щорічно передбачаються в програмі розвитку місцевого самоврядування.
 
ІІІ. ПІДСТАВИ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ДОПОМОГИ
3.1. Підставою для призначення допомоги є звернення ОСН про надання фінансової допомоги з метою забезпечення його діяльності, передбаченої установчими документами (Положенням про орган самоорганізації населення) та відшкодування витрат на створення ОСН.
3.2. Заяви ОСН розглядаються на засіданні постійної комісії з питань  соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (далі – постійна комісія)в частині наявності коштів в міському бюджеті відповідно до програми розвитку місцевого самоврядування та в частині доцільності та пріоритетності виділення фінансової допомоги ОСН, її розміру. Участь в засіданні комісії в обов’язковому порядку приймають голова або секретар ОСН, який подав звернення про виділення коштів.
ІV. ПОРЯДОК ПРИЗНАЧЕННЯ ТА РОЗМІР ДОПОМОГИ
4.1. Питання надання допомоги розглядається протягом 15 днів з дня відповідного звернення ОСН.
4.2. Допомога призначається розпорядженням міського голови за пропозицією постійної комісії у 15-ти денний термін з дня отримання протоколу постійної комісії з відповідною пропозицією. Міський голова відмовляє у призначенні фінансової допомоги у випадку, встановленому розділом 6 даного Положення.
4.3. З метою підтвердження фактів, наведених у зверненні заявників, члени постійної комісіїможутьпроводити обстеження на місці,  та витребувати необхідні додаткові документи від ОСН. Результати такого обстеження оформляються відповідним актом.
4.4. Розмір допомоги встановлюється в межах відповідних бюджетних асигнувань, передбачених розділом 2 даного Положення.
 
V.  ПОРЯДОК НАДАННЯ ДОПОМОГИ
5.1. Після розгляду заявипротокол засідання постійної комісії з результатом розгляду заяви (відповідною пропозицією) передається на розгляд міському голові.
5.2. Виплата фінансової допомоги ОСН  здійснюється на підставі розпоряджень міського голови.
5.3. Відділ бухгалтерського обліку перераховує кошти фінансової допомоги на карткові рахунки відкриті в установах банків згідно з розпорядженням міського голови.
5.4. Члени ОСН звітують на сесії про використання отриманих коштів.
 
VI. ВІДМОВА В ПРИЗНАЧЕННІ ДОПОМОГИ
6.1. У наданні фінансової допомоги може бути відмовлено на підставі
надання заявником неповних або недостовірних даних. При цьому, голова постійної комісії надає письмову відмову із зазначенням причин відмови та встановлює термін для усунення причин відмови, зокрема у випадку подання заявником неповних даних.
6.2. Заява ОСН після усунення недоліків розглядається повторно в порядку, встановленому цим Положенням.