ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Віктор Гільтайчук

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

28.09.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1787
Про звернення Калуської міської ради щодо врегулювання ситуації з постачанням енергоносіїв

 
Про звернення Калуської міської    ради  щодо врегулювання ситуації        з постачанням енергоносіїв  
      (__________ сесія   восьмого  демократичного скликання)
 
 
 
Враховуючи звернення  МАОМС «Агенція розвитку  ОТГ Прикарпаття»  та голів місцевих рад Прикарпаття щодо врегулювання ситуації  з постачанням енергоносіїв, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада 
ВИРІШИЛА:
         1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо врегулювання ситуації  з постачанням енергоносіїв (додається).
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.
 
 
Міський голова                                                           Андрій Найда
 
Президенту України
Володимиру Зеленському
 
Прем’єр-міністру України
Денису Шмигалю
 
Національній комісії, що здійснює
державне регулювання у сферах
енергетики та комунальних послуг
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
 
Калуська міська рада, представляючи інтереси   Калуської міської територіальної громади, стурбована ситуацією, яка виникла з енергоносіями для бюджетних установ.
Інформуємо, що з початку року в абсолютній більшості всіх постачальників природного газу відпускна ціна для бюджетних організацій територіальних громад Прикарпаття зросла щонайменше у 2,5 рази та продовжує зростати.
Різке і непрогнозоване підвищення тарифів на енергоносії всіма постачальниками є свідченням монопольного становища у сфері газопостачання та є чинником дестабілізації ситуації в громадах і веде до зростання соціальної напруги, місцевої політичної нестабільності та економічних потрясінь.
В умовах збалансованості місцевих бюджетів подальше зростання ціни на газ  для бюджетних установ та організацій ставить під загрозу функціонування  і є викликом для всієї системи місцевого самоврядування.
Враховуючи вище викладене, розуміючи ринкові умови, просимо вжити невідкладних заходів щодо врегулювання ситуації з постачанням енергоносіїв.
Просимо та очікуємо ухвалення рішень:
  • щодо фіксації цін на енергоносії для бюджетних установ місцевого самоврядування на рівні цін на енергоносії для населення.
  • щодо врегулювання ситуації з виконанням договорів постачальних компаній і органів місцевого самоврядування з метою унеможливлення одностороннього розірвання договорів з боку постачальника.
  • з метою забезпечення газопостачання для бюджетних установ спростити порядок проведення аукціонів закупівлі енергоносіїв.
 
 
Прийнято на  19 сесії восьмого демократичного скликання    
Калуської міської ради   29.09.2021 року