ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

30.06.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 353
Про звернення Калуської міської ради


ЗВЕРНЕННЯ
КАЛУСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
 
 
Голові
Національної комісії, що здійснює
державне регулювання у сферах
енергетики та комунальних послуг
                                                                     Костянтину УЩАПОВСЬКОМУ
 
 
Шановний Костянтине Валерійовичу!
 
Ми, депутати Калуської міської ради, звертаємось до Вас з важливим питанням, яке турбує Калуську міську територіальну громаду. Стосується це передовсім коригування тарифів на теплову енергію ДП «Калуська ТЕЦ-нова».
 
 16 травня 2022 року ДП «Калуська ТЕЦ-нова» провело відкрите обговорення щодо перегляду та встановлення тарифів на виробництво теплової енергії для потреб населення, для установ, що фінансуються за рахунок державного і місцевих бюджетів, інших споживачів та зазначило причини їх зростання.       
На сьогодні послуги з постачання теплової енергії для споживачів житлового масиву міста Калуша надають два підприємства: КП «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради та ДП «Калуська ТЕЦ-нова».
ДП «Калуська ТЕЦ-нова» визнано централізованим постачальником теплової енергії для населення, бюджетних і інших установ для опалення, тобто всіх категорій споживачів м. Калуша, які отримують теплову енергію від Калуської ТЕЦ.
          В опалювальний період 2021-2022 років ДП «Калуська ТЕЦ-нова» сумлінно виконувало свої зобов’язання: своєчасно та в повному обсязі забезпечувало послугами споживачів міста Калуш, не зважаючи на те, що ціна на вугільну продукцію з урахуванням транспортування зросла у три рази у порівнянні з ціною, закладеною у діючих тарифах на виробництво теплової енергії.
 
Калуська міська рада у зв’язку з необхідністю забезпечення початку опалювального сезону 2022-2023 рр. та беручи до уваги норми чинного законодавства України розуміє потребу в необхідності формування економічно-обгрунтованих тарифів на теплову енергію. Водночас просимо вжити всіх заходів  у відповідності до урядових ініціатив, які лягли в основу проекту закону України  «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення», який вже ухвалено Верховною Радою в першому читанні.
Звертаємо Вашу увагу й на те, що ДП «Калуська ТЕЦ-нова» може претендувати на одержання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці між фактичною вартістю та тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади.