ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

ФІЦАК Тарас Іванович

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

16.05.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 367
Про  внесення змін до Програми стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в Калуській територіальній громаді на 2023- 2025  роки

 Про  внесення змін до Програми стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ)
в Калуській територіальній громаді на 2023- 2025  роки
 
   
Керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні",  відповідно до рішень міської ради від 30.03.2023 року №2019 "Про Програму стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в Калуській територіальній громаді на 2023-  2025  роки", листа Калуської окружної прокуратури  від 18.03.2024 року за №09.52-67-704 ВИХ-24, беручи до уваги службову записку  начальника управління житлово-комунального господарства Тараса Фіцака від 08.05.2024 року №05.1-20/787, рекомендації постійних комісій з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, та з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до  Програми стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в Калуській територіальній громаді на 2023- 2025  роки, затвердженої рішенням міської ради від 30.03.2023 року №2019, від 27.07.2023 №2335, від 26.10.2023 №2633, від 30.11.2023 №2724, виклавши розділ VII Порядку реалізації Програми в новій редакції(додається).
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького та постійну комісію з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.
 
 
Міський голова                                                                                   Андрій  НАЙДА                                                                                                                            
 
                                                                                                                
                           
                               Порядок реалізації Програми
 
                      VІІ Формування комісії з відбору житлових будинків
 
                   
7.1.  Відбір будинків та розподіл коштів  здійснюється комісією з відбору житлових будинків для проведення ремонтних робіт відповідно до Програми, до складу якої залучаються:
- представники головного розпорядника бюджетних коштів (управління житлово-комунального господарства) (в кількості 3 чол.);
- представник управління економіки (в кількості 1 чол.)
- депутати Калуської міської ради (за їх згоди) (в кількості 3 чол.);
  - представники(голови) ОСББ (в кількості 4 чоловік, але не більше одного представника від одного ОСББ).
- представників управлінських компаній (без права голосу);
7.2.Склад комісії формується відповідно п.7.1. та подається на затвердження виконавчим комітетом.
          7.3. Голова комісії призначається з представників від управління житлово-комунального господарства.
          7.4. Головою комісії не може бути діючий голова правління ОСББ.
          7.5. Засідання комісії вважається правочинним якщо на ньому присутні не менше двох третин обраних до її складу членів.
          7.6. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.
7.7. При голосуванні питань, в яких розглядаються виділення коштів на виготовлення документації або виділення коштів на капітальні ремонти об'єктів-  житлових будинків в яких створено ОСББ, кожний об'єкт виноситься на голосування окремо.
7.8. При розгляді питання  коли виділення коштів на капітальні ремонти об'єктів-житлових будинків в яких створено ОСББ стосується житлового будинку, голова правління якого є членом комісії з відбору житлових будинків для проведення ремонтних робіт, то по даному питанні  він не бере участь у голосуванні.
          7.9. У разі неявки члена комісії на засідання без поважних причин два рази він переобирається за відповідним поданням голови комісії.