ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXVI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

30.05.2024

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 3208
Про схвалення Меморандуму про співпрацю з Міністерством оборони України


УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
30.05.2024     №   3208
 Про схвалення Меморандуму
про співпрацю з
Міністерством оборони України
 
м.Калуш
(шістдесят шоста  сесія восьмого демократичного скликання)
 
 

        Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги наказ Міністра оборони України від 05 листопада 2023 року «Про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року» та з метою  розвитку взаємодії Калуської міської ради з Міністерством оборони України щодо рекрутингу до Сил оброни України,  міська рада

ВИРІШИЛА:
 
  1. Схвалити текст Меморандуму про співпрацю між Калуською міською радою та Міністерством оборони України (додається). 
  2. Уповноважити міського голову підписати Меморандум про співпрацю з Міністерством оборони України від імені Калуської міської ради. 
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Наталію Кінаш.

              
Міський голова                                                              Андрій НАЙДА
        СХВАЛЕНО
рішенням міської ради
30.05.2024    №  3208
                                                                                              Секретар міської ради
                                                                                    Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
 
 
 МЕМОРАНДУМ
ПРО ВЗАЄМОДІЮ ТА СПІВРОБІТНИЦТВО
 
м. Київ                                                                    “____”_________2024 року
 
Міністерство оборони України (далі за текстом – Міноборони), в особі заступника Міністра оборони Калмикової Наталії Фернандівни, яка діє на підставі довіреності від 26.01.2024 № 220/84/д (далі за текстом – Сторона 1), та Калуська міська рада (далі за текстом – Сторона 2), в особі міського голови Найди Андрія Михайловича, який діє на підставі ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування», які разом іменуються “Сторони”, а кожна окремо “Сторона”, усвідомлюючи доцільність об’єднання зусиль для досягнення спільної мети, зазначеної нижче, а також враховуючи, що цей Меморандум про взаємодію та співробітництво укладається в умовах воєнного стану в Україні, що означає врахування Сторонами усіх нормативно-правових актів щодо такого правового режиму у своїй співпраці, уклали даний Меморандум про взаємодію та співробітництво (далі за текстом – Меморандум) про таке:
 
  1. МЕТА МЕМОРАНДУМУ
 
  1. Метою цього Меморандуму є консолідація зусиль Сторін, спрямованих на посилення обороноздатності держави та розвиток спроможностей Міноборони та Збройних Сил України в умовах воєнного стану, спричиненого збройною агресією з боку російської федерації проти України, та на її стримування.
  2. Для реалізації мети Меморандуму співпраця Сторін може включати, але не обмежуватись, наступними напрямками співробітництва:
обладнання локацій для рекрутингу до Збройних Сил вмотивованих громадян, популяризації серед мешканців громади служби в Збройних Силах;
підбір, навчання та тренінги для рекрутерів, контроль якості їх роботи;
налагодження взаємодії з ТЦК та СП з метою забезпечення ефективного процесу рекрутингу, зокрема для врахування досвіду, здібностей, якостей та побажань  рекрутованих громадян щодо військового підрозділу та посади;
інформаційна взаємодія щодо вдосконалення системи рекрутингу Збройних Сил України, розвитку сучасних та ефективних комунікацій для комплектування особового складу відповідно до нагальних потреб військових частин, якостей та компетенцій військовозобов’язаних громадян і військовослужбовців;
сприяння у розробці та координації інформаційно-медійної діяльності, що спрямована на популяризацію співпраці Сторін та інформування населення щодо актуальних питань впровадження результатів співпраці Сторін;  
обмін інформаційними матеріалами, зміст яких може становити суспільний інтерес, у тому числі її розміщення на веб-ресурсах Сторін, а також в визначених приміщеннях сторін та залучених третіх осіб, на зовнішніх носіях реклами, в етерах радіо- та телепередач (макети буклетів, банерів, флаєрів, зовнішньої реклами, позначення та логотипи, відеоматеріали тощо);
інші потенційні напрями співробітництва для вдосконалення системи рекрутингу Збройних Сил України та розвитку людського капіталу.
1.3. З метою деталізації домовленостей щодо окремих напрямів діяльності, зазначених в п 1.2. даного Меморандуму, Сторони можуть укладати окремі угоди/договори/меморандуми та підписувати інші документи, які регулюватимуть відповідну співпрацю Сторін, не будуть суперечити цьому Меморандуму та враховуватимуть його положення.
1.4. Сторони використовуватимуть наявні можливості та ресурси з метою сприяння і створення умов для найбільш ефективного досягнення спільних цілей.
1.5. Укладаючи цей Меморандум, Сторони підтверджують, що інтересам кожної з них відповідає спільне і узгоджене співробітництво, обумовлене цим Меморандумом.
1.6. Сторони мають намір забезпечувати одна одній, у межах своєї компетенції, всебічну підтримку відповідно до положень цього Меморандуму та інформувати одна одну про заходи, спрямовані на його реалізацію.
1.7. Для досягнення спільної мети цього Меморандуму Сторони можуть запрошувати до співробітництва в рамках узгоджених напрямів інші організації та установи будь-якої форми власності, залучати виконавців чи надавачів відповідних послуг або робіт, науковців, експертів, консультантів, а також, за необхідності, створювати за їх участі тимчасові робочі групи та інші допоміжні структури.
1.8. Для належної координації дій Сторін за цим Договором та вирішення поточних питань співробітництва Сторони визначають осіб, відповідальних за забезпечення взаємодії.
 
  1. ОРГАНІЗАЦІЯ СПІВРОБІТНИЦТВА (СПІВПРАЦІ)
 
2.1. У процесі виконання спільних цілей та завдань в рамках цього Меморандуму Сторони будують свої взаємовідносини на підставі чесного партнерства та захисту інтересів один одного.
2.2. Цей Меморандум не встановлює для Сторін, які її підписали, жодних фінансових зобов’язань, та не є господарським (цивільно-правовим, волонтерським чи будь-яким іншим) договором. При цьому Сторони розуміють важливість та необхідність виконання положень цього Меморандуму.
2.3. Взаємодія та співпраця Сторін за цим Меморандумом не переслідує досягнення будь-якої спільної господарської мети та не передбачає отримання прибутку і не може розглядатись як діяльність за договором про спільну діяльність або як попередній договір.
2.4. Сторони домовились забезпечити максимальну прозорість і відкритість у своїх відносинах в рамках спільної діяльності за цим Меморандумом. При цьому, Сторони докладають всіх зусиль для забезпечення конфіденційності і нерозголошення третім особам будь-якої інформації, яка ідентифікована будь-якою із Сторін як конфіденційна, службова чи таємна в ході виконання положень цього Меморандуму.
2.5. Сторони зобов’язуються дотримуватись вимог антикорупційного законодавства України при виконанні цього Меморандуму.
2.6. З метою реалізації положень цього Меморандуму Сторони здійснюють наступне:
зберігання конфіденційної інформації, отриманої в ході співпраці Сторін за даним Договором;
забезпечують захист персональних даних, що передаються в межах інформаційної взаємодії, від випадкової втрати або знищення, від незаконної обробки, у тому числі незаконного знищення чи доступу до таких персональних даних;
утримуються від дій, які можуть заподіяти моральну, економічну чи іншу шкоду іншій Стороні.
2.7. У випадку порушення процесів обробки та захисту персональних даних суб’єктів персональних даних відповідальність несе виключно Сторона, яка допустила дане порушення без залучення іншої Сторони.
2.8. Цей Меморандум укладений українською мовою у двох оригінальних примірниках, по одному для кожної Сторони, що мають однакову юридичну силу.
 
  1. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН І ДОПОВНЕНЬ ДО МЕМОРАНДУМУ
 
3.1. Зміни та доповнення до цього Меморандуму оформлюються Сторонами у письмовій формі, шляхом їх викладення в додаткових угодах або меморандумах, які становлять невід’ємну частину цього Меморандуму.
3.2. Не допускається одностороння зміна умов співробітництва, а розбіжності, які виникають при реалізації цього Меморандуму, вирішуються шляхом проведення переговорів.
3.3. У випадках, не передбачених цим Меморандумом, Сторони керуються законодавством України.
 
  1. ДАТА НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ТА ТЕРМІН ДІЇ МЕМОРАНДУМУ
 
4.1. Цей Меморандум набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та діє протягом одного року, якщо Сторони не приймуть іншого рішення.
4.2.У разі якщо жодна із Сторін не заявить про розірвання Меморандуму за 10 (десять) робочих днів до закінчення терміну його дії, визначеного в п. 2.1. цього Меморандуму, термін дії Меморандуму автоматично продовжується на той же строк і на тих же умовах.
4.3. Будь-яка зі Сторін може припинити дію цього Меморандуму, надіславши іншій Стороні письмове повідомлення про такий намір не менше ніж за 10 (десять) робочих днів до запланованої дати припинення дії Меморандуму. Сторони можуть продовжити або поновити цей Меморандум, що засвідчується підписанням Сторонами додаткової угоди до цього Меморандуму.
 
5. РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН
 
Сторона 1
 
Міністерство оборони України
Код ЄДРПОУ  00034022
Юридична адреса:
03168, м. Київ, пр-т. Повітрофлотський, 6
 
 
Заступник Міністра оборони
 
 
___________/Наталія Калмикова/
м.п.
 
Сторона 2
 
Калуська міська рада
Код  ЄДРПОУ 04054300
Юридична адреса:
77300, м. Калуш, вул. Івана Франка, 1
 
 
Міський голова
 
 
_______________/Андрій НАЙДА/
м.п.