ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Федоришин Любов Михайлівна

Статус:

Прийнятий в цілому

Дата:

23.05.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 425
Про схвалення Меморандуму про співпрацю з благодійними організаціями  «Благодійний фонд «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ» та «Благодійний фонд «Карітас-Калуш»

   
          Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою  здійснення  соціального захисту жителів  Калуської міської територіальної громади та внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території громади,  міська рада

ВИРІШИЛА:
 
  1. Схвалити текст Меморандуму про співпрацю між Калуською міською радою та благодійними організаціями «Благодійний фонд «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ» та «Благодійний фонд «Карітас-Калуш»  (додається).
 2. Уповноважити міського голову підписати Меморандум про співпрацю між Калуською міською радою та благодійними організаціями «Благодійний фонд «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ» та «Благодійний фонд «Карітас-Калуш» від імені Калуської міської ради. 
  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Наталію Кінаш.
                     
   Міський голова                                                              Андрій НАЙДА

СХВАЛЕНО
рішенням міської ради від
_____________№________
                                                                                              Секретар міської ради
 
                                                                                     _________ Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
 
Меморандум про співпрацю між Калуською міською радою та благодійними організаціями «Благодійний фонд «Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ» та «Благодійний фонд «Карітас-Калуш»
м. Калуш   «___» _________________ 2024
 
Калуська міська рада Івано-Франківської області (надалі – Сторона 1) в особі міського голови НАЙДИ Андрія Михайловича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,
Благодійна організація «Благодійний фонд «КАРІТАС-ІВАНО-ФРАНКІВСЬК УГКЦ» (надалі – Сторона 2) в особі директора ЧОРНІЯ Володимира Ярославовича, що діє на підставі Статуту
та
Благодійна організація «Благодійний фонд «КАРІТАС- КАЛУШ» (надалі – Сторона 3) в особі директора ПРИШЛЯКА Ігора Ярославовича, що діє на підставі Статуту ,
Надалі разом іменуються «Сторони», а кожен окремо – «Сторона»
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Визнаючи необхідність здійснення соціального захисту жителів Калуської міської територіальної громади та внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території громади, Сторони вирішили спільно об’єднати зусилля для ефективної діяльності в питаннях реалізації заходів спрямованих на соціальний захист населення
2. МЕТА ТА ПРЕДМЕТ МЕМОРАНДУМУ
2.1. Метою Меморандуму є забезпечення взаємодії Сторін у питаннях впровадження заходів із соціального захисту населення
2.2. Предметом Меморандуму є перспективні проєкти сторін (а також третіх осіб, які можуть бути залучені до співпраці в рамках угоди)
2.3. Предмет Меморандуму реалізується Сторонами через задекларовані напрямки співпраці.
2.4. Перелік напрямків не є вичерпним та може доповнюватися за взаємною згодою сторін.
3. НАПРЯМИ СПІВРОБІТНИЦТВА СТОРІН
3.1. Для реалізації мети та предмету Меморандуму Сторони визначають такі напрями співробітництва:
3.1.1. Сприяння в забезпечення соціального захисту та надання комплексу соціальних послуг для жителів Калуської міської територіальної громади та внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території громади.
3.1.2. Створення громадського центру з подальшим спільним використанням  його  приміщень для впровадження комплексної соціальної послуги формування життєстійкості для жителів громади та проведення спільних заходів направлених на соціальну згуртованість громади та адаптацію внутрішньо переміщених осіб у громаді.
3.1.3.Організація та реалізація спільних заходів (семінари, конференції, конкурси тощо).
3.1.4. Спільна координація волонтерської діяльності з метою підтримки громадських ініціатив у сфері соціального захисту населення.
3.1.5.Залучення партнерських та донорських організацій  для  реалізації мети Меморандуму.
3.1.6. Сторони спільно залучають і реалізовують проєкти міжнародної технічної допомоги.
3.1.7. Сторони беруть участь у розробці та впровадженні взаємоузгоджених проєктів.
3.1.9. Сторони домовились про розміщення інформації про діяльність та заходи партнера на офіційній сторінці в мережі Інтернет та офіційних сторінках у соціальних мережах.
3.1.10. Будь-які інші напрями співробітництва, що узгоджені Сторонами.
4. ПРАВА І ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН
4.1. Сторони взаємодіють на принципах рівноправності, відкритості і доброчинності.
4.2. Співпраця Сторін здійснюється на основі цього Меморандуму та інших договорів, які можуть бути укладені на виконання завдань даної угоди.
4.3. Сторони самостійно визначають і формують склад своїх учасників для участі у спільних заходах.
4.4. Сторони можуть пропонувати перспективні напрямки діяльності.
4.5. Сторони домовилися, що умови Меморандуму не є конфіденційними та можуть надаватися третім особам у разі необхідності.
4.6. Сторони беруть на себе зобов’язання забезпечити збереження переданих іншою Стороною для ознайомлення, розгляду та опрацювання документальних матеріалів іншої Сторони, повернути їх в цілісності і за першою вимогою.
4.7. Всі зміни та доповнення до Меморандуму оформлюються письмово та за згодою Сторін.
5. ТЕРМІН ДІЇ
5.1. Цей Меморандум набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та діє протягом одного року, якщо Сторони не приймуть іншого рішення.
5.2.У разі якщо жодна із Сторін не заявить про розірвання Меморандуму за 10 (десять) робочих днів до закінчення терміну його дії, визначеного в п. 5.1. цього Меморандуму, термін дії Меморандуму автоматично продовжується на той же строк і на тих же умовах.
5.3. Будь-яка зі Сторін може припинити дію цього Меморандуму, надіславши іншій Стороні письмове повідомлення про такий намір не менше ніж за 10 (десять) робочих днів до запланованої дати припинення дії Меморандуму. Сторони можуть продовжити або поновити цей Меморандум, що засвідчується підписанням Сторонами додаткової угоди до цього Меморандуму.
6. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
6.1. Жодна зі Сторін не несе перед іншою Стороною яких-небудь інших зобов’язань крім тих, що обумовлені даним Меморандумом.
6.2. Сторони зобов’язуються не розголошувати конфіденційну інформацію, яка стала відома у процесі спільної діяльності.
7. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
7.1. Сторони розглядають Меморандум як декларацію про наміри, що не призводять до юридичних чи фінансових наслідків або зобов’язань для  будь-кого з них.
7.2. Відносини Сторін, які виникли у Меморандумі, є виключно відносинами незалежних Сторін.
7.3. Кожна Сторона має право співпрацювати з третьою стороною збудь-яких питань, подібних до тих, які передбачаються Меморандумом.
7.4. Усі суперечки стосовно тлумачення і застосування положень Меморандуму будуть вирішуватися шляхом переговорів та консультацій між Сторонами.
7.5. У разі невиконання умов Меморандуму Сторони встановлюють причини та шляхом узгоджень налагоджують спільну роботу. Якщо виконання Меморандуму неможливе, кожна зі Сторін може ініціювати припинення її дії.
7.6. Для припинення дії Меморандуму зацікавлена Сторона письмово заявляє про свій намір не пізніше, як за один місяць до зазначеної дати. Після настання цієї дати Меморандум вважається припиненим.
7.7. Текст Меморандуму складений українською мовою та підписаний у трьох примірниках, по одному для кожної зі Сторін, при цьому всі тексти мають однакову юридичну силу.
7.8. Усі зміни та доповнення до Меморандуму повинні бути прийняті лише за згодою Сторін шляхом підписання відповідних Додатків, що є невід’ємною частиною Меморандуму.
7.9. Сторони зобов’язуються повідомляти одна одну про зміни реквізитів, що може впливати на виконання зобов’язань щодо Меморандуму.
7.10. У випадках, непередбачених Меморандумом, сторони керуються нормами законодавства України.
8. ПІДПИСИ СТОРІН
Калуська міська рада
Калуського району Івано-Франківської області
Благодійна організація «Благодійний фонд «КАРІТАС-ІВАНО-ФРАНКІВСЬК УГКЦ» Благодійна організація «Благодійний фонд «КАРІТАС -КАЛУШ»
Код ЄДРПОУ 33578261 Код ЄДРПОУ 13652164 Код ЄДРПОУ 45455481
     
77300, Івано-Франківська обл., м.Калуш, вул. Івана Франка, 1 76018, Івано-Франківська область, м.Івано-Франківськ, вул.Лесі Українки, 1 77301, Івано-Франківська область, Калуський район, м.Калуш, вул.Височанка, 96А
     
Міський голова Директор Директор
     
     
     
Андрій НАЙДА Володимир ЧОРНІЙ Ігор ПРИШЛЯК