ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Соколовський Юрій Володимирович

Статус:

Новий проект

Дата:

15.07.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 588
Про погодження проєкту Меморандуму про міжмуніципальне Співробітництво з Садівською сільською радою

      Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги службову записку начальника управління економічного розвитку міста міської ради Юрія Соколовського та враховуючи рекомендації постійної  комісії міської ради з питань з гуманітарної роботи, законності та  антикорупційної політики, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Погодити проєкт Меморандуму про міжмуніципальне  співробітництво між Калуською міською радою та Садівською сільською  радою (додається).
2. Уповноважити міського голову Андрія Найду від Калуської міської ради укласти з Менською міською радою Меморандум про міжмуніципальне співробітництво громад.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.
 
 
 
          Міський голова                                                     Андрій НАЙДА
                   
 
 
ПОГОДЖЕНО
рішення міської ради
___________ № _____
Секретар міської ради
 
Віктор ГІЛЬТАЙЧУК                     
 
 
Меморандум
про міжмуніципальне співробітництво громад
 
м. Калуш                                                                         _______________ 2024 р
 
           Калуська міська рада, від імені та в інтересах Калуської міської територіальної громади у Калуському районі Івано-Франківської області, в особі міського голови Найди Андрія Михайловича, який діє на підставі Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», з однієї сторони, та Садівська сільська рада, від імені та в інтересах Садівської сільської територіальної громади Сумського району Сумської області, в особі сільського голови Крючкова Івана Олексійовича, який  діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні», з другої сторони, які далі іменуються «Сторони»,   поділяючи спільну думку, що головним завданням органів місцевого самоврядування є створення комфортного та безпечного середовища для життя наших громадян, що може бути забезпечено винятково на основі розумного зростання в межах наших громад та взаємовигідного співробітництва.                                                                 
          Територіальні громади сьогодні пов’язані низкою економічних, соціальних та культурних зв’язків, які є основою спільного розвитку та мають величезний потенціал для зростання. Однак, цей потенціал може бути використаний продуктивніше за умови нашої тісної співпраці .
          Усвідомлюючи важливість та невідкладність створення умов для зростання територіальних громад; щасливого дитинства наших дітей; враховуючи бажання жителів, що проживають в населених пунктах, адекватний рівень і якість медичних, освітніх, соціальних та інших публічних послуг; зважаючи на важливість ретельного планування і виконання завдань щодо  адаптації та соціалізації ветеранів, велика кількість яких очікується після війни, а саме забезпечення гідного та якісного життя ветеранів, а також їхніх сімей;  розуміючи важливість збалансованого та розумного використання територій наших громад, збереження найбільш цінних земель, об’єктів природної та культурної спадщини; відзначаючи необхідність погодженого просторового планування та розміщення об’єктів, що впливають на значні території в наших територіальних громадах, дійшли згоди про наступне :
 
          1. Сторони будуть підтримувати співпрацю у напрямках:
          1.1. Культури, мистецтва та туризму;
          1.2. Шкільної та позашкільної освіти, у тому числі, , через налагодження прямих зв’язків та обміну досвідом між закладами та  установами, що належать кожній зі Сторін;
          1.3. Підтримки молоді та молодіжних організацій на території кожної зі Сторін, створення умов для їх розвитку, у тому числі через реалізацію спільних програм, проєктів та заходів;
          1.4. Обміну кращими практиками у галузях, віднесених до компетенції місцевого самоврядування обох Сторін;
          1.5. Інших напрямках, які будуть додатково погоджені Сторонами.
 
          2. Укладаючи цей Меморандум, Сторони погоджуються, що у них не виникає жодних фінансових зобов’язань.
 
           3. Фінансові зобов’язання, в рамках співпраці, можуть виникати виключно за окремо укладеними договорами у відповідності до чинного законодавства.
 
           4. Цей Меморандум набуває чинності з моменту підписання уповноваженими представниками Сторін та діє безстроково, якщо одна зі Сторін або обидві Сторони не приймуть рішення про його розірвання. 
 
            5. Цей Меморандум укладений у двох примірниках українською мовою, що мають однакову юридичну силу – по одному для кожної Сторони.
 
            6. Додатки та доповнення до цього Меморандуму оформлюються  у письмовій формі, а також можуть здійснюватися шляхом обміну електронними документами із застосуванням електронного кваліфікованого підпису повноваженої особи (органу) відповідної Сторони, або через використання електронних листів, за умови, що такі листи направлені з офіційної адреси уповноваженої особи (органу) однієї Сторони на офіційну електронну адресу уповноваженої особи (органу) другої Сторони. У разі, якщо одна Сторона вимагає погодження представницьким органом (депутатами місцевої ради) рішення про зміну, доповнення чи розірвання Меморандуму -  іншій Стороні має бути надана належним чином засвідчена копія такого рішення.
 
Калуська міська рада
 
Міський голова
 
 
______________   Андрій НАЙДА
Садівська сільська рада
 
Сільський голова
 
 
_______________      Іван КРЮЧКОВ