ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 713

 
      Розглянувши заяви громадян, керуючись ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.12 Земельного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська pада    
 
ВИРІШИЛА:
        1. Затвердити протокол узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів від 26.07.2024 року №13, від 16.08.2024 року №14.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови відповідно до розподілу функціональних обов’язківта постійні комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою; з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.
 
 Міський голова                                                   Андрій НАЙДА

                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО:
                                                                                      рішення   міської ради 
                                                                                      __.__.2024 №
                                                                                    Секретар міської ради
                                                                                Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
 
                                                               Протокол № 13
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів
від 26.07.2024 року                                                                        м. Калуш
Присутні:  
Мельник Володимир Андрійович - начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради, голова комісії;  
Юрас Олена Анатоліївна
 
 
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
 
Сосяк Федір Васильович
 
 
 
 
Стасюк Марія Романівна
 
 
Відсутні:
Рекунов Юрій Іванович
 
 
Семеняк Людмила Іванівна 
 
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
Смолянський Олександр
Анатолійович
 
 
 
 
 
 
- головний спеціаліст відділу кадастру та орендних відносин управління земельних відносин Калуської міської ради, заступник голови комісії;                                                          
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- заступник начальника юридичного відділу – юрист виконавчого комітету Калуської міської ради;
- головний спеціаліст-інспектор сектору інспекторів з благоустрою відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради;
- староста Студінського старостинського
округу.
 
 
- заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;
- заступник начальника управління                                                                        архітектури та містобудування Калуської  міської ради;
- начальник відділу №2 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області  (за згодою);
- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань власності, житлово - комунального господарства та екології (за згодою).
 
 
 
     
Порядок  денний
 
 
1. Розгляд заяви гр.Стуса Ярослава Михайловича погодження меж земельної ділянки площею 0,1500 га в урочищі «Тернова» в с.Студінка Калуського району для ведення особистого селянського господарства без підпису суміжного землекористувача –гр.Павловською Є.В. у зв’язку із її відсутністю (померла).
        Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що на адресу суміжного будинковолодіння було направлено повідомлення про засідання узгоджувальної комісії, однак  ніхто не з’явився.
        Зауважила, що відповідно до п.4.2. Положення про узгоджувальну комісію, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 року № 78,  земельні спори розглядаються за участю зацікавлених сторін, які повинні бути завчасно повідомлені про час і місце розгляду спору.  У разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання розгляд питання переноситься на наступне засідання.
         Стасюк М.Р. -  староста Студінського старостинського округу підтвердила той факт, що гр. Павловська Є.В. – померла, та на сьогоднішній день спадкоємців немає.
        Мельник В.А.: зважаючи на наведені обставини, запропонував на першому засіданні узгоджувальної комісії погодити межу земельної ділянки площею 0,1500 га в урочищі «Тернова» в с.Студінка Калуського району для ведення особистого селянського господарства без підпису суміжного землекористувача –гр.Павловської Є.В. у зв’язку із її відсутністю (померла).
        Однак, за результатами голосування у зв’язку з недостатною кількістю голосів для прийняття рішення (5 – «за», 1 – «утримався»),  членами узгоджувальної комісії не погоджено межу земельної ділянки площею 0,1500 га в урочищі «Тернова» в с.Студінка Калуського району для ведення особистого селянського господарства без підпису суміжного землекористувача –гр.Павловської Є.В.
        Мельник В.А. зважаючи на наведені обставини запропонував перенести розгляд заяви гр. Стуса Я.М. на чергове засідання комісії.
        Голосували:                                                                 «за»                     6
 
        Вирішили:  Розгляд заяви гр.Стуса Ярослава Михайловича перенести на чергове засідання комісії.
 
 
2. Розгляд заяви гр.Свирид Галини Антонівни щодо усунення суміжним землекористувачем – гр.Яковиною Р.І. перешкод у користуванні приватизованою земельною ділянкою на вул. Франка І., 11 в с.Мостище Калуського району.
         У заяві зазначається про те, що сусід заявниці створює перешкоди у доступі до її подвір’я, без її згоди були поставлені ворота та випущена ринва на спільну дорогу.
      
 
             Паньків В.Д. – староста Мостищенського старостинського округу зазначив, що згідно генерального плану с.Мостище вздовж будинковолодінь гр.Свирид Г.А. та Яковини Р.І. – землі комунальної власності (проїзд).
             Згідно Інформації з Державного земельного кадастру про право  власності та речові права на земельну ділянку Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у приватній власності гр.Свирид Г.А. знаходиться земельна ділянка (кадастровий номер 2622884301:01:003:0256) для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).
         Гергічна Е.М. зазначила, що заявниця на засідання узгоджувальної комісії не з’явилась, хоча була повідомлено завчасно листом та в телефонному режимі.
        При цьому повідомила, що 25.07.2024 року до Калуської міської ради надійшла заява від адвоката Ореста Долинки, який представляє інтереси суміжного землекористувача – гр.Яковини Р.І. У заяві мова йде про ознайомлення із заявою гр.Свирид Г.А. та повторне відкладення розгляду спору у зв’язку із тим, що його, як адвоката, 26.07.2024 року залучено до розгляду по справі №345/2698/24 у суді. По цій причині він не може з’явитись на засідання узгоджувальної комісії та ознайомитись із матеріалами та документами, які стосуються предмету спору.
 Мельник В.А. зазначив, що відповідно до п.4.2. Положення про узгоджувальну комісію земельні спори розглядаються за участю зацікавлених сторін, які повинні бути завчасно повідомлені про час і місце розгляду спору. У разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання і відсутності офіційної згоди на розгляд питання, розгляд спору переноситься.
         Зважаючи на це, запропонував перенести розгляд заяви гр. Свирид Г.А. на чергове засідання комісії. Крім цього, наголосив на необхідності виїзду на місцезнаходження земельних ділянок із залученням виконавців робіт із землеустрою, які отримали ліцензію на проведення топографо-геодезичних робіт.
        Голосували:                                                                 «за»                   6
        Вирішили: 
        Розгляд заяви  гр. Свирид Галини Антонівни перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін та виїздом на місцезнаходження земельних ділянок із залученням виконавців робіт із землеустрою, які отримали ліцензію на проведення топографо-геодезичних робіт.
 
        
Голова комісії:                                   _______________  Володимир Мельник
Заступник голови комісії:                _______________  Олена Юрас
Секретар комісії:                               _______________  Елла Гергічна
Члени комісії:                                   _______________   Юлія Корпан
                                                            ________________ Федір Сосяк
                                                             _______________  Марія Стасюк