ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Мельник Володимир Андрійович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXVI

Скликання:

VIII

Вид:

За основу

Номер:

411

Дата реєстрації:

17.05.2024

Проголосовано:

30.05.2024 13:30:41

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 411

Текст:

                         

      Розглянувши заяви громадян, керуючись ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.12 Земельного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська pада    

 

ВИРІШИЛА:


  1. Затвердити протоколи узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів від 12.04.2024 року №6, від 26.04.2024 року №7. 

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови відповідно до розподілу функціональних обов’язків  та постійні комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою; з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.                                                                                                                                                                                                                                                                    Міський голова                                                   Андрій НАЙДА



                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО:

                                                                                      рішення   міської ради 

                                                                                      __.__.2024 №

                                                                                    Секретар міської ради

                                                                                Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
Протокол № 6

засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 12.04.2024 року                                                                        м. Калуш






























Присутні:  
     
Юрас Олена Анатоліївна

 

 

 

Гергічна Елла Миколаївна

 

 

Корпан Юлія Сергіївна

 

 

Смолянський Олександр

Анатолійович

 

 

Сосяк Федір Васильович

 

 

 

 

Лазар Василь Михайлович

 

Гулимчук Любомир Васильович

 

Відсутні:

 

Мельник Володимир Андрійович

 

 

Онуфрик Любомир Ярославович

 

 

Рекунов Юрій Іванович

 

 

Семеняк Людмила Іванівна 

 

 

Собчук Анатолій Володимирович

 

 

 

 
- головний спеціаліст відділу кадастру та орендних відносин управління земельних відносин Калуської міської ради, заступник голови комісії;                                                          

-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;

- заступник начальника юридичного відділу – юрист виконавчого комітету Калуської міської ради;

- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань власності, житлово - комунального господарства та екології (за згодою);

- головний спеціаліст-інспектор сектору інспекторів з благоустрою відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради;

- староста Тужилівського старостинського округу;

- староста Ріп’янського

старостинського округу.

 

 

- начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,

голова комісії;

- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);

- заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;

- заступник начальника управління                                                                        архітектури та містобудування Калуської  міської ради;

- начальник відділу №2 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області  (за згодою).

 
 
     


                                                     Порядок  денний


   

1. Повторний розгляд заяви гр. Савчук Наталії Степанівни щодо погодження межі земельної ділянки площею 0,0683 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського господарства суміжним землекористувачем – гр.Баранчук А.М., а також земельної ділянки площею 0,0600 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського  господарства.

            Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що суміжний землекористувач - гр. Баранчук А.М. на засідання узгоджувальної комісії не з’явилась, хоча була повідомлена завчасно. Разом з цим, на засідання узгоджувальної комісії повторно з’явився батько гр.Баранчук А.М. – гр.Дзундза М.М., проте довіреності від своєї доньки членам комісії не надав.

Юрас О.А. зазначила, що відповідно до пункту 4.2. Положення про узгоджувальну комісію відсутність однієї із сторін без поважних причин при повторному розгляді земельного спору не зупиняє його розгляд і прийняття рішення.

          Згідно кадастрового плану земельної ділянки та Акту погодження меж землекористування земельної ділянки площею 0,0683 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського господарства, розроблених ФОП Попадюк Н.І., земельна ділянка (кадастровий номер 2622886002:01:001:0004) та земельна ділянка (кадастровий номер 2622886002:01:001:0005) перебувають у приватній власності гр.Баранчук А.М.

          Гулимчук Л.В. - староста Ріп’янського старостинського округу повідомив, що між будинковолодіннями гр.Баранчук А.М. та гр. Савчук Н.С. встановлено огорожу - паркан, який розмежовує суміжні земельні ділянки.

          Враховуючи вищевикладене,  у членів узгоджувальної комісії є підстави погодити межу земельної ділянки площею 0,0683 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського господарства із суміжним землекористувачем – гр.Баранчук А.М. відповідно до кадастрового плану земельної ділянки по існуючій огорожі (встановленому паркану).

         Дзундза М.М. зазначив, що на земельній ділянці, яку має намір приватизувати заявниця, ростуть посаджені ним кущі і виноград та наголосив на необхідності виносу меж земельної ділянки (кадастровий номер 2622886002:01:001:0004), що перебуває у приватній власності його доньки -  гр.Баранчук А.М.  в натурі (на місцевість) з метою уточнення дійсних меж цієї ділянки.

           Юрас О.А.: з метою проведення робіт щодо виносу меж вищезгаданої земельної ділянки в натуру (на місцевість) необхідно звернутись до ліцензійних землевпорядних організацій, перелік яких розміщений на офіційному сайті Держгеокадастру в Івано-Франківській області.

           Стосовно іншої земельної ділянки площею 0,0600 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського господарства, яку має намір приватизувати гр. Савчук Н.С., заявниця повідомила присутнім про те, що впритул до цієї земельної ділянки було висипано будівельні відходи. Разом з цим, заявниця наполягає на необхідності проведення повторних обмірів та виносу крайніх точок земельної ділянки.

     

     

        Гулимчук Л.В. - староста Ріп’янського старостинського округу запевнив присутніх про те, що ним буде вжито заходів щодо усунення будівельних відходів з території, прилеглої до земельної ділянки, яку має намір приватизувати гр. Савчук Н.С. площею 0,0600 га в с.Мислів Калуського району.

        Юрас О.А.: враховуючи вищевикладене, рекомендувала розгляд заяви гр. Савчук Н.С. перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

        Голосували:                                                                  «за»                    7







        Вирішили: 

        Рекомендувати сторонам спору звернутись до ліцензійних землевпорядних організацій, перелік яких розміщений на офіційному сайті Держгеокадастру в Івано-Франківській області, з метою проведення робіт щодо виносу меж в натуру (на місцевість) земельної ділянки (кадастровий номер 2622886002:01:001:0004), що перебуває у приватній власності гр.Баранчук А.М. та земельної ділянки площею 0,0600 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського господарства, яку має намір приватизувати гр. Савчук Н.С.

        Розгляд заяви  гр. Савчук Наталії Степанівни  перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

 

 

 

2. Розгляд заяви гр.Пецків Н.І. стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,0769 га в с.Тужилів Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) суміжним землекористувачем – гр. Локатир Олександрою Миронівною.

        Гергічна Е.М.: до Калуської міської ради окрім заяви гр.Пецків Н.І. від 29.03.2024 року надійшла заява гр.Локатир О.М. від 03.04.2024 року з проханням встановити (відновити) межі земельної ділянки її будинковолодіння, що розташоване на вул.Якубова, 11 в с.Тужилів Калуського району та межі земельної ділянки суміжного будинковолодіння гр. Пецків Н.І., що розташоване на вул. Якубова, 13 в с.Тужилів Калуського району, оскільки на сьогоднішній день площа її земельної ділянки зменшена. Крім того, зміна конфігурацїї її земельної ділянки та земельної ділянки заявниці, що була спричинена облаштуванням спільного заїзду до своїх будинків та господарських споруд, призвела до створення незручностей щодо раціонального використання утворених земельних ділянок.

         Лазар В.М.: беручи до уваги те, що будівельні паспорти на забудову земельних ділянок в обидвох сторін спору відсутні, тому ним було запропоновано влаштування спільного заїзду згідно схеми та на сьогоднішній день ширина між будинками становить 6,15 м.

     Юрас О.А. повідомила присутнім, що питання відновлення меж регулюється ст. 107 Земельного кодексу України, а саме: основою для відновлення меж є дані земельно-кадастрової документації. У разі неможливості виявлення дійсних меж їх встановлення здійснюється за фактичним використанням земельної ділянки. Якщо фактичне використання ділянки неможливо встановити, то кожному виділяється однакова за розміром частина спірної ділянки. У випадках, коли в такий спосіб визначення меж не узгоджується з виявленими обставинами, зокрема з встановленими розмірами земельних ділянок, то межі визначаються з урахуванням цих обставин.

           Враховуючи те, що на засіданні узгоджувальної комісії гр. Пецків Н.І. та гр. Локатир О.М. зазначили, що дані земельно-кадастрової документації у них відсутні та з фактичним використанням земельних ділянок із спільним заїздом не погоджується жодна сторона спору, тому встановлення (відновлення) меж земельних ділянок на вул. Якубова, 13 та на вул. Якубова, 11 в с.Тужилів Калуського району гр. Пецків Н.І. та гр. Локатир О.М., які зацікавлені в одержанні земельних ділянок у власність для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель та споруд (присадибних ділянок) можливе за умови виділення однакової за розміром частини спірної ділянки (ч.2 ст.107 Земельного кодексу України).

          Так, узгоджувальною комісією сторонам спору було рекомендовано звернутись до кваліфікованих інженерів-землевпорядників з метою  розроблення на підставі ч.2 ст.107 Земельного кодексу України схем земельних ділянок, та повідомити узгоджувальну комісію про результати їх розгляду на наступному засіданні комісії.

          Юрас О.А. зважаючи на це, запропонувала перенести розгляд заяви гр.Пецків Н.І. та гр. Локатир О.М. на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

         Голосували:                                                                 «за»                   7







        Вирішили: 

        Розгляд заяв  гр. Пецків Н.І. та гр. Локатир О.М. перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

 

        

 

Заступник голови комісії:                ________________ Олена Юрас

Секретар комісії:                               _______________  Елла Гергічна

Члени комісії:                                    _______________  Юлія Корпан

                                                            ________________ Олександр Смолянський

                                                            ________________ Федір Сосяк

                                                            ________________ Любомир Гулимчук

                                                            ________________ Василь Лазар                  

 

                                                 



                                                   ЗАТВЕРДЖЕНО:

                                                                                      рішення   міської ради 

                                                                                      __.__.2024 №

                                                                                    Секретар міської ради

                                                                                Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

 

            Протокол № 7

засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів

від 26.04.2024 року                                                                        м. Калуш






























Присутні:
Мельник Володимир Андрійович - начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради, голова комісії;
Юрас Олена Анатоліївна

 

 

 

Гергічна Елла Миколаївна

 

 

Корпан Юлія Сергіївна

 

 

Рекунов Юрій Іванович

 

 

Сосяк Федір Васильович

 

 

 

 

Лазар Василь Михайлович

 

Гулимчук Любомир Васильович

 

Паньків Василь Дмитрович

 

Стасюк Марія Романівна

 

Відсутні:

Онуфрик Любомир Ярославович

 

 

Семеняк Людмила Іванівна 

 

 

Собчук Анатолій Володимирович

 

 

Смолянський Олександр

Анатолійович

 
- головний спеціаліст відділу кадастру та орендних відносин управління земельних відносин Калуської міської ради, заступник голови комісії;                                                          

-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;

- заступник начальника юридичного відділу – юрист виконавчого комітету Калуської міської ради;

- заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;

- головний спеціаліст-інспектор сектору інспекторів з благоустрою відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради;

- староста Тужилівського старостинського округу;

- староста Ріп’янського старостинського округу;

 - староста Мостищенського старостинського округу;

- староста Студінського старостинського округу.

 

- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);

- заступник начальника управління                                                                        архітектури та містобудування Калуської  міської ради;

- начальник відділу №2 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області  (за згодою);

- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань власності, житлово - комунального господарства та екології (за згодою).

                                                     Порядок  денний

   

1. Повторний розгляд заяви гр. Савчук Наталії Степанівни щодо погодження межі земельної ділянки площею 0,0683 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського господарства суміжним землекористувачем – гр.Баранчук А.М., а також земельної ділянки площею 0,0600 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського  господарства.

         Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що суміжний землекористувач - гр. Баранчук А.М. на засідання узгоджувальної комісії не з’явилась, хоча була повідомлена завчасно.

          Разом з цим, на засідання узгоджувальної комісії повторно з’явився батько гр.Баранчук А.М. – гр.Дзундза М.М., який повідомив присутнім про те, що кваліфікованим інженером-землевпорядником - ФОП Попадюк Н.І. було проведено виніс меж в натуру (на місцевість) земельної ділянки (кадастровий номер 2622886002:01:001:0004), що перебуває у приватній власності його доньки, в результаті чого у гр.Дзундзи М.М. претензії стосовно межі земельної ділянки гр. Савчук Н.С. відсутні.

           Савчук Н.С. зазначила, що звернулась до ФОП Попадюк Н.І., яким було винесено координати крайніх точок земельної ділянки площею 0,0600 га в с.Мислів Калуського району, та визначено ширину проїзду 3,5 м.

           Гулимчук Л.В. – повідомив присутнім, що на виконання протокольного доручення від 12.04.2024 року ним буде вжито заходів щодо усунення будівельних відходів з території, прилеглої до земельної ділянки, яку має намір приватизувати гр. Савчук Н.С. площею 0,0600 га в с.Мислів Калуського району.

          За результатами проведених ФОП Попадюк Н.І. землевпорядних робіт щодо виносу координат крайніх точок земельної ділянки площею 0,0600 га в с.Мислів Калуського району староста Ріп`янського старостинського округу підписав гр.Савчук Н.С. акт погодження меж землекористування.

           Таким чином, заявниця може звертатися до ліцезійної землевпорядної організації з метою виготовлення документації із землеустрою земельної ділянки площею 0,0600 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського господарства відповідно до архівного рішення сесії Ріп’янської сільської ради «Про передачу земель у приватну власність» від 23.12.1993 року.

             Враховуючи вищенаведене, у членів узгоджувальної комісії є підстави погодити межу земельної ділянки площею 0,0683 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського господарства із суміжним землекористувачем – гр.Баранчук А.М. відповідно до кадастрового плану земельної ділянки по існуючій огорожі (встановленому паркану).

       Голосували:                                                                  «за»                    10





 

 

 

 

 

        Вирішили: 

        Погодити гр. Савчук Наталії Степанівні межу земельної ділянки площею 0,0683 га в с.Мислів Калуського району для ведення особистого селянського господарства із суміжним землекористувачем – гр.Баранчук А.М. відповідно до кадастрового плану земельної ділянки по існуючій огорожі (встановленому паркану).

 

2. Повторний розгляд заяви гр.Пецків Н.І. стосовно погодження межі земельної ділянки площею 0,0769 га в с.Тужилів Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) суміжним землекористувачем – гр. Локатир Олександрою Миронівною.

        Гергічна Е.М.: нагадала присутнім, що членами узгоджувальної комісії сторонам спору було запропоновано розглянути схему розподілу земельних ділянок, на яких розташовані будинковолодіння на вул.Якубова, 13 та вул.Якубова, 11 в с.Тужилів Калуського району, розробленої на підставі ч.2 ст.107 Земельного кодексу України та протягом двотижневого терміну обговорити запропоновані пропозиції до кадастрового плану меж земельних ділянок та дійти згоди в добровільному порядку.

         Так, гр.Пецків Н.І. та гр. Локатир О.М. на засіданні узгоджувальної комісії підписали в добровільному порядку запропоновану схему розподілу земельних ділянок, на яких розташовані їх будинковолодіння (додається).

         Мельник В.А.: на підставі вищенаведеного, рекомендував заявникам звернутися до ліцензійних землевпорядних організацій щодо розроблення документацій із землеустрою для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), враховуючи рекомендації узгоджувальної комісії.

         Голосували:                                                                 «за»                   10





        Вирішили: 

        Рекомендувати гр.Пецків Н.І. та гр. Локатир О.М. звернутися до ліцензійних землевпорядних організацій щодо розроблення документацій із землеустрою для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), враховуючи рекомендації узгоджувальної комісії.

     

 3. Розгляд заяви гр.Бігун Оксани Федорівни щодо погодження меж земельної ділянки площею 0,2087 га на вул. Лесі Українки, 12 в с.Студінка Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) із суміжними землекористувачами Стус З., Пастух Я., Лазар І., Атаман Р.

         Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що суміжні землекористувачі – громадяни Стус З., Пастух Я., Лазар І., Атаман Р. на засідання узгоджувальної комісії не з’явились, хоча були повідомлені завчасно. При цьому зауважила, що положенням про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 року № 78 визначено, що у разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання розгляд питання переноситься на наступне засідання.

          Мельник В.А. зважаючи на наведені обставини запропонував перенести розгляд заяви гр.Бігун О.Ф. на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

        Голосували:                                                                 «за»                     10





        Вирішили: 

        Розгляд заяви гр.Бігун Оксани Федорівни перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

      

       

4. Розгляд заяви гр. Пукіша Ярослава Володимировича щодо погодження меж земельної ділянки площею 0,1345 га на вул. Франка І., 40 в с.Мостище Калуського району для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) із суміжними землекористувачами – гр.Чижик В. (помер) та гр.Семанишин В.Є. у зв’язку з їх відсутністю.

         Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що суміжні землекористувачі – громадяни Чижик В. та гр.Семанишин В.Є. на засідання узгоджувальної комісії не з’явились, хоча були повідомлені завчасно.

        Паньків В.Д. -  підтвердив той факт, що гр.Чижик В. – помер, а гр. Семанишин В.Є. на сьогоднішній день перебуває за межами України.

        Гергічна Е.М. зауважила, що положенням про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 року № 78 визначено, що у разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання розгляд питання переноситься на наступне засідання.

          Мельник В.А. зважаючи на наведені обставини запропонував перенести розгляд заяви гр.Пукіша Я.В. на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

        Голосували:                                                                 «за»                     10





        Вирішили: 

        Розгляд заяви гр. Пукіша Ярослава Володимировича перенести на чергове засідання комісії із повторним запрошенням сторін.

 

Голова комісії:                                   _______________  Володимир Мельник

Заступник голови комісії:                ________________ Олена Юрас

Секретар комісії:                               _______________  Елла Гергічна

Члени комісії:                                    _______________  Юлія Корпан

                                                            ________________ Юрій Рекунов

                                                            ________________ Федір Сосяк

                                                            ________________ Любомир Гулимчук

                                                            ________________ Марія Стасюк

                                                            ________________ Василь Паньків                                                                           

                                                            ________________ Василь Лазар