ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

53

Дата реєстрації:

28.06.2016

Проголосовано:

30.06.2016 16:35:58

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 53

Текст:


                                          53. РІШЕННЯ

від   __________    №  ______                                                                          м.Калуш      

Про  затвердження протоколів       

узгоджувальної земельної комісії     

по вирішенню земельних спорів

з приводу суміжного землекористування                                                    

 

      Розглянувши заяви громадян, керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.12 Земельного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська pада    

 

ВИРІШИЛА:


  1. Затвердити  протокол № 4 від 27.04.2016 року  та протокол № 5 від 20.05.2016 року узгоджувальної земельної комісії по вирішенню земельних спорів з приводу суміжного землекористування. 


 

    2. Контроль за виконанням рішення покласти на керуючого справами виконкому Тетяну Максимець.

 

 

Міський голова                                                                   Ігор Матвійчук


 

Протокол № 4

засідання узгоджувальної земельної комісії

від 27.04.2016 року                                                                        м. Калуш
































Присутні:  
Мельник Володимир Андрійович -начальник земельного відділу, заступник голови комісії;
Кузик Роман Володимирович - начальник відділу у справах архітектури та містобудівного кадастру, головний архітектора міста Калуша, член комісії;
Кривенок Юлія Сергіївна

 

Рекунов Юрій  Іванович
-головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету міської ради;

-начальник управління житлово-комунального господарства міської ради, член комісії;
Руско Олег Романович                         

 
-депутат міської ради; голова постійної будівництва та землеустрою(за згодою)
Юрас Михайло Іванович В  - начальника Управління

 Держгеокадастру у Калуському районі,      

 член комісії (за згодою);

Порядок  денний:

Розгляд земельних питань


  1. Розгляд заяв гр. Яреми Павла Юрійовича, який проживає на вулиці Шкрумеляка, 13 в місті Калуші з приводу погодження меж земельної ділянки на вул. Шрумеляка, 13 без підпису суміжного землекористувача гр. Лисаник О.Р., яка проживає на вул. Шкрумеляка, 15 в місті Калуші та без підпису суміжного землекористувача гр. Дзісь Л., яка проживає по вул.Шкрумеляка, 11 в місті Калуші.


Володимир Мельник:

   Враховуючи те, що рішенням Калуської міської ради від 27.04.2010 року №1182 гр. Лисаник Оксані Романівні передано у власність земельну ділянку для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель

та споруд на вул. Шкрумеляка, 15 площею 0,10 га рекомендовано погодити межу земельної ділянки гр. Яремі П.Ю., який проживає на вулиці Шкрумеляка, 13 в місті Калуші без підпису суміжного землекористувача гр. Лисаник О.Р., яка проживає на вул. Шкрумеляка, 15 в місті Калуші, в існуючих межах.

    З приводу погодження меж гр. Яремі П.Ю. який проживає на вулиці Шкрумеляка, 13 в місті Калуші без підпису суміжного землекористувача гр. Дзісь Л., яка проживає по вул. Шкрумеляка, 11 в місті Калуші, рекомендовано провести обтеження земельної ділянки на вул. Шкрумеляка в місті Калуші та перенести розгляд питання на чергове засідання узгоджувальної земельної комісії.

  Голосували:                                                                         «за»                    5

                                                                                        «проти»             0   

                                                             (Юрас М.І.)      «утримались»   1

     Вирішили: 

     Погодити межу земельної ділянки в існуючих межах гр. Яремі Павлу Юрійовичу по вул. Шкрумеляка, 13  в місті Калуші для будівництва та обслуговування жилого будинку площею 0,10 га, без підпису суміжного землекористувача гр. Лисаник О.Р., яка проживає по вул. Шкрумеляка, 15 в місті Калуші, в існуючих межах.

     Провести обтеження земельної ділянки на вул. Шкрумеляка в місті Калуші та перенести розгляд питання погодження меж земельної ділянки гр. Яремі П.Ю. який проживає на вулиці Шкрумеляка, 13 в місті Калуші без підпису суміжного землекористувача гр. Дзісь Л., яка проживає по вул. Шкрумеляка, 11 в місті Калуші, на чергове засідання узгоджувальної комісії.

 

Заступник голови комісії   __________________     Володимир Мельник

 Члени комісії:   Роман Кузик  Юлія Кривенок Олег Руско Михайло Юрас  Юрій Рекунов                            

 

Протокол № 5

засідання узгоджувальної земельної комісії

від 20.05.2016 року                                                                        м. Калуш


































Присутні:    
Мельник Володимир Андрійович -начальник земельного відділу, заступник голови комісії;
Максимів Оксана Ярославівна

 

Кузик Роман Володимирович
- спеціаліст  І категорії земельного відділу Калуської міської ради, секретар комісії;

- начальник відділу у справах архітектури та містобудівного кадастру, головний архітектора міста Калуша, член комісії;
Кривенок Юлія Сергіївна -головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету міської ради;
Руско Олег Романович                         

                                             комісії міської ради з питань

    
-депутат міської ради; голова постійної будівництва та землеустрою(за згодою).
Юрас Михайло Іванович В  - начальника Управління

 Держгеокадастру у Калуському районі,      

 член комісії (за згодою);

Порядок  денний:

Розгляд земельних питань

 

1.Розгляд заяви гр. Яреми Павла Юрійовича, який проживає на вулиці Шкрумеляка, 13 в місті Калуші з приводу погодження меж земельної ділянки на вул. Шрумеляка, 13 без підпису суміжного землекористувача гр. Любові Дзісь, яка проживає на вул. Шкрумеляка, 11 в місті Калуші.

 

Оксана Максимів:

   Повідомила, що суміжний землекористувач на розгляд питання не з’явилась, хоча була завчасно повідомлена. Також згідно з положенням про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів з приводу суміжного землекористування затвердженого рішення міської ради від 06.06.2013 року №1962 зазначає, що у разі  відсутності однієї із сторін при повторному розгляді земельного спору не зупиняє його розгляд і прийняття рішення.

    Враховуючи надані документи та проведення обстеження земельної ділянки  по вул. Шкрумеляка рекомендувати погодити межу земельної ділянки в існуючих межах гр. Яремі Павлу Юрійовичу по вул. Шкрумеляка, 13  в місті Калуші для будівництва та обслуговування жилого будинку площею 0,10 га, без підпису суміжного землекористувача гр. Дзісь Л., яка проживає по вул. Шкрумеляка, 11 в місті Калуші.

 

  Голосували:    «за»   5    «проти»      0   (Юрас М.І.)    «утримались»   1

  Вирішили: 

 

  Погодити межу земельної ділянки в існуючих межах гр. Яремі Павлу Юрійовичу по вул. Шкрумеляка, 13  в місті Калуші для будівництва та обслуговування жилого будинку площею 0,10 га, без підпису суміжного землекористувача гр. Дзісь Л., яка проживає по вул. Шкрумеляка, 11 в місті Калуші.

 

2. Розгляд заяви гр. Рубаняк Івана Павловича, який проживає по вул. Фінська, 23 в місті Калуші, з приводу погодження меж земельної ділянки для гаражного будівництва по вул.Хіміків масив №1, К-5 без підпису суміжного землекористувача, оскільки власник гаража не встановлений.

   Вивчивши надані документи рекомендувати погодити межу земельної ділянки гр. Рубаняк Івану Павловичу, який проживає по вул.Фінська, 23 в місті Калуші, для гаражного будівництва по вул.Хіміків, масив №1, К-5 без підпису суміжного землекористувача.

 

Голосували:  за»     6     «проти»       0    «утримались»   0

Вирішили: 

 

   Погодити гр. Рубаняк Івану Павловичу, який проживає по вул.Фінська, 23 в місті Калуші, межу земельної ділянки для гаражного будівництва по вул.Хіміків, масив №1, К-5 без підпису суміжного землекористувача, в існуючих межах гаражу.

 

3. Розгляд заяви гр. Мельник Лесі Теодорівни, яка проживає по вул.Руська, 6 в місті Калуші з приводу порушення меж земельної ділянки суміжним землекористувачем гр. Лаврик О.П., яка проживає по вул. Руська, 12 в місті Калуші.

Оксана Максимів:

 Повідомила, що суміжний землекористувач на розгляд узгоджувальної земельної комісії не з’явилась. Також згідно з положенням про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів з приводу суміжного землекористування затвердженого рішення міської ради від 06.06.2013 року №1962 зазначає, що у разі  відсутності однієї із сторін  при першому вирішенні питання, розгляд питання переноситься на наступне засідання комісії.

Голосували:  за»     6     «проти»       0    «утримались»   0

Вирішили: 

 

  Розгляд заяви гр. Мельник  Теодорівни, яка проживає по вул.Руська, 6 в місті Калуші з приводу порушення меж земельної ділянки суміжним землекористувачем гр. Лаврик О.П., яка проживає по вул. Руська, 12 в місті Калуші перенести на чергове засідання узгоджувальної земельної комісії.

4.Розгляд заяви гр. Величкович Володимира Якубовича, який проживає по вул. О.Пчілки, 57 в місті Калуші з приводу приватизації земельної ділянки по вул. О.Пчілки, 57.

   Заявником зазначено вимогу згідно ст. 155 Земельного кодексу України, щодо скасування державного акту на право приватної власності на земельну ділянку по вул. О.Пчілки, 57  гр. Вальнюк Васси Якубівни.

   Однак, відповідно до п. 2 ст. 158 Земельного кодексу України виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей.

   З приводу неправильного оформлення документації директором КП “Земельно-кадастрове госпрозрахункове бюро Калуської міської ради” Семаком І.М. рекомендувати вирішувати в судовому порядку.

Голосували:                                                                         «за»                    5

                                                                                        «проти»             0   

                                                           (Юрас М.І.)        «утримались»   1

Вирішили: 

  Рекомендувати, з приводу скасування державного акту на право приватної власності на земельну ділянку по вул. О.Пчілки, 57  гр. Вальнюк Васси Якубівни, відповідно до п. 2 ст. 158 Земельного кодексу України, вирішувати питання в судовому порядку.

  З приводу неправильного оформлення документації директором КП “Земельно-кадастрове госпрозрахункове бюро Калуської міської ради” Семаком І.М.  рекомендувати вирішувати питання в судовому порядку.

 

5. Розгляд заяви гр. Дацини Фаїсії Петрівни, яка проживає по вул.Писарська,10/2, в місті Калуші з приводу вирішення спірного питання стосовно укладки тротуарної плитки у дворі будинку по вул. Писарська, що порушує сток води, гр. Маркеловим Володимиром Павловичем, який проживає по вул. Писарська, 10, в м. Калуші.

 

Оксана Максимів:

     Повідомила, що обидві сторони  на розгляд узгоджувальної земельної комісії не з’явились. Також згідно з положенням про узгоджувальну комісію по вирішенню земельних спорів з приводу суміжного землекористування затвердженого рішення міської ради від 06.06.2013 року №1962 зазначає, що у разі  відсутності однієї із сторін  при першому вирішенні питання, розгляд питання переноситься на наступне засідання комісії.

Голосували:  за»     6     «проти»       0    «утримались»   0

Вирішили: 

      Розгляд заяви гр. Дацини Фаїсії Петрівни, яка проживає по вул.Писарська,10/2, в місті Калуші з приводу вирішення спірного питання стосовно укладки тротуарної плитки у дворі будинку по вул. Писарська, що порушує сток води, гр. Маркеловим Володимиром Павловичем, який проживає по вул. Писарська, 10 в м. Калуші, перенести на чергове засідання узгоджувальної земельної комісії.

 

Заступник голови комісії   __________________     Володимир Мельник

 Члени комісії:   Роман Кузик  Юлія Кривенок Олег Руско Михайло Юрас  Юрій Рекунов