ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Тарас Нижник

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXV

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

13

Дата реєстрації:

19.12.2017

Проголосовано:

21.12.2017 10:32:27

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 13

Текст:




Р І Ш Е Н Н Я

«_____»__________2017р. № ______

 

 

Про Програму виконанняПоложення

про запровадження бюджетування

за участі громадськості (Бюджет

участі) міста Калушна 2018 рік

 

 

Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", за погодженням з постійною комісією з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики,Калуська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Програму виконання Положення прозапровадження бюджетування за участі громадськості(Бюджет участі) міста Калуш на 2018 рік (далі – Програма), щододається.

2. Доручити відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю міської ради (Т.Нижник) забезпечити організацію та виконання заходів Програми.

3. Доручити фінансовому управлінню міської ради при формуванні міського бюджету на відповідні роки передбачити кошти в межах реальних фінансових ресурсів на реалізацію Програми.

4. Контроль за виконанням цього рішення доручити постійній комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю.Тимків) та першому заступнику міського голови Галину Романко.

 

 

Міський голова                                                        Ігор Матвійчук

 

 

 

 

 

 

 







  ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від________2017 року №___

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

виконанняПоложення про бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Калушана 2018 рік

 













Замовник Програми:

Відділ з питаньвнутрішньої політики тазв’язків з громадськістю
 

 

 

Нижник Тарас Богданович
 

 

 

____________

(підпис)

 
Керівник Програми:

Перший заступник міського голови

 
 

Романко Галина Василівна

 
 

____________

(підпис)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Паспорт Програми

виконанняПоложення про бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Калуша на 2018 рік

 

Налагодження системного діалогу органів місцевого самоврядування м.Калуш із жителями, які постійно проживають у межах м.Калуш, створення умов для участі жителів у реалізації повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 


















































з/п
Назва Програми Програма

«Безпечне місто»на 2017-2020 роки
1. Правове забезпечення для розробки Програми: Закон України«Про місцеве самоврядування в Україні»;

- рішення міської ради № 1071 від 28.09.2017 року «Про запровадження бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Калуша;

- рішення міської ради № 1072 від 28.09.2017 року «Про затвердження параметрів Бюджету участі на 2018 рік та прогнози обсягів Бюджету участі на 2019-2020 роки».
2. Ініціатор розроблення програми (замовник): відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.
3. Розробник програми: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.
4. Співрозробники програми: -
5. Відповідальний виконавець програми: Управління освіти міської ради, управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту міської ради, управління культури національностей та релігій міської ради, виконавчий комітет міської ради.
6. Учасники програми: Структурні підрозділи міської ради, відповідальні за реалізацію проектів-переможців.
7. Головна мета Програми: Налагодження системного діалогу органів місцевого самоврядування м.Калуш із жителями, які постійно проживають у межах м.Калуш, створенню умов для участі жителів у реалізації повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»
8. Термін реалізації програми: 1 рік

 

 


















10. Обсяги фінансування програми: Обсяги фінансування Програми визначені  рішенням міської ради № 1072 від 28.09.2017 року «Про затвердження параметрів Бюджету участі на 2018 рік та прогнози обсягів Бюджету участі на 2019-2020 роки».
11. Очікувані результати виконання програми: Покращення охорони громадського порядку в місті Калуші, здійснення профілактики правопорушень та попередження скоєння злочинів.
12. Термін проведення звітності: Відповідно до Положення про запровадження бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Калуша, затвердженого рішенням міської ради від 28.09.2017 року № 1071.

 

 













Замовник Програми:

Начальник відділу з питаньвнутрішньої політики та         зв’язків з громадськістю
 

 

 

Нижник Тарас

Богданович
 

 

 

____________

(підпис)

 
Керівник Програми:

Перший заступник міського голови
 

Романко Галина

Василівна

 
 

____________

(підпис)

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

виконання Положення про запровадження бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Калуша на 2018 рік

Пояснювальна записка

 

Створення Програми виконанняПоложення про запровадження бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Калуша на 2018 рік (надалі Положення) обумовлено необхідністюзабезпечення виконання вимог Положення та налагодження системного діалогу органів місцевого самоврядування м.Калуш із жителями, які постійно проживають у межах м.Калуш, створення умов для їх участі у реалізації повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Бюджетучасті — одне з втілень принципу прямоговирішеннягромадянамипитаньмісцевогозначення. Сам принцип виписаний в Законі про місцевесамоврядування.Це частина коштів з міського бюджету, що йде на фінансування проектів,розроблених мешканцями міста, які шляхом голосування вирішують, що є найпріоритетнішим для реалізації у поточному або наступному році. Автором проекту може бути житель міста віком від 18 років, який повинен детально розписати проект: від ідеї – до витрат на його реалізацію.

Програма виконання Положення про запровадження бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Калуш на 2018 рік покликана забезпечити чітку реалізацію принципу прямого вирішення громадянами питань місцевого значення.

 

1. Загальні положення

1.1. Сфера застосування Програми виконання Положення про запровадження бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Калуша на 2018 рік повинна відповідати завданням, функціям і повноваженняморганівмісцевого самоврядування і спрямована на досягнення її мети.

 

         1.2.Термін реалізації Програми - 2018 рік. Програма розрахована на реалізацію проектів, які визнані переможцями відповідно до Положення.

 

 

2. Мета та завдання Програми

 

         Метою Програми єналагодження системного діалогу органів місцевого самоврядування м.Калуш із жителями, які постійно проживають у межах м.Калуш, створенню умов для участі жителів у реалізації повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»

.

         Для реалізації вищезазначеної мети, завдання Програми описані у Положенні про запровадження бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Калуш, затвердженому рішенням міської ради від 28.09.2017 року № 1071.

 

3. Розробник та цільові групи

 

         Розробником даної Програми є відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Калуської міської ради.

Цільові групи Програми:


  1. виконавчі органи Калуської міської ради;

  2. мешканці міста Калуш.


 

 

4. Фінансове забезпечення Програми

         Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету в межах коштів, передбачених рішенням міської ради від 28.09.2017 року № 1072 «Про затвердження параметрів Бюджету участі на 2018 рік та прогнози обсягів Бюджету участі на 2019-2020 роки».

         Обсяг фінансування заходів Програми за рахунок коштів міського бюджету затверджується міською радою в складі видатків міського бюджету на  2018 рік.

 

5.Очікувані результати виконання Програми

     Очікуваними результатами виконанняПрограми є:

  • створенняефективногомеханізмувзаємодіївиконавчихорганівКалуської міської ради та громадимістаКалуш в бюджетномупроцесі;

  • залученнягромадиміста до процесуприйняттярішеньорганівмісцевогосамоврядування;

  • формуваннядовіригромадяндоорганівмісцевогосамоврядування;

  • підвищеннявідкритостідіяльностіорганівмісцевогосамоврядування;

  • підвищеннярівняпрозоростіпроцесуприйняттярішень шляхом надання жителям містаможливостібезпосередньоговпливу на бюджетнуполітику;

  • вирішенняпитань, якінайбільшхвилюютьжителів м. Калуш.


 

6. Впровадження, моніторинг та перегляд Програми

 

         Виконавчі органи міської ради, відповідальні за здійснення запланованих Програмою заходів (реалізацію проектів-переможців), забезпечують їх реалізацію в повному обсязі та у визначені терміни.

         За необхідності, заходи Програми можуть бути скориговані з урахуванням соціально-економічної та соціально-політичної ситуації, результатів моніторингу, в залежності від потреб та виходячи з реальних фінансових можливостей бюджету.

 

7. Координація та контроль за виконанням Програми

 

         Координацію та безпосередній контроль за виконанням Програми здійснює відділ з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськістю міської ради.

         Виконавчі органи міської ради, які є відповідальними за реалізацію проектів-переможців, подають відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю міської ради узагальнені звіти про стан реалізації проектів, за формою згідно додатку 5 до Положення у такі терміни:

  • оперативний щоквартальний звіт - до 20-го числа, наступного за звітним періодом року;

  • річний звіт за підсумками року – до 31-го січня року, наступного за звітним.

  • про реалізацію кожного проекту Бюджету участі подається звіт на 30-й день після завершення реалізації відповідного проекту. Інформація про зміст звітів описана у п.13.3 Положення.


 














Замовник Програми:

Начальник відділу з  питань внутрішньої політики та         зв’язків з громадськістю
 

 

 

Нижник Тарас

Богданович
 

 

 

____________

(підпис)

 
Керівник Програми:

Перший заступник міського голови
 

Романко Галина

Василівна

 
 

____________

(підпис)

 

 

 

Перелік

         заходів, обсяги та джерела фінансування Програми виконання Положення про запровадження бюджетування

(Бюджет участі) міста Калуш на 2018 рік

Назва замовника:  Калуська  міська  рада


















































































№з/п Найменування заходу Виконавець Термін виконання Орієнтовані обсяги фінансування, грн. Очікувані результати
всього в т.ч. за джерелами фінансування
міський бюджет
1. Реалізація проекту –переможця Бюджету участі «Модернізація ігрових майданчиків у Дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка», автором якого є Федюра Галина Ярославівна Управління освіти міської ради протягом року 299 845 299 845 Основною метою реалізації даного проекту є створення умов для комфортного і безпечного перебування дитини у ДНЗ "Червона шапочка", а також можливості організації для вихованців даної установи корисного та змістовного дозвілля.
2. Реалізація проекту-переможця Бюджету участі «Теплий храм», автором якого є  Савка Олег Васильович Управління культури, національностей та релігій міської ради Протягом року 297 758 297 758 Метою реалізації проекту є забезпечити сприятливий мікроклімат у будівлі церкви Святого Архистратига Михаїла, необхідний для довготривалого збереження легендарних розписів на стінах храму авторів  Павла Ковжуна та Михайла Осінчука та збереження пам’ятки архітектури.
3. Реалізація проекту-переможця Бюджету участі «Дитяча мрія –міні-поле для футболу на вулиці Рубчака», автором якого є Кіндюх Тетяна Василівна Управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту міської ради Протягом року 208 300 208 300 Основною метою цього проекту є створення належних умов для залучення дітей і підлітків до занять спортом, розвитку фізичної підготовки, веселого дозвілля і здорового майбутнього покоління.
4. Реалізація проекту-переможця Бюджету участі «Сучасний спортивний простір для дітей», автором якого є Іванців Оксана Олегівна Управління освіти  міської ради Протягом року 300 000 300 000 Основною метою цього проекту є створити спортивний простір для школярів ЗОШ №7, який би прививав любов до спорту.
5. Реалізація проекту-переможця Бюджету участі «Сучасний вуличний баскетбольний майдачнчик», автором якого є Ігнатюк Тетяна Анатоліївна Управління освіти міської ради Протягом року 294 250 294 250 Основною метою цього проекту є задоволення потреб молодих спортсменів щодо занять з баскетболу.

Можливість проведення змагань зі стрітболу та баскетболу.
6. Реалізація проекту-переможця Бюджету участі «Озеленення дворів та вулиць міста», автором якого є Нижник Олег Богданович Управління житлово-комунального господарства міської ради Протягом року 200 160 200 160 Основна мета - покращити екологічну ситуацію та естетичний вигляд нашого міста шляхом висадки дерев на заміну тих, що зрізані та ще будуть зрізатись.
  Всього:     1 600 313 1 600 313  

Замовник  Програми                                                           Нижник Т.Б.                                     _______

             (П.І.Б.)                                              (підпис)

Керівник  Програми                                                 Романко Г.В.                                           _______

             (П.І.Б.)                                              (підпис)