ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVII

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

63

Дата реєстрації:

24.01.2018

Проголосовано:

25.01.2018 11:48:52

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    6
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 63

Текст:


Про звернення Калуської міської

ради до Кабінету Міністрів України

 

 

 

 

Відповідно до ст.25 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада

 

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Схвалити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України (текст звернення додається).


 


  1. Направити звернення до Кабінету Міністрів України.


 


  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Руслану Вайду.


 

 

 

 

Міський голова                                                 Ігор Матвійчук

 

 

 







            

            

         

 

 

 

 

 

Кабінету Міністрів України 

 

 

 

Звернення

 

Пунктом 11 розділу ІІІ Закону України від 28.12.2014 р.  № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» установлено що з 01.06.2015 року право на пільговий проїзд мають такі категорії громадян:  інваліди I та II групи  та особи, які супроводжують інваліда I групи, діти-інваліди, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, учні із малозабезпечених сімей та особи, які їх супроводжують, учасники бойових дій.

          Разом з тим, залишаються діючими постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.1993р. № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» та  від 16.08.1994р.  № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993р. № 354», якими передбачено право пенсіонерів за віком і інвалідів на безоплатний проїзд на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі), хоча пунктом 16 розділу ІІІ вищевказаного закону, Кабінету Міністрів України доручено  у місячний строк з дня набрання чинності цим законом забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації цього Закону та забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

          Звертаємо увагу на те, що згідно із  статтею 19 Закону України від 05.10.2000 р. № 2017-ІІІ «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії» пільги щодо оплати  житлово-комунальних, транспортних послуг і послуг зв’язку та критерії їх надання визначаються виключно законами України. Органи місцевого самоврядування при розробці та реалізації місцевих соціально-економічних програм можуть передбачати додаткові соціальні гарантії за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Повідомляємо, що у м. Калуші  відповідно до законів України з 1 червня 2015 року забезпечується право пільгового проїзду на всіх без винятку міських автобусних маршрутах загального користування  для таких категорій громадян:                

- учасники бойових дій та інваліди війни;

- інваліди І групи та особа, яка їх супроводжує;

- інваліди ІІ групи;

- ветерани  військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони, ветерани Державної кримінально-виконавчої служби України, ветерани служби цивільного захисту, ветерани Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України;

 - реабілітовані особи;

 - учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та постраждалі, віднесені до І та ІІ категорій;

- діти-інваліди та особа, яка їх супроводжує;

-  діти – сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей та учні з малозабезпечених сімей.

         З метою задоволення потреб пільгових категорій населення, для яких законами України не  передбачено  право на безоплатний проїзд у міському транспорті, в м. Калуші організовано  перевезення всіх пільгових категорій населення за встановленим графіком відповідно до рішення виконавчого комітету Калуської міської ради від 24.05.2017 року №115 «Про затвердження графіку руху міського автотранспорту, що здійснює перевезення пільгових категорій населення на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Калуші».

          Згідно із  пунктом  2 статті 67 Закону України від 21.05.1997 р.     №280/97-В «Про місцеве самоврядування в Україні»  рішення органів державної влади, які призводять до додаткових видатків органів місцевого самоврядування, обов'язково супроводжуються передачею їм необхідних фінансових ресурсів. Вказані рішення виконуються органами місцевого самоврядування в межах переданих їм фінансових ресурсів. Витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади і попередньо не забезпечені відповідними фінансовими ресурсами, компенсуються державою.

Враховуючи вищевикладене, від імені територіальної громади міста Калуша просимо надати роз’яснення Калуській міській раді щодо законності здійснення пільгових перевезень  на міських автобусних маршрутах загального користування в місті Калуші.

 

 

                                                                               Прийнято на ____ сесії

                                                                                7 демократичного скликання

                                                                               25.01.2018 р.