ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Тарас Нижник

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVIII

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

3

Дата реєстрації:

20.02.2018

Проголосовано:

22.02.2018 11:31:08

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3

Текст:




3. РІШЕННЯ               

від     ______ ________

                                                                                                                                 м.Калуш         








Про звернення Калуської міської ради до Президента України   (___________ сесія сьомого демократичного скликання)

  

Розглянувши звернення координаційної ради політичних партій та громадських організацій Калущини, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради питань законності, депутатської діяльності та антикорупційної політики, відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,   міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до Президента України щодо ухвалених сеймом та сенатом Польщі змін до закону про Інститут національної пам’яті  (звернення додається).

2. Контроль  за виконанням цього рішення покласти на секретаря міської ради Романа Боднарчука.

 

Міський голова                                                               Ігор Матвійчук

             

  

 

Президенту України

Петру Порошенку

 

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Калуської міської ради, від імені громади міста Калуша, занепокоєні прийняттям Сеймом та Сенатом Республіки Польща законом  «Про внесення змін до Закону «Про інститут національної пам’яті», яким запроваджується кримінальна відповідальність усіх, у тому числі й іноземців, хто заперечує, підтримує або пропагує злочинні, на думку поляків, дії ОУН та УПА, яким визначено поняття «злочинів» українських націоналістів та українських організацій. Ці зміни у польському законодавстві дають упереджене та антиісторичне визначення цього поняття, відкривають шлях до маніпуляцій і посилення антиукраїнських тенденцій в польському суспільстві. Заперечення «бандерівської» ідеології - це заперечення права українців на власну державність і національну гідність. Ухвалені законодавчі зміни суперечать змісту і духу стратегічного партнерства між Україною і Республікою Польща, а також принципам, які були погоджені сторонами, серед іншого, у Декларації пам’яті і солідарності від 20 жовтня 2016 року.

06 лютого 2018 року Верховна Рада України прийняла заяву про засудження цього закону. Відповідну постанову підтримали 242 народних депутати, при мінімально необхідних 226.

Враховуючи вищенаведене, та в цілому підтримуючи тези прийнятої Верховною Радою заяви,

просимо

Вжити усіх можливих заходів на міжнародному дипломатичному рівні щодо недопущення розпалювання конфліктів між традиційно дружніми українським та польським народами на ґрунті однобокого трактування історичних подій в роки Другої світової війни та в інші періоди спільної історії, які мали трагічні наслідки для обох народів.

 

 

Прийнято на тридцять восьмій сесії Калуської міської ради 22.02.2018 р.