ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Тарас Нижник

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XL

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

2

Дата реєстрації:

24.04.2018

Проголосовано:

26.04.2018 14:45:40

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    6
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2

Текст:




  1.   РІШЕННЯ


від   __________    №  ______           м.Калуш

(_________  сесія  сьомого   демократичного  скликання)

 

  Про звернення до мешканців територіальних

  громад сільських рад сіл Студінка,

  Вістова, Підмихайля, Добровляни,

  Пійло, Мостище, Копанки,

  Сівка-Калуська та Кропивник з

  приводу об’єднання громад навколо

  міста Калуша

 

 

 

            Відповідно до Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», Розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.10.2015 № 1077-р зі змінами і доповненнями, враховуючи рекомендації постійних депутатських комісій з питань законності, депутатської діяльності та антикорупційної політики, з гуманітарних питань, міська рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до мешканців територіальних громад сільських рад сіл Студінка, Вістова, Підмихайля, Добровляни, Пійло, Мостище, Копанки, Сівка-Калуська та Кропивник.

2.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Романа Боднарчука.

 

 

 

Міський голова                           Ігор Матвійчук

 

 

 






До мешканців територіальних громад сільських рад сіл Студінка, Вістова, Підмихайля, Добровляни,

Пійло, Мостище, Копанки, Сівка-Калуська, Кропивник

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

Сьогодні в Україні продовжує впроваджуватись масштабна адміністративно-територіальна реформа, метою якої є (результатом якої має стати) муніципальне об’єднання та міжмуніципальне співробітництво, спрямоване на децентралізацію державного управління та створення дієвого місцевого самоврядування.

Перспективним планом формування територій громад Івано-Франківської області, який затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1077-р від 13 жовтня 2015 року з внесеними в нього змінами, в Калуському районі повинна утворитися ще одна спроможна об’єднана громада з центром у м. Калуш в складі м.Калуш та 12 сільських рад.

Формування перспективного плану здійснювалось на підставі рішення Івано-Франківської обласної ради від 24.07.2015 року № 1722-36/2015, прийнятого на підставі поданих виконавчим комітетом Калуської міської ради та Калуською районною державною адміністрацією аналітичних довідок, відповідно до Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2015 року № 214.

03 квітня Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроект № 6466 щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення, яким законодавчо визначено міста обласного значення спроможними громадами, і це дає змогу приєднатися до них громадам навколишніх сіл і селищ.

Враховуючи наведене вище, з метою виявлення зацікавленості навколишніх сіл у приєднанні до міста Калуша та на виконання статті 4 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо нерозривності територій об’єднаної територіальної громади, що в подальшому сприятиме приєднанню до міста більш віддалених громад, Калуська міська рада запрошує усіх мешканців та представників органів місцевого самоврядування, до проведення консультацій з приводу децентралізації влади та пропонує сільським радам прийняти рішення про проведення у їхніх громадах громадського обговорення питання приєднання до Калуської ОТГ. 

Прийнято на _________________  сесії Калуської міської ради 26.04.2018