ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Руслана Вайда

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XL

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

5

Дата реєстрації:

24.04.2018

Проголосовано:

26.04.2018 14:54:48

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 5

Текст:


5. РІШЕННЯ                         

 

Про розміщення коштів міського бюджету на депозитних рахунках в установах банків у 2018 році

 

З метою забезпечення ефективного використання коштів міського бюджету, керуючись ч.1 ст.59 та п.2 ст.70 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. 8 ст. 16 Бюджетного Кодексу України, постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 р. №6 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (зі змінами), міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Дозволити фінансовому управлінню Калуської міської ради здійснювати у 2018 році розміщення тимчасово вільних коштів загального та спеціального фондів міського бюджету на депозитних рахунках в установах банків у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, згідно з вимогами Бюджетного Кодексу України, без обмеження граничною сумою розміщення.

  2. Розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках в установах банків здійснювати на конкурсній основі.

  3. Провести конкурс з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках у 2018 році, для цього:

    1. Затвердити склад конкурсної комісії з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках у 2018 році (додаток 1).

    2. Затвердити Положення про конкурсну комісію з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках (додаток 2).

    3. Затвердити Умови проведення конкурсу з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках у 2018 році (додаток 3).



  4. Конкурсній комісії провести конкурс з визначення установи банку для розміщення у 2018 році тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках.

  5. Фінансовому управлінню Калуської міської ради укласти договір з банком - переможцем конкурсу для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках у 2018 році з врахуванням обов’язкових умов передбачених даним рішенням, а також вимог визначених Порядком розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.01. 2011 р. №6 (зі змінами).

  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію Калуської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики.


 

 

 

       Міський голова                                                                 Ігор Матвійчук

 

 

 

Додаток 1   до рішення   

Склад

 

конкурсної комісії з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках у 2018 році

 

 

Голова конкурсної комісії:

 

Заступник міського голови                                                                     Руслана Вайда

 

Секретар конкурсної комісії:

 

Головний бухгалтер

фінансового управління

Калуської міської ради                                                                            Оксана Павлишин

 

Члени конкурсної комісії:

Начальник управління

економічного розвитку міста

Калуської міської ради                                                                            Юрій Соколовський

 

Начальник Калуського управління

державної казначейської служби України

Івано-Франківської області (за згодою)                                             Надія Милимук

 

Заступник начальника фінансового управління-

начальник бюджетного відділу

Калуської міської ради                                                                            Оксана Семаньків

 

                                            

                                   

Секретар міської ради                                                               Роман Боднарчук



Додаток 2   до рішення

від  __________№_____

 

ПОЛОЖЕННЯ

про конкурсну комісію з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках


  1. Загальні положення.

    1. Конкурсна комісія утворюється з метою визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках.

    2. Конкурсна комісія утворюється  Калуською міською радою.

    3. Кількісний склад конкурсної комісії повинен бути не менше п’яти осіб.

    4. Персональний склад конкурсної комісії затверджується Калуською міською радою.

    5. Конкурсна комісія у своєї діяльності керується Бюджетним Кодексом України, постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 р. №6 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (зі змінами), даним рішенням, іншими законодавчими та нормативними документами.



  2. Основні завдання та функції конкурсної комісії.

    1. Розглядає та затверджує текст заявки - пропозиції банку щодо розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках, (надалі- заявка-пропозиція),  а також приймає рішення щодо публікації у газеті “Дзвони Підгір’я” та розміщення на сайті Калуської міської ради оголошення про проведення конкурсу з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках, направляє заявки-пропозиції банкам, які відповідають критеріям, що визначені умовами проведення конкурсу (додаток 3 до даного рішення) та філії (відділення), яких розташовані в місті Калуші.

    2. Розглядає пропозиції банків і визначає переможця.



  3. Організація роботи конкурсної комісії.

    1. Засідання конкурсної комісії проводиться в міру необхідності і вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини її членів.

    2. Роботою конкурсної комісії керує її голова.

    3. Голова конкурсної комісії в межах своєї компетенції:






  • скликає засідання комісії;

  • головує на засіданнях;

  • дає доручення членам комісії;

  • організовує підготовку матеріалів на розгляд.

    1. Рішення конкурсної комісії приймається відкритим голосуванням, простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на її засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

    2. Конкурсна комісії має право звертатися до банків, які подали пропозиції, за роз’ясненням та наданням додаткової інформації.

    3. Рішення конкурсної комісії оформляється протоколом, який підписується всіма її членами, що брали участь в голосуванні. У разі незгоди з рішенням член комісії може письмово викласти свою позицію, що додається до протоколу засідання комісії.

    4. Рішення конкурсної комісії передається фінансовому управлінню Калуської міської ради для укладення договору з банком, що переміг в конкурсі з визначення установи банку для розміщення тимчасових вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках у 2018 році.

    5. У разі коли банк, що визнаний переможцем, відмовився від укладання з фінансовим управлінням Калуської міської ради договору банківського вкладу (депозиту), конкурсна комісія має право визначити інший банк, розглянувши протягом трьох робочих днів подані пропозиції повторно.




Секретар міської ради                                                              Роман Боднарчук

 

Додаток 3до рішення

 

Умови проведення конкурсу

з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках у 2018 році

У відповідності до норм ст. 16. Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 р. №6 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (зі змінами), даного рішення, конкурс з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках у 2018 році проводиться на наступних умовах:

  1. У конкурсі можуть брати участь банки, філії (відділення) яких розташовані в м. Калуші (далі - банки), за умови якщо:

    1. держава володіє 75 чи більше відсотками статутного капіталу;

    2. до яких протягом останнього року Національний банк не застосовував таких заходів впливу, як обмеження, зупинення чи припинення здійснення окремих видів операцій та віднесення банку до категорії проблемних або неплатоспроможних.



  2. Конкурс проводиться при наявності не менше двох пропозицій від банків, які прийняті до розгляду.

  3. Розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету здійснюється в обсягах фактично вільних залишків коштів загального та спеціального фондів міського бюджету, без обмеження граничною сумою розміщення.

  4. Учасник конкурсу повинен надати конкурсній комісії з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках, такі документи:

    1. заяву на участь у конкурсі;

    2. конкурсну пропозицію, суттєвими умовами якої є:

      1. річна відсоткова ставка;

      2. можливість вільного до розміщення або зняття частини депозитного вкладу без втрати відсотків;

      3. термін, протягом якого банк здійснює повернення коштів на рахунок міського бюджету за письмовим зверненням фінансового управління Калуської міської ради;

      4. не знижувальний залишок на депозитному рахунку;

      5. умови та періодичність сплати відсотків;



    3. завірені належним чином копії:

      1. свідоцтва про державну реєстрацію банку, виданого Національним банком України;

      2. статуту банку;

      3. положення про Калуську (-ке) філію (відділення) банку;

      4. банківської ліцензії на право здійснення банківських операцій;

      5. довіреності керуючому Калуської (-им) філією (відділенням) банку;

      6. довідки Національного банку України щодо відповідності банку, який приймає участь у конкурсі, умовам розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, визначених у підпункті 6) пункту 3 Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 р.  №6 (зі змінами).






4.4. Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань, щодо юридичної особи та відокремленого підрозділу (філії) юридичної особи завірені належним чином.


  1. Обов’язковими умовами при укладені договору банківського вкладу (депозиту) між фінансовим управлінням Калуської міської ради і банком є:

    1. можливість постійного поповнення вкладу;

    2. права вкладника на повернення вкладу (депозиту) або його частини на першу вимогу вкладника відповідно до потреби у фінансуванні видатків;

    3. заборона безспірного списання банком коштів із вкладного (депозитного) рахунку фінансового управління Калуської міської ради;

    4. в разі неповернення чи несвоєчасного повернення коштів із вкладних (депозитних) рахунків на відповідні рахунки міського бюджету, відкриті в органах Державної казначейської служби, з яких перераховувалися тимчасово вільні кошти для розміщення на вкладних (депозитних) рахунках, банк несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 1% від суми затримки (до п’яти календарних днів) повернення вкладів або процентів на вклад. Якщо строк затримки складає більше п’яти календарних днів, банк сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день затримки.



  2. Тимчасово вільні кошти можуть розміщуватись на вкладних (депозитних) рахунках у банках лише у межах поточного бюджетного періоду та повинні бути повернуті на рахунки бюджету, з яких вони перераховувалися, не пізніше ніж за 10 днів до закінчення такого бюджетного періоду.

  3. В депозитному договорі з банком - переможцем конкурсу мають бути враховані і інші вимоги, визначені Порядком розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.01. 2011 р. №6 (зі змінами).

  4. Критеріями при визначенні банку - переможця є:

    1. розмір відсоткової ставки за вкладом (депозитом);

    2. термін повернення коштів на рахунок міського бюджету за письмовим зверненням фінансового управління Калуської міської ради;




 


  1. розмір не знижувального залишку на депозитному (-их) рахунку (-ах) або його відсутність;

  2. строки перерахування до міського бюджету відсотків за вкладом.


 


  1. Переможцем конкурсу визначається банк, який за інших рівних умов запропонував найвищу процентну ставку за вкладом (депозитом) на відповідний строк.

  2. Пропозиції подаються в запечатаному конверті до 17-00 год «16» травня 2018 року за адресою: м. Калуш, вул. І. Франка, 1, кабінет №2 (загальний відділ виконавчого комітету Калуської міської ради), контактний телефон (03472) 6-28-36. На конверті з пропозицією необхідно вказати: ”Не відкривати до 10-30 год       «18» травня 2018 року ”

  3. Розкриття пропозицій відбудеться «18» травня 2018 року о 10-30 год за адресою: м. Калуш,  вул. І. Франка, 1,  в залі засідань (2 поверх).

  4. Конкурсна комісія має право звертатися до банків, які подали пропозиції, за роз’ясненнями та наданням додаткової інформації.

  5. Використання відомостей, що містяться у пропозиціях банків, здійснюється з додержанням вимог законодавства.

  6. Інформація, що стосується розгляду, пояснення, оцінки та порівняння пропозицій, є конфіденційною.

  7. Учасник має право відізвати свою заяву на участь у конкурсі до встановленого терміну проведення конкурсу, повідомивши про це письмово конкурсну комісію.

  8. До участі в конкурсі не допускаються банки, які не подали усіх документів, необхідних для участі в конкурсі.

  9. Переможця серед банків, які надали заяву на участь у конкурсі, конкурсні пропозиції та всі необхідні документи, визначає конкурсна комісія, враховуючи критерії, зазначені пунктом 8 умов проведення конкурсу.

  10. У разі коли банк, що визнаний переможцем, відмовляється від укладення з фінансовим управлінням Калуської міської ради договору банківського вкладу (депозиту), конкурсна комісія має право визначити інший банк, розглянувши протягом трьох робочих днів подані пропозиції повторно.


Секретар міської ради                                                Роман Боднарчук