ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Роман Боднарчук

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

69

Дата реєстрації:

24.05.2018

Проголосовано:

24.05.2018 14:11:05

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 69

Текст:











 

Про  звернення   Калуської міської ради щодо введення антидемпінгових заходів проти імпорту в Україну карбамідо-формальдегідного концентрату та карбамідо-формальдегідних смол.
  (…………    сесія сьомого демократичного скликання)

 

 

 

 

Враховуючи звернення товариства з обмеженою відповідальністю «КАРПАТСМОЛИ», відповідно до Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»,   міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

        Схавалити та направити звернення Калуської міської ради першому віце-

прем’єр-міністру України – Міністру економічного розвитку і торгівлі  Степану Кубіву та  заступнику Міністра економічного розвитку і торгівлі Наталії Микольській  щодо введення антидемпінгових заходів проти імпорту в Україну карбамідо-формальдегідного концентрату та карбамідо-формальдегідних смол (звернення додається).

 

 

 

 

Міський голова                                                           Ігор Матвійчук

 

 

 

                                                                            

 

 

 

 






 

 

 

 

Кубіву Степану Івановичу,

Першому віце-прем’єр-міністру України –

Міністру економічного розвитку і торгівлі,

Голові Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі

 

Микольській Наталії Ярославівні,

Заступнику Міністра економічного розвитку і торгівлі,

Заступнику Голови Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі

 

01008, Україна, м. Київ, вулиця М. Грушевського, 12/2

 

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

Товариство з обмеженою відповідальністю «КАРПАТСМОЛИ» - єдиний виробник карбамідо-формальдегідного концентрату  в Україні та єдиним українським виробником карбамідо-формальдегідних смол та карбамідомеламіноформальдегідних смол .

         Однак, ТОВ «КАРПАТСМОЛИ» фактично було витіснено з внутрішнього ринку, де демпінговим імпортом з Російської Федерації, який вже привів до скорочення реалізації української продукції, а в подальшому до повної зупинки українського виробника.  

 Калуська міська рада та громади Калуша просить підтримати введення антидемпінгових заходів проти імпорту в Україну карбамідо-формальдегідного концентрату та карбамідо-формальдегідних смол походженням з Російської Федерації у розмірі, який дозволить усунути нечесні умови конкуренції на ринку з боку країни-агресора (як нам відомо, демпінгова маржа російських виробників мінімально становить від 24% до 48%в залежності від виду товару, а отже, відповідно до чинного законодавства антидемпінгові мита повинні бути не нижче від зазначених показників).

У випадку невведення антидемпінгових заходів ТОВ «КАРПАТСМОЛИ» змушене буде зупинити єдине в Україні виробництво карбамідо-формальдегідної продукції та звільнити працівників. Як наслідок, працівники та їх сім’ї, в яких вони є основними годувальниками, втратять роботу та змушені будуть шукати кращої долі за кордоном. Ще раз наголошуємо, що в регіоні й так катастрофічна ситуація з трудовою міграцією.

Таким чином, наш регіон може втратити висококваліфікованих спеціалістів в хімічній галузі, знизиться рівень надходження податків до бюджетів усіх рівнів, в тому числі і в місцевий. Країна втратить єдиного національного виробника карбамідо-формальдегідної продукції і поставить галузь споживачів нашої продукції в повну залежність від імпорту. І найобразливіше це те, що українського виробника знищує країна-агресор, яка веде війну проти українського народу на сході, що є неприпустимим.

 

Прийнято на сорок першій сесії Калуської міської ради 24.05.2018 р.