ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Любов Федоришин

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LIII

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

9

Дата реєстрації:

26.02.2019

Проголосовано:

28.02.2019 11:25:04

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 9

Текст:


Про пільги соціально-незахищеним

верствам населення м.Калуша

 

 

 

        З метою посилення соціального захисту мешканців міста, керуючись ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи  пропозиції постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, відповідно до Програми соціального захисту на відповідний рік, міська рада

 

ВИРІШИЛА:                                                                                         

 

1. Надати пільги з оплати житлово-комунальних послуг (квартплата, водопостачання, водовідведення, теплопопостачання, газопостачання, електроенергія, вивіз твердих побутових відходів) в межах соціальних норм житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами таким категоріям громадян:

1.1. В розмірі 50 відсотків від встановлених тарифів дітям з інвалідністю;

1.2. В розмірі 50 відсотків від встановлених тарифів особам з інвалідністю І групи з вадами  зору;

1.3. В розмірі 40 відсотків від встановлених тарифів особам з інвалідністю ІІ групи з вадами зору;

1.4. В розмірі 25 відсотків від встановлених тарифів:

- особам з інвалідністю І групи (крім осіб з  інвалідністю з вадами зору);

- реабілітованим особам, які були на спецпоселенні;

- вдовам колишніх політичних в'язнів і репресованих.

Вищезгадані пільги надаються виключно переліченим категоріям населення (п.п.1.1-1.4) і не розповсюджуються на інших осіб, які проживають разом з ними.

1.5. В розмірі 100 відсотків від встановлених тарифів особам з  інвалідністю внаслідок війни ОУН-УПА;

1.6. В розмірі 75 відсотків від встановлених тарифів учасникам бойових дій ОУН- УПА;

Встановити, що пільги зазначені в п.п.1.5, 1.6, розповсюджуються і на членів сім'ї учасників бойових дій ОУН-УПА і осіб з інвалідністю внаслідок війни  ОУН-УПА на умовах і в порядку передбаченому відповідно для учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

2. Надати пільги з оплати житлово-комунальних послуг (квартплата, водопостачання, водовідведення, теплопопостачання, газопостачання, електроенергія, вивіз твердих побутових відходів) в межах соціальних норм житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами таким категоріям громадян:

2.1.В розмірі 50 відсотків від встановлених тарифів сім'ям військовослужбовців, які загинули під час воєнних дій в Афганістані;

2.2.В розмірі 100 відсотків від встановлених тарифів учасникам АТО чи ООС;

2.3.В розмірі 50 відсотків від встановлених тарифів сім'ям загиблих (постраждалих) під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року;

2.4.В розмірі 50 відсотків від встановлених тарифів сім'ям, члени яких загинули під час АТО чи ООС;

2.5.В розмірі 75 відсотків від встановлених тарифів неповнолітнім дітям померлих учасників АТО чи ООС;

2.6.В розмірі 75 відсотків дружинам (чоловікам) померлих учасників АТО чи ООС, які не одружились вдруге і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей.

3. Надати пільгу по оплаті за телефонний зв'язок:

3.1. В розмірі 50 відсотків особам з інвалідністю  І групи з вадами зору;

3.2. В розмірі 40 відсотків особам з інвалідністю  ІІ групи з вадами зору;

3.3 В розмірі 50 відсотків учасникам бойових дій ОУН-УПА;

4.  Надати право постійним комісіям міської  ради з питань гуманітарної роботи та з питань власності, житлово-комунального господарства та екології приймати рішення щодо надання пільг на оплату  житлово-комунальних послуг окремим категоріям громадян:

-  в розмірі 40 відсотків від встановлених тарифів дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;

-    в розмірі 40 відсотків від встановлених тарифів особам з інвалідністю І чи  ІІ групи з дитинства, які є  одинокими або такими, що проживають лише з особами з  інвалідністю І чи ІІ груп або з неповнолітніми членами сім'ї;

-     в розмірі 25 відсотків від встановлених тарифів особами з інвалідністю ІІ групи, які є одинокими  або такими, що проживають лише з особами з  інвалідністю І чи ІІ груп або з неповнолітніми членами сім'ї.

5. В разі, якщо категорії громадян, перелічені у п.п.1,3,4 пп.2.2  п.2 цього рішення, мають право на пільги з державного бюджету, то пільга з міського бюджету надається в розмірі, що становить різницю між відсотком пільги, передбаченої даним рішенням і відсотком пільги, на яку має право особа відповідно до чинного законодавства з державного бюджету.

6. Управлінню соціального захисту населення міської ради (Л.Федоришин) здійснювати призначення державної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг без врахування пільг на житлово-комунальні послуги за рахунок коштів міського бюджету.

7. Підприємствам, установам,організаціям, що надають житлово-комунальні послуги, згідно даного рішення, надавати пільги за рахунок коштів міського бюджету тим громадянам, що не отримують державну субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.

8. Компенсація організаціям, підприємствам, які надають громадянам міста пільги, передбаченні цим рішенням, проводиться за рахунок коштів міського бюджету.

9.Рішення Калуської міської ради від 05.01.2015 № 2822 «Про пільги соціально-незахищеним верствам населення м.Калуша», від 22.02.2018 №1386 «Про внесення змін в рішенняКалуської міської ради від 05.01.2015 №2822 «Про пільги соціально-незахищеним верствам населення м.Калуша» вважати такими, що втратили чинність.

10.Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови  з питань діяльності виконавчих органів міської ради Руслану Вайду.





                                                                                    


Міський голова                                                                            Ігор Матвійчук