ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Не прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

2

Дата реєстрації:

27.09.2016

Проголосовано:

29.09.2016 13:36:49

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    10
  • Не підтримали
    7
  • Утримались
    9
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2

Текст:



2.   РІШЕННЯ


від ________ ______2016р. № ______                                                 м. Калуш

Про створення комунального підприємства

«Паркувальник»  Калуської міської ради

 

З метою організації паркувальних місць в м. Калуші, відповідно до                                    ст.  87 Цивільного кодексу України,  ст. 78 Господарського кодексу України, керуючись п. 30 ч.1 ст. 26, ст.59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Створити комунальне підприємство «Паркувальник» Калуської міської ради.

  2. Затвердити Статут комунального підприємства «Паркувальник» Калуської міської ради (додається).

  3. Управлінню економічного розвитку міста Калуської міської ради (Юрій Соколовський) провести державну реєстрацією комунального підприємства «Паркувальник» Калуської міської ради згідно чинного законодавства.

  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Руслану Вайду.


 

 

 

Міський голова                                                  Ігор Матвійчук

 

 

 

 

 

 

 

С Т А Т У Т


КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПАРКУВАЛЬНИК»

КАЛУСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

1. ЗАГАЛЬНІ ІІОЛОЖЕННЯ

1.1.  Цей Статут визначає загальні правові та економічні основи діяльності Комунального підприємства «Паркувальник» Калуської міської ради (надалі – «Підприємство»).

1.2.     Цим Статутом визначено порядок створення, функціонування та припинення діяльності Підприємства.

1.3.     Підприємство за своєю організаційно-правовою формою є комунальним комерційним унітарним підприємством.  Засноваником Комунального підприємства «Паркувальник» Калуської міської ради є Калуська міська рада – код ЄДРПОУ 33578261 (надалі- Власник). Підприємство підконтрольне та підзвітне Калуській міській раді, підпорядковане виконавчому комітету Калуської міської ради (надалі – уповноважений Власник) та міському голові.

1.4.  Підприємство у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами та розпорядженнями Президента України, декретами, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, рішеннями Калуської міської ради, її виконавчого комітету та цим Статутом.

2. НАЙМЕНУВАНЯ ПІДПРИЄМСТВА

2.1. Найменування Підприємства:

1) повне – Комунальне підприємство «Паркувальник» Калуської міської ради.

2) скорочене КП «Паркувальник».

3. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА

3.1. Юридична адреса Підприємства:

77300, Україна, Івано-Франківська область, місто Калуш, вул. І.Франка, 1.

4. МЕТА І ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

4.1. Підприємство створене з метою ефективного утримання місць для паркування транспортних засобів на території міста Калуша, організації платного паркування в м.Калуші.

4.2.Основним напрямом діяльності Підприємства є утримання місць для паркування транспортних засобів на території міста Калуша та стягнення плати за паркування на таких місцях. 

4.3. Додатковими напрямами діяльності є:

-надання транспортних, експедиторських послуг, вантажно-розвантажувальних робіт ;

-пасажирський річковий транспорт;

-організація конгресів і торгівельних виставок;

-послуги з організації подорожувань;

-вантажний автомобільний транспорт;

-діяльність у сфері фотографії;

-надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна;

-оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов’язана з ними діяльність;

-надання інших інформаційних послуг;

-діяльність із керування комп’ютерним устаткуванням;

-комплексне обслуговування об’єктів;

-будівництво доріг  і автостстрад;

-будівництво інших споруд;

-діяльність засобів розміщування на період відпустки та іншого тимчасового проживання;

-надання місць кемпінгами та стоянками для житлових автофургонів і причепів;

-організування інших видів відпочинку та розваг;

-прокат товарів для спорту і відпочинку;

-надання інших послуг бронювання та пов’язана з цим діяльність.

4.4. Підприємство може також займатися іншими видами діяльності, не забороненими законодавством України.

 

5. ПРАВОВИЙ СТАТУС ПІДПРИЄМСТВА, ЙОГО ОРГАНІЗАЦІЙНА СТРУКТУРА

5.1.  Підприємство є самостійним господарюючим суб’єктом, що здійснює володіння, користування та розпорядження своїм майном відповідно з цілями і предметом своєї діяльності, який має статус юридичної особи з моменту державної реєстрації, має самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в банківських установах, печатку зі своєю назвою, фірмові бланки, кутові та інші штампи, інші реквізити.

5.2.  Підприємство може від свого імені набувати майнових та немайнових прав і нести обов'язки, бути позивачем і відповідачем в суді, господарському суді і в третейському суді.

5.3.  Підприємство самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями. Підприємство відповідає за своїми зобов'язаннями усім належним йому майном.

5.4.  Підприємство не несе відповідальності за зобов'язаннями Власника та Уповноваженого власника, а Власник та уповноважений Власник не несе відповідальності за зобов'язаннями Підприємства.

5.5.  Підприємство має право:

1)    здійснювати підприємницьку діяльність, не заборонену чинним законодавством України і яка не суперечить меті діяльності та завданням Підприємства;

2)  відкривати усі види банківських рахунків та використовувати їх за призначенням в українських та іноземних кредитно-фінансових установах у відповідності до чинного законодавства України та міжнародних договорів;

3)  від свого імені укладати угоди, договори, контракти (у т.ч. зовнішньоекономічні, кредитні), які не заборонені чинним законодавством та згідно цього Статуту);

4)  вступати в зобов'язання, що випливають з договірних відносин: купівлі-продажу, поставки, міни, дарування, ренти, найму (оренди) нежитлових та житлових приміщень, будов, споруд, прокату, лізингу, позички, підряду, побутового та будівельного підряду, підряду на проектні та пошукові роботи, виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських та технологічних робіт, послуг, перевезення, транспортного експедирування, зберігання, зберігання на товарному складі тощо, страхування, доручення, комісії, управління майном, позики, кредиту, банківського вкладу, факторингу, розрахунків, розпорядження майновими правами інтелектуальної власності, концесії, спільної діяльності, вступати в інші зобов’язання, які не заборонені чинним законодавством;

5) виступати засновником, бути учасником підприємств, акціонерних та інших товариств, входити до складу асоціацій та інших добровільних об'єднань, засновувати благодійні фонди, інші комерційні і не комерційні установи і організації за згодою Власника;

6)  створювати на території України та за її межами філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, погоджуючи питання про розміщення таких підрозділів Підприємства з Засновником в установленому законодавством порядку. Такі відокремлені підрозділи не мають статусу юридичної особи і діють на основі положення про них, затвердженого Підприємством. Вони можуть відкривати рахунки в установах банків відповідно до закону;

   7)  створювати на території України дочірні підприємства, які діють на основі Статутів, які затверджується Власником Підприємства;

    8)  застосовувати   в  своїй  діяльності  будь-які  форми  ділового  партнерства,  які   не заборонені чинним законодавством та відповідають нормам ділових звичаїв;

9) залучати кошти інвесторів, в тому числі іноземних;

10) за погодженням з Власником випускати, придбавати та продавати цінні папери відповідно до вимог, чинного законодавства;

11)  застосовувати систему контрактів при наймі на роботу працівників відповідно до чинного законодавства;

12)  направляти своїх працівників у відрядження по Україні та за кордон;

13)   в разі господарської необхідності отримувати дотації з місцевого бюджету;

14)   користуватися іншими правами, наданими чинним законодавством.

5.6. Підприємство може складатися з виробничих структурних підрозділів (виробництв, цехів, відділень, дільниць, бригад, бюро, лабораторій тощо), а також функціональних структурних підрозділів апарату управління (управлінь, відділів, бюро, служб тощо).

Функції, права та обов'язки структурних підрозділів підприємства визначаються положеннями про них, які затверджуються  керівником Підприємства.

5.7.  Підприємство визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розклад за погодженням з міським головою.

6. УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

6.1. Вищим органом управління Підприємства є його Власник – Калуська міська рада.

6.2.Управління підприємством здійснюється на основі поєднання прав Власника щодо господарського використання свого майна і участі в управлінні трудового колективу.

 

6.3.Для керівництва діяльністю підприємства Власник в особі міського голови призначає керівника шляхом укладення з ним контракту.

 

6.4.Умови контракту з керівником підприємства передбачають:

1).Термін дії контракту;

2).Права і обов’язки сторін;

    3).Відповідальність керівника перед власником;

    4).Умови оплати праці і компенсації;

    5).Умови звільнення з посади та компенсації;

     6).Інші умови найму за погодженням сторін.

6.5.  До виключної компетенції Власника належать:

1) визначення основних напрямків діяльності Підприємства;

2)  внесення змін та доповнень до Статуту Підприємства;

 

3)  прийняття рішень про збільшення або зменшення розміру статутного капіталу;

 

4)  встановлення розміру частки прибутку, яка підлягає зарахуванню до місцевого бюджету;

 

5)  прийняття рішення про припинення діяльності Підприємства, призначення комісії з припинення, затвердження ліквідаційного (передавального) балансу, передавального акту;

 

6)  прийняття інших рішень, передбачених чинним законодавством.

6.6. Власник зобов'язаний забезпечити Підприємство приміщенням та необхідними засобами для здійснення ним господарської діяльності;

6.7.     Власник не має права втручатися в оперативну і господарську діяльність Підприємства.

6.8. Директор Підприємства:

1) самостійно вирішує всі питання господарської діяльності Підприємства за винятком тих, що віднесені цим Статутом до компетенції Власника;

2)  діє без доручення від імені Підприємства, представляє його в державних та інших органах, установах, підприємствах, організаціях та в інших закладах;

3)   відкриває та закриває рахунки в установах банків;

4)   видає накази, які є обов'язковими для виконання всіма працівниками Підприємства;

5)   скасовує накази керівників виробничих підрозділів або дає обов'язкові для виконання вказівки про змінну таких наказів, якщо вони суперечать чинному законодавству та/або меті і завданням Підприємства, цьому Статуту або іншим нормативним актам;

6)  розпоряджається майновими та грошовими коштами Підприємства, укладає угоди, договори, контракти (в т.ч. кредитні та зовнішньоекономічні) тощо в межах своєї компетенції та згідно цього Статуту;

7)  затверджує штатний розклад, правила внутрішнього розпорядку та посадові інструкції;

8)  наймає працівників, встановлює посадові оклади працівникам, доплати та надбавки, затверджує положення про преміювання, надає позики та здійснює інші виплати працівникам згідно колективного договору;

9)   затверджує правила, процедури та інші внутрішні документи Підприємства, визначає організаційну структуру Підприємства;

10)   призначає та звільняє керівників дочірніх підприємств, укладає з ними контракти, призначає та звільняє керівників філій, видає (скасовує) їм довіреності;

11)   призначає керівників структурних підрозділів, видає (скасовує) їм довіреності;

12)  видає довіреності і дає доручення;

13)  затверджує тарифну угоду;

14) утворює фонди фінансово-господарського та соціального призначення;

15) несе персональну відповідальність за виконання завдань покладених на Підприємство;

В межах своєї компетенції здійснює всі інші повноваження для забезпечення ефективної роботи Підприємства.

6.9.  В разі відсутності Директора на Підприємстві його обов'язки виконуються посадовою особою підприємства, призначеною Директором.

7. МАЙНО ТА ФОНДИ ПІДПРИЄМСТВА

 

7.1.   Майно Підприємства становлять виробничі і невиробничі фонди, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі Підприємства.

      Усі документи Підприємства є його власністю і зберігаються на Підприємстві.

7.2. Джерелами формування майна підприємства є:

-      грошові та матеріальні внески Власника;

     -   доходи, одержані від реалізації послуг, продукції, інших видів господарської діяльності;

-      доходи від цінних паперів;

-      кредити банків та інших кредиторів;

-      капітальні вкладення і дотації з місцевого бюджету;

     -   майно, придбане в інших суб'єктів господарювання, організацій та громадян у встановленому  законодавством порядку;

-      інші джерела, не заборонені законодавством України.

Підприємству можуть бути передані на баланс на праві повного господарською відання основні фонди, об'єкти соціальної сфери, та інше майно.

7.3.  Майно, придбане Підприємством належить йому на праві власності. Здійснюючи право власності Підприємство, володіє, користується та розпоряджається зазначеним майном на свій розсуд, вчиняючи щодо нього будь-які дії, які не суперечать чинному законодавству та цьому Статуту.

7.4.  Частина майна Підприємства може бути передана дочірнім підприємствам, філіям та іншим структурним підрозділам Підприємства.

7.5.   Ризик випадкової загибелі або пошкодження майна, що належить Підприємству, несе Підприємство.

7.6.   Для забезпечення діяльності Підприємства Власник створює Статутний капітал  Підприємства у розмірі 100 000 гривень (сто тисяч гривень 00 коп.).

Статутний капітал Підприємства може бути створений Власником шляхом внесення як грошових так і майнових засобів, а також цілісного майнового комплексу, будівель, споруд тощо. Збільшення або зменшення статутного капіталу відбувається за рішенням Власника.

 

8. ПРИБУТОК ПІДПРИЄМСТВА.

 

8.1. На Підприємстві основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності є прибуток (дохід).

Прибуток Підприємства формується за системою, що визначена чинним законодавством.

 

8.2. Прибуток Підприємства залишається в розпорядженні Підприємства і розподіляється Директором на потреби Підприємства і трудового колективу, крім частини, яка спрямовується на виплати за рішенням Власника та відповідно до законодавства.

9. ОБЛІК І ЗВІТНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА

9.1.  Облік і звітність підприємства здійснюються відповідно до вимог Господарського кодексу України та інших нормативно-правових актів.

10. ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА

10.1.   Підприємство планує свою господарську діяльність виходячи з потреб територіальної громади міста, підприємств, організацій і населення, що знаходяться на території Калуської міської ради.

10.2.   Підприємство здійснює свою діяльність на основі поєднання принципів госпрозрахунку та бюджетного фінансування.

10.3.  Відносини Підприємства з іншими підприємствами, організаціями, громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на основі договорів.

Підприємство вільне у виборі предмета договору, визначенні зобов'язань, інших умов господарських взаємовідносин, що не суперечать законодавству України.

10.4.   Підприємство здійснює платіжні операції у вигляді безготівкових розрахунків, а також за готівку відповідно до чинного законодавства.

10.5.   Підприємство надає послуги, виконує роботи:

1) населенню та суб'єктам підприємницької діяльності, установам і організаціям - по тарифах, затверджених рішенням уповноваженого  Власника.

10.6.  Списання з балансу не повністю амортизованих основних фондів, а також прискорена амортизація основних фондів Підприємства проводяться ним згідно                 рішень міської ради, виконавчого комітету та чинного законодавства.

10.7.  Підприємство утворює за рахунок Прибутку (доходу) спеціальні (цільові) фонди, призначені для покриття витрат, пов'язаних з його діяльністю:

       - амортизаційний фонд;

      - фонд розвитку виробництва;

      - фонд споживання (оплати праці);

      - резервний фонд;

      - інші фонди, передбачені статутом Підприємства.

 10.8. Порядок визначення нормативів відрахувань до цільових фондів Підприємства, їх граничні розміри, порядок формування і використання цих фондів встановлюються Підприємством самостійно.

11. ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА

11.1.   Підприємство самостійно здійснює зовнішньоекономічну діяльність за згодою Власника згідно чинного законодавства.

 

11.2.  Порядок використання коштів Підприємства в іноземній валюті визначається Господарським кодексом України та іншими законами.

12. ТРУДОВИЙ КОЛЕКТИВ ПІДПРИЄМСТВА

12.1.  Усі громадяни, які своєю працею беруть участь в діяльності Підприємства на основі трудового договору (контракту або угоди), складають його трудовий колектив.

Повноваження трудового колективу реалізуються його загальними зборами або Уповноваженим ними органом.

12.2.  Трудові відносини працівників з Підприємством регулюються трудовим законодавством України з урахуванням положень цього Статуту, а також правилами внутрішнього розпорядку Підприємства.

12.3.  До компетенції загальних зборів трудового колективу відносяться:

1)  розгляд і затвердження колективного договору;

2)  визначення і затвердження переліку соціальних пільг, які можуть бути надані працівникам Підприємства;

3)  участь у матеріальному і моральному стимулюванні продуктивної праці, заохочення до винахідницької і раціоналізаторської діяльності;

4)  внесення пропозицій щодо внесення до Статуту Підприємства змін та доповнень.

13. ОПЛАТА ПРАЦІ

13.1.  Керівник Підприємства встановлює працівникам розміри тарифних ставок, відрядних, посадових окладів, премій згідно з чинним законодавством. 

13.2. Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижчою встановленого законодавством України мінімального розміру заробітної плати.

13.3. Умови оплати праці керівника Підприємства визначаються умовами Контракту та відповідно до чинного законодавства.  

14. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

14.1.   Питання щодо поліпшення умов праці, життя і здоров'я, гарантії обов'язкового медичного страхування працівників підприємства та їх сімей, а також інші питання соціального розвитку вирішуються трудовим колективом за участі Власника відповідно до законодавства, цього Статуту, колективного договору.

 

15. КОНТРОЛЬ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

15.1. Ревізія фінансово-господарської діяльності проводиться у відповідності до чинного законодавства.

16. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ

16.1.  Припинення діяльності Підприємства здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) або ліквідації - за рішенням Власника (його правонаступників), а у випадках, передбачених законом - за рішенням суду або господарського суду.

16.2.  Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією або ліквідатором в порядку, встановленому законодавством. В якості ліквідатора Підприємства може виступати виконавчий орган Підприємства в особі Директора.

16.3.  Власник, суд або господарський суд, який прийняв рішення про ліквідацію Підприємства,  встановлює  порядок  і  строки  проведення ліквідації за  погодженням  з органом державної реєстрації.

16.4.  Ліквідаційна комісія проводить ліквідацію Підприємства та задовольняє претензії кредиторів відповідно до законодавства України.

16.5.  При реорганізації і ліквідації Підприємства звільненим працівникам гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.

 

17. ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА ДОПОВНЕНЬ ДО СТАТУТУ

17.1.  Зміни та доповнення до цього Статуту вносяться за ініціативою Власника, Керівника або трудового колективу Підприємства.

17.2.  Зміни та доповнення до цього Статуту затверджуються Власником.

17.3.  Зміни та доповнення оформляються у вигляді окремих додатків, які є невід'ємною частиною цього Статуту, або шляхом викладення Статуту у новій редакції.

17.4.  Внесені зміни набувають законної сили після їх державної реєстрації.