ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVI

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

14

Дата реєстрації:

27.09.2016

Проголосовано:

29.09.2016 16:42:21

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    19
  • Не підтримали
    1
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 14

Текст:



14. РІШЕННЯ

від                      №________ 

 

Про роботу громадського формування 

Калуська «Міська варта». 

 

             Розглянувши звернення депутатів Калуської міської ради, заслухавши звіт командира громадського формування Калуська «Міська варта», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні”,    міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

Інформацію про роботу громадського формування Калуська «Міська варта» взяти до відома   (додається).

 

 

Міський голова                                                                       Ігор Матвійчук

 

Звіт

про проведену  роботу громадським формуванням Калуська

«Міська варта» станом на 09 вересня 2016 року.

 

Рішенням дев’ятої сесії четвертого демократичного скликання  №247 від 20.06.2003 року було створено Калуську «Міську варту», яка діє у відповідності до рішення Калуської міської ради від 29.12.2015року №64 «Про Комплексну програму профілактики злочинності, співробітництва із силовими структурами та громадськими формуваннями на 2016 рік» та внесеними змінами відповідно до рішення міської ради від 23.05.2016 року №293,від 30.06.2016 року №334, від 28.07.2016 року №386

Громадське формування Калуська «Міська варта» створене для сприяння органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам та органам виконавчої влади у запобіганні і припиненні адміністративних правопорушень  і злочинів, захисту життя та здоров’я громадян, інтересів держави і суспільства від протиправних посягань, а також у рятуванні людей, майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних  ситуацій.

Рішенням тринадцятої сесії сьомого демократичного скликання №375 від 30.06.2016 року було затверджено нову редакцію положення про громадське формування Калуська «Міська варта», а саме : в структуру громадського формування Калуська «Міська варта» введено підрозділ «Інспекція з благоустрою міста Калуша».

Інспекція з благоустрою міста Калуша громадського формування Калуська «Міська варта» створена для покращення у місті контролю за станом благоустрою та притягнення до відповідальності порушників законодавства про благоустрій міста Калуша.

На даний час згідно штатного розпису чисельність міської варти становить 28 чоловік,  тимчасово вакантні  посади 6 чоловік.

Патрулювання.

По мірі можливості працівники громадського формування Калуська «Міська варта» були задіяні на патрулювання міста спільно з працівниками Калуського  відділу поліції  та військовослужбовцями патрульно-постової роти №3 в/ч 1241.

За даний період часу  2016 року працівниками Калуської «Міської варти», які були задіяні на патрулювання міста спільно з працівниками патрульно-постової служби Калуського відділу поліції доставлено громадян за допущення адміністративних правопорушень по статтях:

173 (дрібне хуліганство) - 3 особи;

178 (розпивання спиртних напоїв в громадському місті, та поява в п’яному вигляді в громадських місцях ) - 5 осіб;

Несення служби в загальноосвітніх школах міста.

Працівники громадського формування Калуська «Міська варта» задіяні в 10 загальноосвітніх школах міста з метою дотримання дисципліни і порядку в даних навчальних закладах та захисту дітей від неправомірних дій з боку інших осіб .

Працівники прибувають на місце служби о 07 год. 45 хв. оглядають прилеглу територію до школи і несуть службу в навчальному закладі до 16.00 год. Робочий дні: з понеділка по п’ятницю, субота та неділя вихідні. Щоп’ятниці працівники доповідають рапортом за тиждень по несенню служби в школі. При систематичних порушеннях в кінці кожного місяця ця інформація надається управлінню освіти для узагальнення та прийняття рішення по тих чи інших питаннях. Під час канікул в навчальних закладах працівники громадського формування Калуська «Міська варта» переводяться для несення служби по патрулюванню міста. Ведеться тісна співпраця із психологами школи, працівниками  відділу поліції.

Порушення внутрішнього трудового розпорядку у загальноосвітніх школах міста:.

ЗОШ-1-запізнення -15 осіб;

ЗОШ-2-запізнення-13 осіб;

ЗОШ-3-запізнення-4 особи;

ЗОШ-4-запізнення  -6 осіб;

ЗОШ-5-запізнення - 8 осіб;

ЗОШ-6-запізнення-11 осіб;

ЗОШ-7-запізнення-13 осіб;

ЗОШ-10- запізнення-4 особи;

гімназія – запізнення - 5 осіб.

.        Також працівники Калуської «Міської варти» включені в раду профілактики школи де проводять бесіди з  порушниками шкільної дисципліни.

Несення служби  в Калуській ЦРЛ.

Працівники громадського формування Калуська «Міська варта» цілодобово несуть службу по охороні громадського порядку та забезпечення пропускного режиму в Калуській ЦРЛ в кількості 4 чоловік (2 чол. - денна зміна, 2 чол. - нічна зміна), які щоденно доповідають відповідальному черговому управління з питань надзвичайних ситуацій про доставлених в  центральну районну лікарню  внаслідок аварій, важких тілесних ушкоджень, вбивств, суїцидів та інших.

         Несення служби на ринках міста.

Щоденно на територіях ринків міста по вул. Стуса та Дзвонарській протягом дня несуть службу працівники громадського формування Калуська «Міська варта» по недопущенню виникнення стихійної торгівлі, а також приймають участь у рейдах комісії по ліквідації стихійної торгівлі в місті.

Працівники громадського формування  Калуська «Міська варта» були задіяні при проведені рейдової перевірки щодо контролю за охороною червонокнижних першоцвітів та ліквідації стихійної торгівлі на ринках міста та прилеглих територіях, під час рейдової перевірки було проведено роботу профілактичного характеру з керівниками ринків щодо необхідності проведення контролю за реалізацією червонокнижних першоцвітів в межах ринків при отриманні оплати за торгівлю. Державним інспектором Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області складено протоколи щодо порушень відповідно до ст. 88-1 Кодексу адміністративних порушень:

- вул. Дзвонарська - керівник ринку - Наконечний М.С., протокол                              № 00241;

- вул. Стуса - керівник ринку - Мельник І.Й., протокол № 00242.

Несення служби в міській раді.

В нічний час з 17.00 год. до 08.00 год. забезпечується охорона адмінбудинку міської ради та прилеглої до нього території, а у вихідні та святкові дні - цілодобово.

Працівники громадського формування «Міська варта» забезпечували громадський порядок під час проведення Новорічно-Різдвяних та Великодніх  свят. Задіювались на охорону громадського порядку в льодовій арені «Нафтохімік» під час всеукраїнських  змагань з  хокею з  шайбою, брали участь   у рейдах зі службою у справах дітей та були задіяні на посилену охорону пам’ятників  культури в  м. Калуші.

Також працівники громадського формування Калуська «Міська варта» постійно задіюються на охорону громадського порядку під час проведення футбольних матчів, а також брали участь в охороні громадського порядку під час проведення випускних вечорів у загальноосвітніх школах міста.

Забезпечували громадський порядок під час відпочинку і оздоровлення дітей та молоді міста міської молодіжної науково-пізнавальної патріотичної програми «Чорний ліс» на базі відпочинково-розважального комплексу «Меркурій» в с. Вістова Калуського району.

Здійснювали цілодобове чергування на Пагорбі Слави з метою недопущення вандалізму та пошкодження матеріальних цінностей територіальної громади міста.

Забезпечували громадський порядок під час відзначення 25-річниці Незалежності України, а саме несли службу біля каменя Незалежності, забезпечували громадський порядок в парку культури і відпочинку імені Івана Франка під час проведення масових заходів .

Забезпечували громадський порядок під час проведення виборів народних депутатів .

Постійно забезпечували громадський порядок під час проведення сесій Калуської міської ради.

Також працівники громадського формування задіюються під час усіх масових заходів в місті Калуші.

 

Під час інспектування вулиць м. Калуша  інспекторами із благоустрою міста Калуша було виявлено:

  1. Торгівля з рук, машин: 26 порушень.


Порушення пункту 7.2.23 розділу 7 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша», а саме: торгівля з рук, машин, землі або іншим чином у невстановлених місцях, організовувати торгівлю та надання послуг без відповідних на це дозволів.


  1. Їзда автотранспортом по тротуару, пішохідних доріжках, газонах, дитячих майданчиках, паркування на них: 75 порушення.


Порушення пункту 7.2.10 розділу 7 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша», а саме: заправляти, мити, ремонтувати автотранспортні засоби і механізми, прати білизну, купати тварин на прибудинкових територіях, газонах, берегах річок і міського озера, пішохідних доріжках, тротуарах, у парку та скверах тощо, а також їздити автотранспортом по тротуарах, пішохідних доріжках, газонах, дитячих майданчиках, паркуватись на них.


  1. Відсутні вогнестійкі урни: 42 порушення.


Порушення пункту 2.14. розділ 2 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша»,  а саме: юридичні особи та фізичні особи  - підприємці зобов’язані підтримувати чистоту вікон та вітрин, встановлювати вогнестійкі урни біля входу (зовні) в адміністративні, побутові, навчальні, торгові та інші будівлі і споруди, а також біля малих архітектурних форм. Було проведено роз’яснювальну розмову з власником магазину.


  1. Пошкодження зелених насаджень, а також встановлення малих архітектурних форм без відповідних дозволів на це: 4порушення.


Порушення пункту 5.6 розділ 5(підпункт 14) «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша», а саме: на території зелених насаджень забороняється: добувати з дерев сік, смолу, робити надрізи, написи, забивати цвяхи, скоби, обмотувати дерева дротом, наносити інші механічні пошкодження.

Порушення пункту 5.6 розділ 5(підпункт 6) «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша», а саме: на території зелених насаджень забороняється самовільне будівництво та розміщення малих архітектурних форм.

  1. Розклеювання рекламних оголошень на деревах, стовпах, зупинках: 12 порушень


Правопорушення 7.2.7 розділ 7 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша», а саме: розклеювати оголошення, афіші на будинках, стовпах, парканах, деревах та інших не визначених для цього місцях.


  1. Складання відходів на території міста: 1 порушення.


Порушення пункту 7.2.26 розділу 7 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша», а саме:складати відходи на території міста, а також в місцях масового відпочинку людей, зелених насадженнях, парку, скверах та майданчиках, пам’ятниках культурної та історичної спадщини, на кладовищах, на прибудинкових територіях, інших територіях загального користування.


  1. Пошкодження електроопори; неробочий світлофор: 2 порушення.


Порушення п.2 ст. 29  ЗУ «Про благоустрій населених пунктів», а саме: забезпечення утримання, належного функціонування та збереження освітлюваних приладів на території об’єктів благоустрою здійснюється балансоутримувачами цих об’єктів благоустрою.


  1. Відсутність каналізаційних люків: 3 порушення.


Порушення пункту 3.6 розділу 3 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша»,  а саме: відповідальність за стан зливової каналізації, оглядових і зливоприймальних колодязів, своєчасний ремонт та наявність приймальних решіток, люків та водостоків (за виключенням відомчих) покладається на балансоутримувача. Вилучення відходів із зливної каналізації, оглядових та зливоприймальних колодязів проводиться підприємствами, які експлуатують ці споруди, в міру необхідності з негативним їх вивезенням згідно з укладеними договорами з підприємствами – виконавцями послуг щодо їх захоронення. 


  1. Вигулювання собак без повідка та намордника: 1 порушення.


Порушення ст. 154 КУпАП Порушення правил тримання собак і котів, а саме: вигулювання собак без повідків і намордників чи в невідведених для цього місцях.

10.Самовільно встановлювати рекламні конструкції (штендери):14 порушень.

Порушення пункту 7.2.9 розділу 7 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша», а саме: самовільно встановлювати рекламні конструкції, інформаційно-рекламні плакати, предмети ритуальної атрибутики, торгівельні лотки, кіоски, павільйони тощо.

Складати будівельні матеріали за межами будівельних майданчиків: 1 порушення.

Порушення пункту 7.2.4 розділу 7 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша»,  а саме: складати будівельні матеріали (цеглу, труби, пісок, грунт, щебінь, будівельне сміття, паливо), конструкції, обладнання за межами будівельних майданчиків.Забруднювати проїжджу частину вулиць при перевезення вантажів, в’їзді автотранспорту з будівельних майданчиків.

11.Спалювати опале листя, побутові, промислові та інші відходи на території міста: 3 порушення.

Порушення пункту 7.2.22 розділу 7 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша»,  а саме: спалювати опале листя, побутові, промислові та інші відходи на території юридичних осіб, домоволодінь, парку, скверів та майданчиків, пам’яток культурної та історичної спадщини, кладовищ, інших територіях загального користування, на прибудинкових територіях, територіях будівель та споруд інженерного захисту територій, забруднювати території загального користування та прибудинкові території хімічними та іншими розчинами.

З них було складено 6 приписів, а саме: 1 за пунктом 5.6 розділ 5(підпункт 14); 1 за пунктом 7.2.10 розділу 7; 4 за пунктом 7.2.7 розділ 7.

  1. Порушення пункту 5.6 розділ 5(підпункт 14) «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша»,  а саме: на території зелених насаджень забороняється: добувати з дерев сік, смолу, робити надрізи, написи, забивати цвяхи, скоби, обмотувати дерева дротом, наносити інші механічні пошкодження.

  2. Порушення пункту 7.2.10 розділу 7 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша», а саме: заправляти, мити, ремонтувати автотранспортні засоби і механізми, прати білизну, купати тварин на прибудинкових територіях, газонах, берегах річок і міського озера, пішохідних доріжках, тротуарах, у парку та скверах тощо, а також їздити автотранспортом по тротуарах, пішохідних доріжках, газонах, дитячих майданчиках, паркуватись на них.

  3. Правопорушення 7.2.7 розділ 7 «Правил благоустрою та утримання території м. Калуша», а саме: розклеювати оголошення, афіші на будинках, стовпах, парканах, деревах та інших не визначених для цього місцях.


 

 

 

Начальник управління                                                     Ігор Головатчук