ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Любов Федоришин

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXXI

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

10

Дата реєстрації:

28.01.2020

Проголосовано:

30.01.2020 12:25:21

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    6
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 10

Текст:


10. РІШЕННЯ

 

        Про Порядок надання

        одноразових грошових допомог

        на лікування дітей, хворих

        на цукровий діабет.

 

 

         З метою посилення соціального захисту сімей, які виховують  дітей з інвалідністю, керуючись ст.26,34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Програми соціального захисту на відповідні роки та враховуючи рекомендації постійних комісій міської ради,  міська рада

 

 ВИРІШИЛА:

 

          1. Затвердити Порядок надання одноразових грошових допомог на лікування дітей, хворих на цукровий діабет,  в новій редакції, згідно з додатком.

 

          2. Рішення міської ради від 22.02.2018 № 1388 «Про Порядок надання одноразових грошових допомог на лікування дітей, хворих на цукровий діабет»   вважати таким, що втратило чинність.

 

           3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови  з питань діяльності виконавчих органів міської ради Руслану Вайду.

 

 

Міський голова                                                                            Ігор Матвійчук

 

 

 

ПОРЯДОК

надання одноразових грошових допомог на лікування дітей,

хворих на цукровий діабет

 

         1.Даний порядок визначає умови і механізм надання одноразових грошових допомог на лікування дітям віком до 18 років, хворим на цукровий діабет, які зареєстровані і проживають в місті Калуші та  в населених пунктах, на які поширюються повноваження Калуської міської ради (далі - допомога).

         Кошти на ці цілі передбачаються в міському бюджеті згідно Програми соціального захисту на відповідні роки і спрямовуються на надання допомог на оплату лікування дітей, хворих на цукровий діабет чи придбання медичних препаратів та виробів медичного призначення для них по даному виду захворювання.

Допомога може надаватися у розмірі до 5000,00 грн.  на рік кожній дитині, хворій на цукровий діабет.

2.Для надання допомоги  законний представник дитини, хворої на цукровий діабет, подає на ім’я міського голови такі документи:

  • заяву;

  • копію паспорта заявника (сторінки 1,2,11);

  • копію свідоцтва про народження дитини або, за наявності, копію паспорта дитини (сторінки 1,2,11);

  • копію ідентифікаційного коду заявника;

  • довідку медустанови про перебування дитини на диспансерному обліку;

  • банківський рахунок заявника;

  • згоду на обробку персональних даних.


3. Вищевказані документи направляються на розгляд до комісії з питань гуманітарної роботи міської ради для прийняття відповідного рішення.  Протокол засідання комісії депутатів міської ради  та первинні документи направляються до управління соціального захисту населення міської ради, яке на підставі цих документів  готує проект рішення про надання допомоги і подає його на розгляд Калуської міської ради.

4. Виплата допомоги здійснюється управлінням соціального захисту міської ради, яке протягом п’яти  банківських днів після  надходження коштів на рахунок управління на виплату допомоги, готує виплатні документи на підставі відповідного  рішення міської ради.

Допомога на  лікування дітей, хворих на цукровий діабет, може бути виплачена не частіше як один раз в календарний рік.

         5.  Якщо за рахунок коштів міського бюджету за іншими напрямками (на лікування онкохворих, на лікування дітей з інвалідністю та інше) була надана одноразова грошова допомога в більшому розмірі, то в такому разі одноразова грошова допомога на лікування дітей, хворих на цукровий діабет, не надається. Якщо ж за іншими напрямками була надана одноразова грошова допомога в меншому розмірі, то в такому разі  одноразова грошова допомога на лікування дітей, хворих на цукровий діабет, може бути надана в сумі, що дорівнює різниці між розміром допомоги на лікування дітей, хворих на цукровий діабет, визначеною постійною комісією міської ради з питань гуманітарної роботи, та розміром виплаченої одноразової грошової допомоги за іншими напрямками.

6. У разі неподання заявником банківського рахунку, допомога виплачується йому через відділення поштового зв’язку, при цьому у рішенні міської ради  передбачаються видатки на поштові послуги.

 

 

        

 

 Секретар міської ради                                     Роман Боднарчук