ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Рекунов

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXXI

Скликання:

VII

Вид:

За основу

Номер:

27

Дата реєстрації:

28.01.2020

Проголосовано:

30.01.2020 15:24:48

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    10
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 27

Текст:


27. РІШЕННЯ

 








 Про  внесення змін до Програми стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в м. Калуші на 2020-2022 роки

 

 
  (_______ сесія сьомого демократичного скликання)

Керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні",  відповідно до рішення міської ради від 20.12.2019 року №2816 "ПроПрограму стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в м. Калуші на 2020-2022 роки ", беручи до уваги висновки постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни до  Програми стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в м. Калуші на 2020-2022 роки, затвердженої рішенням міської ради від20.12.2019 року №2816, а саме:

викласти розділ ІV Порядку реалізації Програми, в новій редакції (додається).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Руслану Вайду та постійну комісію з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.

 

 

 

 Міський голова                                                                                  Ігор Матвійчук

 

 

                    Порядок  реалізації  Програми

 

ІV  Порядок фінансування робіт

4.1. Комісія з виділення коштів  відповідно до умов даної Програми розподіляє кошти між ОСББ, які подали відповідні заяви та орієнтовні кошториси. Фінансування робіт здійснюється за рахунок коштів міського бюджету шляхом бюджетних призначень для реалізації заходів Програми, які передбачаються щорічно при формуванні бюджету міста Калуша, виходячи із можливостей його дохідної частини та обсягів виконаних робіт (форма КБ-3), які погоджені із УЖКГ міської ради.

4.2. У випадку невиконання дохідної частини бюджету міста Калуша та відсутності коштів на фінансування ремонтних робіт по житловим будинкам ОСББ у поточному році,заплановані роботи здійснюється у наступному фінансовому році в межах бюджетних призначень на цей рік для реалізації заходів Програми.

4.3. У разі перевищення розміру вартості капітальних ремонтів, які затверджені комісією з виділення коштів ОСББ, від розміру бюджетних призначень для реалізації заходів Програми, голова комісії звертається до міського голови із заявою про збільшення розміру фінансування заходів Програми та внесення відповідних змін до міського бюджету.

4.4. Співвласники квартир та нежитлових приміщень беруть участь у здійсненні співфінансування капітального ремонту будинку згідно таблиці 1:

 









































зп
Термін експлуатації житлових будинків Кошти міського

бюджету
Кошти мешканців

будинків
1 від 10 до 15років 70%  30%
2 від 15 до 20років 80%  20%
3 від 20 до 30років 85% 15%
4 від 30до 50років 90% 10%
5 від 50 і більше 95% 5%

 

У випадку наявності на момент подачі заяви неприватизованих квартир у будинку, які перебувають у власності Калуської міської ради, розмір співфінансування власників будинку зменшується кратно до кількості таких квартир, що є у будинку на момент подання заяви.

     4.5. Розподіл коштів між ОСББ комісією з виділення коштів  повинний бути завершений до 31.05.2020 року та відповідно до 31.05.2021року і 31.05.2022 року.

4.6.Фінансування передбачених даною програмою заходів, на які розподілено кошти відповідно до пункту 4.4. повинно розпочатися не пізніше 15 календарних днів з дати надання ОСББ управлінню ЖКГ Калуської міської ради наступного пакету документів:

- документ, що підтверджує реєстрацію ОСББ (свідоцтво про державну реєстрацію ОСББ)

- заяву на ім'я начальника управління про виділення коштів на проведення ремонтних робіт (зразок заяви додається у додатку 2);

- Протокол зборів об'єднання, в якому зазначається перелік робіт, який необхідно провести, згода щодо співфінансування робіт з капітального ремонту та делегування повноважень на подання заяви особі, яка подає дану заяву (за винятком голови ОСББ);

- кошторисна документація, виготовлена в установленому порядку(у разі необхідності експертний висновок)

Вимагати будь які інші документи заборонено.