ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Наталія Табачук

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXXIII

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

73

Дата реєстрації:

27.02.2020

Проголосовано:

27.02.2020 11:02:02

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 73

Текст:




Рішення





Про зверення Калуської міської ради з

приводу переліку питань, які виникли

в ході реформування галузі охорони здоров’я













                                                                  Президенту України

                                                                  Зеленському В.О.

                                                                  Голові Верховної Ради України

                                                                  Разумкову Д.О.

                                                                  Прем’єр-міністру України

                                                                   Гончаруку О.В.                                      

 

Калуська міська рада звертається до Вас з приводу переліку питань, які виникли в ході реформування галузі охорони здоров’я і викликають стурбованість через неврегульованість фінансового забезпечення комунальних некомерційних підприємств нашого міста.

З 1 квітня 2020 року Національною службою здоров’я України запроваджуються нові, прозорі та єдині для всіх правила фінансування системи охорони здоров’я України, зокрема пацієнти отримують гарантований державою безоплатний пакет медичних послуг і лікарських засобів, єдиним замовником і платником за програмою медичних гарантій буде НСЗУ.

Оскільки обсяг коштів, які передбачені для реалізації програми медичних гарантій відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» є обмеженим, а заклади охорони здоров’я, які укладуть договори про медичне обслуговування, будуть отримувати оплату від НСЗУ виключно за надані пацієнтам медичні послуги, виникає необхідність детального покрокового аналізу всієї роботи, що здійснюється медичними працівниками відповідно до регламентуючих наказів Міністерства охорони здоров’я України або наказів МОЗ спільними з іншими міністерствами та відомствами України. А таких - понад 10 документів.

Зважаючи на те, що в сформованих МОЗ пакетах медичних гарантій не передбачено зобов’язань держави за низкою напрямків, просимо невідкладно вжити заходів щодо врегулювання наступних питань:

1. Проведення у закладах охорони здоров’я огляду для виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

2. Проведення додаткових методів діагностичного та лабораторного обстеження як призовників під час проведення медоглядів призовної молоді у військово-лікарських комісіях, так і декретованої групи населення під час проведення профілактичних оглядів.

3. Оплата за час перебування у стаціонарі неідентифікованих осіб (дітей і дорослих), які направляються співробітниками МВС, у т.ч. покинуті діти та громадяни, позбавлені волі, а також громадяни без постійного місця проживання.

4.  Оплата праці медпрацівників за напрямками: робота медпрацівників у медичних комісіях під час призову на строкову службу до лав Збройних сил України та виплата їм зарплати за цю роботу; оплата лікарям-інтернам, які навчаються за державним замовленням і проходять медпрактику (заочну частину інтернатури) на клінічних базах закладів охорони здоров’я.

5. Джерела фінансування видатків на відшкодування органам Пенсійного фонду України пільгових пенсій медпрацівникам відповідно до постанови Кабміну України від 24 червня 2016 року № 461 «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах» (зі змінами)..

6.  В програмі медичних гарантій щодо надання стоматологічної допомоги дітям входить дитячий вік до 16 років, у той же час відповідно до статті 1 Закону України «Про охорону дитинства», «дитина – особа віком до 18 років (повноліття), якщо згідно з законом, застосовуваним до неї, вона не набуває прав повнолітньої раніше».