ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Соколовський

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IX

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

79

Дата реєстрації:

25.02.2021

Проголосовано:

25.02.2021 11:29:59

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 79

Текст:



















 

 

 

 

 

 

Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України,

Комітету з питань бюджету Верховної Ради України, Народного депутата України Олега Марусяка,

Народного депутата України

Едуарда Прощука щодо збільшення нормативу нарахування податку на доходи  фізичних осіб

 

 
 

   

Відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи лист Асоціації міст України від 10.02.2021 року № 5-69/21, керуючись  нормами Бюджетного кодексу України міська рада

 

ВИРІШИЛА:

         1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України, Комітету з питань бюджету Верховної Ради України, Народному депутату України Олегу Марусяку, Народному депутату України Едуарду Прощуку щодо  збільшення нормативу нарахування податку на доходи  фізичних осіб  (звернення додається).

 

         2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.

 

 

 

 

Міський голова                                                  Андрій Найда

                  
























Кабінету Міністрів України
Комітету з питань бюджету
Верховної ради України
Народному депутату України
ОлегуМарусяку
Народному депутату України
Едуарду Прощуку

 

 

                                 

 

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

Протягом 2019-2020 років у місті Калуші була проведена реформа децентралізації, в ході якої до міської територіальної громади було приєднано 11 сільських територіальних громад.

Для стабільного розвитку новоутвореної Калуської міської територіальної громади децентралізовані повноваження мають бути забезпечені відповідним фінансовим ресурсом, оскільки наявність достатніх коштів у бюджеті громади дасть змогу оперативно та якісно вирішувати  питання соціально - економічного характеру  на рівні територіальної громади, забезпечувати сприятливе життєве середовище для всебічного розвитку людини, її самореалізації, надавати населенню високоякісні доступні суспільні послуги.

У 2020 році освітня субвенція з державного бюджету не покрила повну потребу в коштах на оплату праці педагогічним працівникам, що призвело до додаткових витрат з місцевого бюджету в розмірі 23 339 тис. грн. У 2021 році дані видатки складатимуть 20 917,3 тис. грн.

Асоціація міст України у зверненні до Міністерства фінансів України надала пропозиції  та рекомендації  щодо врахування інтересів місцевого самоврядування при підготовці Бюджетної декларації на 2022-2024 роки та у подальшому Державного бюджету України на 2022 рік,  у яких запропонувала збільшення нормативу нарахування податку на доходи  фізичних осіб в обсязі не менше 80 відсотків до бюджетів  територіальних громад, що обумовлено необхідністю фінансового  забезпечення реалізації  раніше переданих державою видаткових повноважень на місця.

Калуська міська рада всебічно підтримує пропозицію Асоціації міст України та  з метою компенсації втрат органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади та недопущення передачі на рівень місцевих бюджетів фінансового забезпечення видаткових повноважень без відповідного компенсаційного ресурсу, просить ініціювати винесення на розгляд Верховної Ради України питання щодо встановлення частки зарахування до бюджетів місцевого самоврядування податку на доходи фізичних осіб в обсягах не менше 80 відсотків, що забезпечать виконання делегованих державою повноважень, а також право територіальних громад на місцеве самовядування.

 

Прийнято на дев’ятій сесії восьмого демократичного скликання 25 лютого2021 року