ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

IX

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

74

Дата реєстрації:

24.02.2021

Проголосовано:

25.02.2021 11:44:43

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 74

Текст:











Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України про сприяння виділення коштів з Державного бюджету на запровадження еколого-геологічного моніторингу території Калуського гірничопромислового району та оцінку ризиків надзвичайних ситуацій   (дев’ята сесія восьмого  демократичного скликання)

 

 

 

Відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України про сприяння виділення коштів з державного бюджету на запровадження еколого-геологічного моніторингу території Калуського гірничопромислового району та оцінку ризиків надзвичайних ситуацій (звернення додається).

 

         2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого.

 

 

Міський голова                                                                    Андрій Найда
Кабінету Міністрів України

                                                                                              

 
ЗВЕРНЕННЯ

 

            У зв’язку із складною екологічною ситуацією на території Калуської міської територіальної громади, пов’язаною з просіданням земної поверхні над шахтними пустотами відпрацьованих рудників, в яких протягом тривалого часу проводився видобуток калійних покладів, проведення моніторингу за станом навколишнього середовища має надзвичайно важливе значення з метою прогнозування і передбачення негативних процесів та своєчасного прийняття управлінських рішень.

         На запит Калуської міської ради до управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації у 2021 році виділено кошти з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища в сумі 420,0 тис. грн. Однак цих коштів недостатньо для проведення повномасштабного дослідження.

Додатково інформуємо, що відповідно до Програми охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області до 2025 року, затвердженої рішенням Івано-Франківської обласної ради від 23.12.2020            №30-2/2020 передбачено виконання по заходу «Запровадження еколого-геологічного моніторингу території Калуського гірничопромислового району та оцінка ризиків надзвичайних ситуацій» на загальну суму 4313,0 тис. грн., з яких на 2021 рік - 2297,0 тис. грн.  

Виконавцем даного заходу визначено Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, яким у січні 2021 року листом від 13.01.2021 року №25/114-03 подано запит до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України про виділення коштів з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища.

         З метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації та загрози для життя і здоров’я людей, житлові будинки яких розташовані у небезпечних зонах, просимо Вашого сприяння у виділенні коштів з Державного бюджету України на виконання вищезазначеного моніторингу для встановлення реального стану гірничого масиву та можливості прогнозу просідання земної поверхні.  

 

 

 

Прийнято на дев’ятій сесії восьмого 

демократичного скликання