ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIX

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

17

Дата реєстрації:

22.11.2016

Проголосовано:

24.11.2016 15:28:04

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    12
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 17

Текст:




Про заяву Калуської                    

міської ради до

Президента України,

Верховної Ради України.

 

                Відповідно до ст..25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 ВИРІШИЛА:

            1.  Схвалити  заяву  Калуської міської ради щодо неприпустимості виборів на окупованій частині Донбасу (текст заяви  додається)..

2. Направити заяву до Президента України, Верховної Ради України.

 Міський голова                                                                 Ігор Матвійчук

 

Заява депутатів Калуської міської ради

щодо неприпустимості виборів на окупованій частині Донбасу

 

Берлінські переговори в «нормандському форматі», які відбулися 19 жовтня 2016 року,  стали черговим кроком на шляху до повної здачі Донбасу агресору. 

З моменту підписання Мінських угод про припинення вогню, Кремль щоденно їх порушував. За час так званого перемир’я вбито сотні українських військових і цивільних, захоплено ще частину української території. Фактично Україна виконує Мінські домовленості в односторонньому порядку. 

Найцинічніше, що фактичну капітуляцію влада подає як «довгоочікуваний мир». Це не мир – це продовження війни на роки, на десятиліття. Бо Путін не просто вже визнає присутність своїх військ на Донбасі, він має нахабство шантажувати, що не забере московських найманців, допоки не виконають його основної вимоги – повної легалізації влади терористів. Тобто Москва продовжуватиме контролювати окуповані території через своїх посіпак, фактично проведе вибори і надасть терористам офіційного статусу, а тягар фінансування ляже на плечі українців. 

Вимагаємо не допустити проведення виборів на окупованій частині Донбасу. Вважаємо, що повну відповідальність за соціально-економічну ситуацію на окупованих територіях, відбудову знищеної інфраструктури, компенсацію за загиблих має нести окупант – Росія.

Україні треба припинити будь-які дипломатичні і економічні відносини з агресором та окупованими територіями до часу їх повного визволення.  

Вимагаємо від влади наполягати на зміні «нормандського формату» переговорів на «будапештський», із залученням США та Великої Британії.

 

 

Прийнято на дев’ятнадцятій сесії сьомого демократичного  скликання 24 листопада 2016 року