ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Тарас Нижник

Рішення:

Прийнято

Сесія:

X

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1133

Дата реєстрації:

09.03.2021

Проголосовано:

25.03.2021 11:10:35

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1133

Текст:





1. РІШЕННЯ





 

 

Про результати  розгляду електронних

петицій, адресованих Калуській міській

раді в період  з 06 лютого по 09 березня  2021 року

 

 

 

Відповідно до пункту 19 Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Калуській міській раді, затвердженого рішенням міської ради від 30.06.2016 року № 336, зі змінами, внесеними рішенням міської ради № 712 від 30.01.2017 року, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:    

Результати розгляду електронних петицій, які набрали необхідну кількість підписів і були розглянутівиконавчими органами міської ради в період з 06 лютого по 09 березня 2021 року, а також відповіді на вказані петиції, що були розміщені на сайті Єдиної системи місцевих петицій та офіційному вебсайті Калуської міської ради (додатки 1- 3 до рішення), взяти до відома.

 

 

 

 

 Міський голова                                    Андрій Найда

 

 



 Додаток 1

до рішення міської ради


від_______2021 р № __



 



ПЕРЕЛІК

петицій, адресованих Калуській міській раді, які розглянуті

виконавчими органами в період з 06 лютого по 09 березня 2021 року



 




























№ з/п



Прізвище, ім’я та по батькові автора петиції



Короткий зміст петиції



Дата початку збору підписів



Дата розміщення відповіді



1



Шевчук Ярослав Володимирович



Обладнання комунальних автобусів відеореєстраторами та GPS - системами



4 грудня

2020 року



17 лютого 2021 року



2



Сікора



Ольга Мирославівна



Про вилучення (викуп) для суспільних потреб (суспільної необхідності) земельної ділянки - кадастровий номер 2610400000:13:005:0024 та кінотеатру «Відродження»



3 лютого

2021 року



 

05 березня 2021 року






 

 

Секретар міської ради                                                Віктор Гільтайчук 

 



 Додаток  2

до рішення міської ради

від_______2021 р № __



 





ВІДПОВІДЬ НА ПЕТИЦІЮ



 Автору петиції «Облаштування комунальних автобусів

відеореєстраторами та GPS-

системами» 

гр.Шевчуку Ярославу Володимировичу



Звернення громадян через подання до міської ради електронної петиції від 03.12.2020 року щодо обладнання комунальних автобусів відеореєстраторами та GPS- системами розглянуто.

Повідомляємо, що на сьогоднішній день всі чотири комунальні автобуси обладнані GPS- системами, за допомогою яких КП «Екоресурс» здійснюється відстеження місцезнаходження кожного транспортного засобу в режимі реального часу. Також, дані системи надали можливість встановити обладнання для автоматичного підрахунку пасажирів, яке включає датчики відкриття та закриття дверей.

Щодо встановлення відеореєстраторів інформуємо, що на даний час керівництвом КП «Екоресурс» проводиться аналіз представленого на ринку відповідного обладнання, яким при наявності фінансування будуть обладнанні комунальні автобуси.

Також слід зауважити, що на сьогоднішній день мешканці Калуської міської територіальної громади перейшовши на сайт компанії «EASYWAY» (https://www.eway.in.ua/ua/cities/kalush) можуть в реальному часі спостерігати за рухом комунальних автотранспортних засобів по маршрутах № 3 «Рем - Загір’я»; № 6 К «Карпатська кераміка - Лікарня; № 8 Б «Карпатська кераміка - Височанка» по вул.Чорновола, що не було б можливим без GPS– систем.

 

Заступник міського голови Богдан Білецький

 

В.Скурчанський

О.Смолянський

 

Секретар міської ради                                                                 Віктор Гільтайчук



 Додаток  3

до рішення міської ради

від_______2021 р № __ 



 



ВІДПОВІДЬ НА ПЕТИЦІЮ













 «Від 05.03.2021



№ 85-п



 



 




 

 











 



Автору петиції «Про вилучення (викуп) для суспільних потреб (суспільної необхідності) земельної ділянки - кадастровий номер 2610400000:13:005:0024 та кінотеатру «Відродження»



п.Сікорі О.М.

vr.sikora@gmail.comНачало формы

 
























 



Шановна Ольго Мирославівно!



На Ваше звернення, у вигляді електронної петиції «Про вилучення (викуп) для суспільних потреб (суспільної необхідності) земельної ділянки - кадастровий номер 2610400000:13:005:0024 та кінотеатру «Відродження», повідомляємо наступне.

            Земельна ділянка кадастровий номер 2610400000:13:005:0024 та будівля кінотеатру «Відродження» перебувають у приватній власності ТОВ «Відродження -2011».

              Так, право відносини щодо відчуження земельних ділянок, інши об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності регулюються Законом України «Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності».

           Статтею 2 цього Закону передбачено, що його дія поширюється на суспільні відносини, пов'язані з викупом земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, для забезпечення суспільних потреб чипов'язані з примусовим відчуженням зазначених об'єктів нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності, якщо такі потреби не можуть бути забезпечені шляхом використання земель державної чи комунальної власності.

        Крім цього, згідно ч. 1 ст. 7 цього ж Закону органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень та в порядку, визначених цим Законом, мають право викупу земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, для таких суспільних потреб:

- забезпечення національної безпеки і оборони;

- будівництво, капітальний ремонт, реконструкція та обслуговування лінійних об'єктів та об'єктів транспортної і енергетичної інфраструктури (доріг, мостів, естакад, нафто-, газо- та водопроводів, ліній електропередачі, зв'язку, аеропортів, морських портів, нафтових і газових терміналів, електростанцій) та об'єктів, необхідних для їх експлуатації;

     - розміщення іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій в Україні згідно з міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України;

- розміщення та обслуговування об'єктів, пов'язаних із видобуванням корисних копалин;

- будівництво захисних гідротехнічних споруд;

- будівництво та обслуговування нафтових і газових свердловин та виробничих споруд, необхідних для їх експлуатації, споруд для підземного зберігання нафти, газу та інших речовин і матеріалів, захоронення шкідливих речовин і відходів виробництва;

- створення міських парків, будівництво дошкільних навчальних закладів, майданчиків відпочинку, стадіонів та кладовищ;

- розташування об'єктів природно-заповідного фонду.

Частиною 2 вказаної вище статті Закону визначено, що рішення про викуп земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, для суспільних потреб, визначених частиною першою цієї статті, органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування приймають на підставі генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, матеріалів погодження місця розташування таких об'єктів проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки та іншої документації із землеустрою, затверджених в установленому законодавством порядку.

Станом на сьогоднішній день не існує затвердженої належним чином містобудівної або землевпорядної документації яка передбачає створення на земельній ділянці кадастровий номер 2610400000:13:005:0024 міського майданчика для відпочинку,  або інших об’єктів передбачених ч. 1  ст. 7 Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності».

            Пунктом 2 статті 12 вищевказаного закону передбачено, що викуп земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, може здійснюватися лише за згодою їх власників.

У разі неотримання згоди власника земельної ділянки та об'єкта нерухомого майна, що на ній розміщений, з викупом цих об'єктів для суспільних потреб зазначені об'єкти можуть бути примусово відчужені у державну чи комунальну власність лише як виняток з мотивів суспільної необхідності і виключно під розміщення:





  1. об'єктів національної безпеки і оборони;




  2. лінійних об'єктів та об'єктів транспортної і енергетичної інфраструктури (доріг, мостів, естакад, магістральних трубопроводів, ліній електропередачі, аеропортів, морських портів, нафтових і газових терміналів, електростанцій) та об'єктів, необхідних для їх експлуатації;





     3) об'єктів, пов'язанихі з видобуванням корисних копалин

     4) загальнодержавного значення;

     5) об'єктів природно-заповідного фонду;

      6) кладовищ.

            Враховуючи викладене вище, а також те, що створення   майданчика відпочинку не підпадає під дію ст.15 Закону  «Підстави для примусового відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, з мотивів суспільної необхідності» повідомляємо, що вилучення (викуп) для суспільних потреб (суспільної необхідності) земельної ділянки кадастровий номер 2610400000:13:005:0024 та кінотеатру «Відродження» можливе після виконання вимог передбачених ч. 2 ст. 7 Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності».

Що стосується організації конкурсу проєктів реконструкції площі,інформуємо, що в Програмі  регенерації центральної (історичної) частини     м.Калуша, яка  розроблятиметься на виконання протокольного доручення, висловленого в ході пленарного засідання міської ради 17 грудня 2020 року,  буде передбачено проведення конкурсу.

 

            Міський голова                                                  Андрій Найда

 

Вик.Т.Нижник, 62822

В.Мельник, 66729,

Р.Кузик, 66816»

 

 

Секретар міської ради                                     Віктор Гільтайчук