ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Любов Федоришин

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1272

Дата реєстрації:

19.04.2021

Проголосовано:

28.04.2021 12:01:44

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1272

Текст:

















 

Про звернення Калуської міської ради

до Голови Верховної Ради України

та Прем’єр-міністра України щодо

протидії COVID-19


 


 

 

 

Враховуючи соціальну напругу в громаді у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з метою захисту здоров’я людей та для підтримки мешканців Калуської міської територіальної громади у протидії COVID-19, що опинилися в складних життєвих обставинах, керуючись статтею 26  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики,  міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України (додається).

 

         2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого.

 

 

 

Міський голова                                                               Андрій Найда

 
 Голові Верховної Ради України

 

Дмитру Разумкову

 

Прем’єр - міністру України

 

Денису Шмигалю

 

 
ЗВЕРНЕННЯ

про надання державної підтримки Калуській міській територіальній громаді

для протидії захворюваності мешканців громади на COVID - 19

та подоланню її наслідків у 2021 році

 

 

 

 

Сьогодні, коли наша держава та її громадяни разом з цілим світом протистоять поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та змагають до зменшення негативних наслідків та повної ліквідації цієї загрози, мабуть, у найскладніших умовах виживання перебувають найбільш соціально вразливі верстви наших громадян – пенсіонери, особи з інвалідністю, малозабезпечені сім’ї, особи з різними захворюваннями, всі ті, хто опинилися у складних життєвих обставинах та потребують соціальної підтримки і допомоги.

Для покращення соціального захисту мешканців Калуської міської територіальної громади та надання їм додаткових соціальних гарантій з метою створення умов та реалізації механізмів максимального сприяння конкретному громадянину територіальної громади у забезпеченні, за потреби, його якнайповнішої і своєчасної соціальної захищеності, у місцевому бюджеті на 2021 рік, виходячи з фінансових можливостей, Програмою забезпечення карантинних заходів та протидії захворювання на COVID-19 на території Калуської міської  ради  у 2021 році передбачено кошти для надання місцевих допомог громадянам, зокрема одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, громадянам, що опинилися в складних життєвих обставинах, в сумі 500,00 тис. грн.

З початку року станом на 14.04.2021р. за цією одноразовою допомогою вже звернулося  802  осіб – мешканців Калуської міської територіальної громади і кількість таких звернень щоразу збільшується, оскільки захворюваність громадян на  COVID-19 в територіальній громаді постійно зростає. Для підтримки мешканців нашої громади, яких торкнулася зазначена недуга, з міського бюджету, згідно розглянутих заяв, вже спрямовано кошти в сумі  318,8 тис. грн.

Калуська міська рада, підтримуючи зусилля, які докладаються керівниками нашої держави та урядом України щодо запровадження карантинних заходів для протидії поширенню територією України захворювання, яким ВООЗ було визнано гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з метою захисту здоров’я людей, представляючи інтереси всіх мешканців Калуської міської територіальної громади, звертається з проханням  про надання державної підтримки Калуській міській територіальній громаді  та  виділення коштів з Державного бюджету в сумі  700,00 тис. грн. для можливості надання у 2021 році грошових допомог мешканцям громади у зв’язку з їх захворюванням на COVID-19, що опинилися в складних життєвих обставинах, та, за необхідності, ініціювати і прийняти ряд необхідних рішень з метою  цільового виділення таких коштів (цільової допомоги) нашій громаді.

 

Прийнято на _______________________________  сесії

восьмого  демократичного скликання ______ 2021 року