ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Соколовський

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1403

Дата реєстрації:

26.05.2021

Проголосовано:

27.05.2021 12:45:21

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1403

Текст:




                                                                                                                                  








 Про  звернення   Калуської міської ради щодо   вжиття заходів для забезпечення повного покриття  цифровим ефірним телебаченням стандарту DVB-T2  Калуської міської територіальної громади 

 
  (_________________ сесія восьомого демократичного скликання)

 

 

        Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» , міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Схавалити та направити звернення Калуської міської ради  Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю,  голові Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ользі Герасим’юк,  народним депутатам України Едуарду Прощуку та Олегу Марусяку щодо вжиття заходів для забезпечення повного покриття  цифровим ефірним телебаченням стандарту DVB-T2 Калуської міської територіальної громади  (звернення додається).

2. Відділу внутрішньої політики та зв’язків з громадкістю Калуської міської ради оприлюднити дане рішення в друкованих засобах масової інформації.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.

 

 

 

      

Міський  голова                                                          Андрій Найда

 

 

 
Прем’єр-міністру України

Шмигалю Денису Анатолійовичу

 

Голові Національної ради України

з питань телебачення та радіомовлення

Герасим’юк Ользі Володимирівні

 

Народному депутату України

Прощуку Едуарду Петровичу

 

Народному депутату України

Марусяку Олегу Романовичу

 

Звернення

 

        У 2018 році по всій території України було припинено трансляцію аналового ефірного  телебачення,  значна  частина  соціально незахищених  верств населення м. Калуша та Калуського району втратила можливість безкоштовно переглядати ефірне телебачення. У зв’язку із вище наведеним Калуська міська рада неодноразово у 2018 – 2020 роках   зверталася до Прем’єр – міністра України, Голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення з проханням встановлення додаткових передавачів стандарту DVB-T2 у м. Калуші. 



       У грудні 2020 року компанією "Зеонбуд", яка  обслуговує цифрову ефірну мережу наземного телебачення в Україні стандарту DVB-T2 та забезпечує доступ до 32 українських загальнонаціональних телеканалів завершено монтаж додаткової передавальної станції у м. Калуш.  Однак,  ТОВ "Зеонбуд" розпочало трансляцію на території Калуської міської територіальної громади тільки  восьми програм, таких як: «Інтер», «Україна», «1+1», «НТН», «К-1», «UA:Перший», «ICTV» та «Enter-фільм».         



        До Калуської міської ради надходять усні та письмові  звернення громадян зі скаргами на те, що вони мають змогу переглядати тільки 8 телевізійних каналів, а не 32 як жителі інших населених пунктів.

  Також слід зауважити, що  тарифи на послуги кабельного та інтернет телебачення постійно зростають і в той же час їх якість знижується через відключення найбільш популярних телеканалів, тому велика частина мешканців залишиться без будь якого доступу до телебачення.



         Прошу Вас, відповідно до Вашої компетенції, для не допущення соціальної напруги серед населення, вжити заходів для забезпечення повного покриття Калуської міської територіальної громади  цифровим ефірним телебаченням стандарту DVB-T2 (забезпечити доступ до 32 українських загальнонаціональних телеканалів).