ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Тетяна Кригануца

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XV

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1444

Дата реєстрації:

09.06.2021

Проголосовано:

24.06.2021 12:03:08

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1444

Текст:





Про роботу комунального підприємства                           

«Міський інформаційний центр»

 



              Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

відповідно до плану роботи Калуської міської ради на перше півріччя 2021 року, заслухавши звіт директора комунального підприємства «Міський інформаційний центр» за 2020 рік, міська рада

 

 

ВИРІШИЛА:

 

             Інформацію про роботу комунального підприємства «Міський інформаційний центр» за 2020 рік взяти до відома.

 

  

 

Міський голова                                                                                   Андрій Найда

 

  



ЗВІТ

про фінансово-господарську діяльність

КП «Міський інформаційний центр»

за 2020 рік





        Комунальне підприємство «Міський інформаційний центр» (КП «МІЦ») створене рішенням Калуської міської ради від 18.09.2006 р. № 110. Статут підприємства затверджено рішенням Калуської міської ради від 25.10.2006 р. № 138. Державну реєстрацію підприємства проведено 10.11.2006 р. державним реєстратором виконавчого комітету Калуської міської ради.

        Рішенням Калуської міської ради від 30.11.2006 р. № 157 було внесено зміни до Статуту КП «МІЦ» та проведено державну реєстрацію нової редакції Статуту 05.12.2006 р.

        Статутний фонд підприємства становить 300 тис. грн. Сформована частина статутного фонду - 180 тис. грн.

        Засновником підприємства є Калуська міська рада. Підприємство засноване на власності територіальної громади м. Калуша, інтереси якої представляє Калуська міська рада в межах  повноважень, визначених законодавством  України. Форма власності підприємства – комунальна.

        З  моменту державної реєстрації підприємство є  юридичною особою, має рахунок в банку, печатку із своїм найменуванням  та ідентифікаційним кодом, штамп та інші притаманні юридичній особі  реквізити.

        Офісне приміщення, площею 54,3 кв. м, яке КП «МІЦ» орендує у Фонду комунальної власності територіальної громади м. Калуша, розташоване за адресою: м. Калуш, б-р Незалежності,6.

        Також підприємство орендує нежитлове приміщення, площею 40,3 кв. м, для складування демонтованих рекламних конструкцій, за адресою: м. Калуш, вул. Грушевського,93.

         У своїй діяльності  підприємство керується Статутом, чинним законодавством України і нормативно-правовими актами органів місцевого самоврядування, а саме: Законами України «Про рекламу», «Про доступ до публічної інформації», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», «Про захист прав споживачів», Постановами Кабінету Міністрів України «Типові правила розміщення зовнішньої реклами», «Типові правила розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів», «Єдині правила ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правила користування ними та охорони», Правилами розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської ради (з додатками), затвердженими рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради від 28.01.2020 року №24.

           Нова редакція Правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської територіальної громади була прийнята рішенням виконавчого комітету за 130 від 27.04.2021 року. У своїй подальшій роботі КП «МІЦ» керується даним нормативним документом.

 

1. Повноваження КП «МІЦ»:

- укладання договорів про надання в тимчасове користування місць, які перебувають у комунальній власності, для розташування спеціальних конструкцій;

- здійснення контролю за своєчасним надходженням платні за укладеними договорами;

- ведення бази даних рекламних конструкцій, згідно з укладеними договорами про надання в тимчасове користування місць, які перебувають у комунальній власності;

- організація розміщення сюжетів соціального спрямування на території міста;

- можливість встановлення спеціальних конструкцій для розміщення зовнішньої реклами та надання площин для розміщення зовнішньої реклами;

- направлення розповсюджувачам зовнішньої реклами повідомлень відповідно до Порядку демонтажу, обліку та зберігання спеціальних конструкцій зовнішньої реклами на місцях, які перебувають у комунальній власності (Додаток №4 до Правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської ради);

- огляд зовнішнього стану спеціальних конструкцій, надання замовникові інформації у випадку наявності виявлених недоліків;

- організація та здійснення демонтажу рекламних засобів самостійно або із залученням сторонніх організацій згідно з Порядком демонтажу, обліку та зберігання спеціальних конструкцій зовнішньої реклами на місцях, які перебувають у комунальній власності (Додаток №4 до Правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської ради);

- надання Робочому органу інформації у разі виявлення фактів встановлення спеціальних конструкцій на території Калуської міської ради без дозвільних документів.

 

 2. Послуги, які надаються КП «МІЦ»:

- розробка рекламних макетів,

- організація друку і поклейки рекламного матеріалу на біг-бордах, настінних конструкціях;

-нанесення самоклеючої плівки на сотовий полікарбонат і молочний акрил для розміщення реклами на лайт-боксах і трилайтах;

- монтаж рекламного матеріалу на лайт-боксах і трилайтах; 

- демонтаж та зберігання спеціальних конструкцій зовнішньої реклами;

- здійснення консультацій щодо чинного законодавства, положень актів місцевого самоврядування в сфері розміщення зовнішньої реклами.

 

3. Основні засоби.

      На балансі КП «МІЦ» перебуває основних засобів на суму 573,5 тис., зокрема





  1. рекламних конструкцій на суму 525,2 тис. грн, з них:







  • біг-борди - 18 шт.;




  • настінні щити і банерні конструкції - 4 шт.;




  • світлові короби (лайт-бокси) - 78 шт.;




  • сіті-лайти - 18 шт.;




  • трилайти - 35 шт.;




  • стенди для агітації – 10 шт.;




  • круглі тумби для оголошень 24 шт;




  • світлодіодна строка – 1 шт..







  1. комп’ютерної техніки, меблів, оргтехніки, інструментів на суму 48,3 тис. грн.





     

      Працівники підприємства постійно слідкують за технічним станом рекламних конструкцій, які перебувають на балансі КП «МІЦ», та впорядковують території навколо них.

       У 2020 році на ремонт і обслуговування рекламних конструкцій витрачено 111,2  тис. грн.     

       Це - заміна LED-ламп, сотового полікарбонату, молочного акрилу, скла, ремонт кріплень тощо на трилайтах і сіті-лайтах на пр. Лесі Українки, б-рі Незалежності, пл. Героїв та вул. Б. Хмельницького, ремонт площини біг-борда, пошкодженого вітрами, на вул. Долинській.

       Це - оплата за друк і поклейку рекламного матеріалу, за користування електроопорами та послуги КП «Міськсвітло».   

       Проводилася очистка території від верболозів біля біг-борда на вул. Помаранчевої революції та довкола круглих тумб для оголошень на вул. Б. Хмельницького та вул. Грушевського.

      Проводилися роботи по відновленню електричного кабелю до сіті-лайтів на б-рі Незалежності, пошкодженого працівниками Калуського управління по експлуатації газового господарства при ремонті газової труби.

*****

       Придбано  сотовий і мотолітний полікарбонати для трилайтів і сіті-лайтів на суму 7,3 тис. грн, LED-лампи на суму 1,0 тис. грн, клей КМК для поклейки рекламного матеріалу на суму  5,9 тис. грн та електроматеріали на суму 0,6 тис. грн. (всього 14,7 тис. грн).

         Проведено заміну трансформатора, який вийшов з ладу через перебої у енергопостачанні, у охоронному обладнанні ППК «ЛУНЬ»-25 в офісі підприємства  на суму 0,2 тис. грн.

        На виконання ст. 7 ЗУ «Про рекламу» проведено демонтаж рекламних конструкцій, термін дії дозволів яких закінчився у 2020 році:





  • 3-х трилайтів (вул. Івано-Франківська та Сівецька);




  • 2-х лайт-боксів (вул. Євшана і пл. Героїв),





на що витрачено 0,7 тис. грн.

         Також проводилися демонтажі з турнікетів транспарантів-перетяжок, розміщених з порушенням Правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської міської ради.    

 

4. Надані послуги

         У 2020 році підприємством прогнозувалося надати рекламних та інформаційних послуг на суму 1000,0 тис. грн.

         Фактичний обсяг наданих у 2020 році послуг становить 1100,5 тис. грн по 250  договорах, в тому числі:

         843,4 тис. грн - від розміщення реклами на власних рекламних конструкціях (по 119 договорах);

         257,1 тис. грн – від користування місцями розміщення рекламних конструкцій (по 131 договору, з них 50 договорів по штендерах).

        У 2020 році було укладено141 новий договір:  

        66 - на розміщення реклами на конструкціях Міського інформаційного центру;

        75 – на користування місцями розташування рекламних конструкцій (в т. ч. 52 договори по штендерах).

         У зв’язку із встановленням карантину на усій території України відповідно до постанови КМУ від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусної інфекції СOVID-19» багато суб’єктів господарювання (СГ) призупинили свою підприємницьку діяльність з березня, що призвело до масової відмови замовників від розміщення реклами.

         Також на звернення СГ, які призупинили свою підприємницьку діяльність, рішенням сесії Калуської міської ради від 26.03.2020 року №3057 «Про нарахування плати за користування майном комунальної власності» (п.1) СГ, з якими на підставі дозволів, виданих виконавчим комітетом Калуської міської ради, укладені договори про надання в тимчасове користування місць, що перебувають у комунальній власності, було звільнено від плати за користування місцями розташування рекламних конструкцій з 12 березня 2020 року по 31 травня 2020 року.

          За період 12.03.2020 по 31.05.2020 року від СГ, які були звільнені від плати за користування місцями, недоотримано коштів на суму 79,4 тис. грн.

          Загалом від господарської діяльності КП «МІЦ» за 2020 рік отримано прибутку на суму 44,4 тис. грн.

 

5. Обов’язкові платежі КП «Міський інформаційний центр».

       Всього у бюджети різних рівнів у 2020 році було перераховано  492,5 тис. грн.

З них, до місцевого бюджету - 273,2 тис. грн:





  1. на виконання пунктів 6 і 10 рішення міської ради № 3143 від 25.06.2015  - 141,1 тис. грн;




  2. податок на прибуток – 7,5 тис. грн;




  3. податок з доходів фізичних осіб – 123,8 тис. грн;




  4. дивіденди – 0,8 тис. грн.





До Державного бюджету перераховано ПДВ у сумі 209,3 тис. грн.

Військовий збір – 10 тис. грн.

      Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) -152,8 тис грн.

      Заборгованості перед Державним бюджетом та державними цільовими фондами відсутні.

 

******

       Середньооблікова чисельність працівників КП «МІЦ» - 5 одиниць: директор, бухгалтер, менеджер з реклами, дизайнер (займається виготовленням макетів) і технік з обслуговування рекламних конструкцій.        

         Середньомісячна зарплата одного працівника становить 10,14 тис. грн.

         Дебіторська заборгованість контрагентів перед КП «Міський інформаційний центр» станом на 31 грудня 2020 року становить  94,4 тис. грн (з них прострочена 10,0 тис. грн).

         Постійно ведеться претензійна робота як в телефонному режимі, так і шляхом надсилання листів-претензій боржникам, здійснення реструктуризації боргів.

         Кредиторська (поточна) заборгованість станом на 31 грудня 2020 року становить 2,3 тис. грн. На 01.06.2021 року – відсутня.

        Заборгованості по зарплаті немає.

 

6. Соціальна реклама.

          На рекламних конструкціях Міського інформаційного центру, а також за відсутності комерційної реклами на рекламних конструкціях суб’єктів господарювання на виконання протокольних доручень нарад робочих груп, листів Івано-Франківської ОДА, Калуського міського відділу СБУ, Територіального управління Служби судової охорони у Івано-Франківській обл., начальників структурних підрозділів Калуської міської ради та комунальних підприємств постійно розміщувалася соціальна реклама з різноманітними сюжетами, а саме: до відзначення Дня Соборності України, Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, Дня пам’яті і примирення, Дня Конституції України, Дня па́м'яті жертв голодомо́рів, Дня гідності, Дня захисника України з портретами загиблих в АТО мешканців Калущини; соціальна інформація про діяльність Служби судової охорони, про новий он-лайн проект «Дія», соціальна реклама з тематикою «Вірте фактам, а не фейкам!», «Служимо Україні! Захищаємо Україну!», інформація до 31-ої річниці виводу військ з Афганістану, а також вітання міського голови до державних, релігійних і міських свят.

         Міський інформаційний центр розробляє більшість макетів соціальної реклами на замовлення міськвиконкому, структурних підрозділів та комунальних підприємств.



        Одними з найбільших проектів минулого року були сюжет «Воїн і лікар! Вони на передовій!», в якому використані малюнки дітей-пластунів (на замовлення міськвиконкому), та макет «Одягни вишиванку – свого роду оберіг» з фотографіями переможців конкурсу вишиванок (на замовлення управління культури, національностей та релігій).



         Впродовж 2020 року на соціальну рекламу КП «МІЦ» витратило 2,8 тис. грн власних коштів. Розміщення соціальних сюжетів відбувається на безоплатній основі.

 

******

         У рамках роботи комісії по інвентаризації спеціальних конструкцій зовнішньої реклами та тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території сіл Калуської ОТГ відвідали села Голинь, Сівка-Калуська, Тужилів, Сівка-Войнилівська, Пійло, Копанки, Мостище і Кропивник.

         Проводилася робота зі старостами сіл стосовно суб’єктів господарювання, чиї рекламні конструкції розташовані на території Калуської ОТГ, та оформлення ними відповідних дозвільних документів. Консультувалися з представниками Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради щодо роботи з суб’єктами господарювання, рекламні конструкції яких розташовані на територіях ОТГ.

         Взяли участь у розробці нової редакції Правил розміщення зовнішньої реклами на території Калуської ОТГ.

 

7. Інформаційний ресурс

         Міський інформаційний центр має свій веб-сайт – mic.if.ua, який постійно оновлюється. Тут мешканці міста можуть знайти нормативно-правові документи в галузі зовнішньої реклами, інформацію щодо розміщення реклами на конструкціях Міського інформаційного центру, комерційні пропозиції послуг КП «МІЦ», фото рекламних конструкцій, актуальну сітку зайнятості площин, карту-схему розташування біг-бордів на території міста тощо.

        У 2021 році КП «МІЦ» створило сторінку у соціальній мережі Фейсбук, на якій публікуються фотозвіти соціальних проектів, інформація, що стосується нормативно-правових документів в галузі зовнішньої реклами.

 

 8. Проблемні питання

         1. Залишається проблемним питанням організація та проведення демонтажу рекламних конструкцій, встановлених з порушенням порядку розміщення зовнішньої реклами, оскільки КП «МІЦ» не має працівників та техніки, необхідних для здійснення демонтажу. Виникає необхідність звернення до інших організацій, які не завжди оперативно надають потрібні засоби.

Витрати по демонтажу, в основному, лягають на КП «МІЦ», оскільки в переважній більшості доводиться демонтовувати рекламні конструкції, власники яких невідомі або відмовилися від них.

Незважаючи на наявність Договору про надання послуг між КП «Міськсвітло» та КП «МІЦ», досить складно буває вчасно та якісно отримати послуги автовишки вищевказаного підприємства.

2. Час від часу комунальному підприємству «Міський інформаційний центр» хуліганськими діями зі сторони невідомих осіб завдаються збитки: б’ють скло та полікарбонат на сіті-лайтах,пошкоджують рекламні конструкції «трилайти», «лайт-бокси» тощо. У зв’язку із цими подіями надсилаємо заяви до поліції, винних осіб жодного разу не знайдено, завдану шкоду не відшкодовано.

 

 

 

Директор КП «МІЦ»                                                        Тетяна Кригануца