ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Ірина Люклян

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XVII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1651

Дата реєстрації:

18.08.2021

Проголосовано:

26.08.2021 11:19:30

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1651

Текст:




 

Про нову редакцію Положення про проведення

конкурсу на заміщення вакантної посади директора

комунальної установи «Центр професійного розвитку

педагогічних працівників» Калуської міської ради

Івано-Франківської області



         Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 року №672 «Деякі питання професійного розвитку педагогічних працівників», керуючись статтями 25 та 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити нову редакцію Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Калуської міської ради Івано-Франківської області (додається).

2. Рішення Калуської міської ради від 28.01.2021 № 207 «Про нову редакцію Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Калуської міської ради Івано-Франківської області» вважати таким, що втратило чинність.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Надію Гуш.

 

 

Міський голова                                                   Андрій Найда

 
Затверджено

рішення міської ради

 

Секретар міської ради

Віктор Гільтайчук

 

 
ПОЛОЖЕННЯ

про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Калуської міської ради Івано-Франківської області

1. Це  положення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Калуської міської ради Івано-Франківської області (далі - Положення) визначає порядок   проведення конкурсу і призначення на посаду  директора комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Калуської міської ради Івано-Франківської області (далі – Центр).

 

2. На посаду директора Центру може претендувати особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу педагогічну освіту ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної  роботи не менш як п’ять років та яка пройшла конкурсний відбір і визнана переможцем конкурсу відповідно до цього Положення.

 

3. Директор Центру призначається на посаду міським головою за результатами конкурсу та звільняється ним з посади.

 

4. Конкурс складається з таких етапів:

- прийняття рішення про проведення конкурсу та затвердження складу конкурсної комісії;

- розміщення оголошення про конкурс на офіційних вебсайтах Калуської міської ради та уповноваженого органу - управління освіти міської ради (далі-управління освіти);

- прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі;

- попередній розгляд поданих документів на відповідність встановленим

законодавством вимогам;

- допущення кандидатів до участі у конкурсному відборі;

- проведення конкурсного відбору;

- визначення переможця конкурсу;

- оприлюднення результатів конкурсу.

 

5. Рішення про проведення конкурсу приймає міський голова:

- одночасно з прийняттям рішення про утворення Центру;

- за наявності вакантної посади директора Центру.

 

6. Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється наступного робочого дня після прийняття рішення про проведення конкурсу міським головою.

 

7. Оголошення про проведення конкурсу має містити:

- найменування і місцезнаходження Центру;

- найменування посади та умови оплати праці директора Центру;

- кваліфікаційні вимоги до директора Центру;

- перелік документів, які необхідно подати для участі в конкурсному відборі, та строк їх подання;

- дата, місце та етапи проведення конкурсного відбору;

- прізвище та ім’я, номер телефону, адреса електронної пошти особи, яка уповноважена надавати  інформацію про конкурс та приймати документи для участі у конкурсному відборі.

         В оголошенні може міститися додаткова інформація, що не суперечить законодавству України.

 

8. Для проведення конкурсу утворюється конкурсна комісія чисельністю від 7 до 11 осіб, персональний та кількісний склад якої при оголошенні конкурсу затверджується розпорядженням міського голови за поданням управління освіти.

 

9. До складу конкурсної комісії не може бути включена особа, яка:

- визнана в установленому законом порядку недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;

- має судимість або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного або пов’язаного  з корупцією правопорушення;

- відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» є близькою особою учасника конкурсу або особою, яка може мати конфлікт інтересів.

 

10. Під час виникнення у члена конкурсної комісії обставин, передбачених пунктом 9 Положення, такий член конкурсної комісії зобов’язаний невідкладно самостійно подати письмову заяву про самовідвід та підлягає заміні не пізніше наступного робочого дня після встановлення зазначених обставин.

 

11. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на засіданні не менше двох третин її затвердженого складу. Рішення конкурсної комісії приймається більшістю голосів, присутніх на засіданні членів комісії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

         Рішення конкурсної комісії оформляється протоколом, що підписується всіма присутніми членами конкурсної комісії.

 

12. Конкурсна комісія та її члени діють на засадах неупередженості, об’єктивності, незалежності, недискримінації, відкритості, прозорості, доброчесності. Не допускаються будь-які втручання в діяльність конкурсної комісії, тиск на членів комісії та учасників конкурсу.

 

13. Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, подає конкурсній комісії такі документи:

- заяву про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;

- резюме у довільній формі;

- копію паспорта громадянина України;

- копію трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної та/або науково-педагогічної  роботи не менш як п’ять років на момент їх подання;

- копію документа про вищу освіту (з додатком)  не нижче освітнього ступеня магістра (спеціаліста);

- документ, що підтверджує вільне володіння державною  мовою.

         Особа, яка бажає взяти участь у конкурсному відборі, може надати інші документи, які підтверджуватимуть її професійні та/або моральні якості.

 

14. Особи, які бажають взяти участь у конкурсному відборі, подають документи, визначені у пункті 13 цього Положення, особисто уповноваженій особі, зазначеній в оголошенні про конкурс, впродовж 20   календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.

         Уповноважена особа  перевіряє подані документи щодо відповідності встановленим вимогам.





15. Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється за результатами:

- перевірки знання Конституції України, законодавства України у сфері освіти, інших нормативно-правових актів у галузі освіти  у формі письмового тестування;

- презентації Стратегії розвитку Центру кандидатами на посаду директора а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії в межах змісту конкурсного випробування.





16. Загальний перелік тестових завдань, що містить 100 питань, формується управлінням освіти та затверджується міським головою. Перелік тестових питань та критерії оцінювання оприлюднюються на офіційному вебсайті міської ради та управління освіти одночасно з оголошенням про проведення конкурсу на посаду директора Центру. Варіанти відповідей на тестові питання оприлюдненню не підлягають.

 

17. Письмове тестування  містить 40 питань із загального переліку тестових завдань, які формуються секретарем конкурсної комісії та затверджуються головою комісії. Кожне питання повинно передбачати три варіанти відповіді, одна з яких є правильною. Роздруковані тестові питання секретар конкурсної комісії кладе в конверти в день проведення конкурсу, а ключі правильних відповідей передає членам конкурсної комісії перед перевіркою завдань.

 

18. Тестування проходить письмово не довше 60 хвилин. Після складання тестування кандидат підписує та проставляє дату вирішення тестових завдань.

 

19. Після закінчення часу, відведеного на складання тестування, проводиться оцінювання за такими критеріями:

            - 0,5  бала за правильну відповідь;

            - 0 балів за неправильну відповідь.

 

20. Максимальна кількість балів, які може отримати кандидат за підсумками тестування, становить 20.

 

21. Кандидати, які за результатами тестування набрали 10 і менше балів, не допускаються до презентації Стратегії розвитку Центру та вважаються такими, що не пройшли конкурсний відбір.

         Під час проведення тестування заборонено користуватися допоміжними засобами та пристроями для отримання інформації (мобільні телефони, планшети, підручники тощо).

 

22. У визначений конкурсною комісією термін кандидати презентують Стратегію розвитку Центру на 5 років (виступ до 10 хвилин), електронна копія якої залишається  у розпорядженні конкурсної комісії для можливості подальшого оприлюднення на вебсайтах міської ради та управління освіти, надають відповіді на запитання членів конкурсної комісії в межах змісту конкурсного випробування.

 

23. Для оцінювання презентації Стратегії розвитку Центру використовується така система:

- 5 балів – презентація демонструє наявність чітко сформульованої мети та завдань розвитку Центру, терміну реалізації завдань та шляхи їх досягнення, визначення наявних проблем, реалістичність мети та поставлених завдань, новизну, використання інноваційних методів та прийомів в управлінській діяльності, залучення колективу до інноваційної діяльності, участі у проектах тощо, доповідач переконливо і повно відповідає на запитання.

4 бали – презентація демонструє наявність мети та завдань розвитку Центру, терміну реалізації завдань та шляхи їх досягнення, визначення наявних проблем, реалістичність мети та поставлених завдань, новизну, використання інноваційних методів та прийомів в управлінській діяльності, залучення колективу до інноваційної діяльності, участі у проектах тощо, доповідач переконливо відповідає на запитання;

3 бали – презентація демонструє наявність мети та завдань розвитку Центру, визначені окремі терміни реалізації завдань та шляхи їх досягнення, визначення наявних проблем, новизну, залучення колективу до участі у проектах тощо, доповідач відповідає на запитання не аргументуючи їх;

2 бали – презентація демонструє мету та завдання розвитку Центру, які не обґрунтовані в повній мірі, терміни реалізації завдань та шляхи їх досягнення повністю або частково відсутні, не містить новизну, не передбачається залучення колективу та участь у проектах,  доповідач не на всі запитання надає відповіді;

1 бал – презентація не містить чіткої мети та завдань розвитку Центру, терміни реалізації завдань та шляхи їх досягнення повністю відсутні, не містить новизну, не передбачається залучення колективу та участь у проектах, доповідач не надає відповіді на запитання, тема презентації не розкрита.

Визначення результатів презентації Стратегії та відповідей на запитання здійснюється кожним членом комісії індивідуально.

 

24. Загальна кількість балів кандидата визначається шляхом додавання  балів,  виставлених  кожному кандидату за результатами  оцінювання письмового тестування та  презентації Стратегії розвитку Центру.

 

25. Сума таких оцінок є підсумковим рейтингом кандидата, на основі якого визначається переможець конкурсу.

 

26. Першим за рейтингом та переможцем конкурсу є кандидат, який набрав найбільшу загальну кількість балів.

 

27. Уразі набрання кандидатами однакової  кількості балів визначення переможця здійснюється відкритим голосуванням.

 

28. Конкурсна комісія упродовж одного робочого дня з дня завершення конкурсного відбору визначає переможця конкурсу або визнає конкурс таким, що не відбувся,  оприлюднює результати конкурсу на офіційних вебсайтах міської ради та управління освіти.

 

29. Загальна тривалість конкурсу не може перевищувати 45  календарних днів з дня його оголошення.

 

30. Конкурсна комісія визнає конкурс таким, що не відбувся, якщо:

- відсутні заяви про участь у конкурсі;

- до участі в конкурсі не допущено жодного кандидата;

- жоден із кандидатів не визначений переможцем конкурсу.

 

31. У разі визнання конкурсу таким, що не відбувся, проводиться повторний конкурс відповідно до цього Положення.

 

32. На підставі рішення конкурсної комісії та заяви переможця конкурсу міський голова  призначає переможця конкурсу на посаду.

.