ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Віктор Гільтайчук

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIX

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1787

Дата реєстрації:

28.09.2021

Проголосовано:

29.09.2021 11:01:20

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1787

Текст:


 

















Про звернення Калуської міської    ради  щодо врегулювання ситуації        з постачанням енергоносіїв  

      (__________ сесія   восьмого  демократичного скликання)

 


 

 








Враховуючи звернення  МАОМС «Агенція розвитку  ОТГ Прикарпаття»  та голів місцевих рад Прикарпаття щодо врегулювання ситуації  з постачанням енергоносіїв, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада 

ВИРІШИЛА:

         1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо врегулювання ситуації  з постачанням енергоносіїв (додається).

 

2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.

 

 

Міський голова                                                           Андрій Найда

 
Президенту України

Володимиру Зеленському

 

Прем’єр-міністру України

Денису Шмигалю

 

Національній комісії, що здійснює

державне регулювання у сферах

енергетики та комунальних послуг

 

 
ЗВЕРНЕННЯ

 

Калуська міська рада, представляючи інтереси   Калуської міської територіальної громади, стурбована ситуацією, яка виникла з енергоносіями для бюджетних установ.

Інформуємо, що з початку року в абсолютній більшості всіх постачальників природного газу відпускна ціна для бюджетних організацій територіальних громад Прикарпаття зросла щонайменше у 2,5 рази та продовжує зростати.

Різке і непрогнозоване підвищення тарифів на енергоносії всіма постачальниками є свідченням монопольного становища у сфері газопостачання та є чинником дестабілізації ситуації в громадах і веде до зростання соціальної напруги, місцевої політичної нестабільності та економічних потрясінь.

В умовах збалансованості місцевих бюджетів подальше зростання ціни на газ  для бюджетних установ та організацій ставить під загрозу функціонування  і є викликом для всієї системи місцевого самоврядування.

Враховуючи вище викладене, розуміючи ринкові умови, просимо вжити невідкладних заходів щодо врегулювання ситуації з постачанням енергоносіїв.

Просимо та очікуємо ухвалення рішень:

  • щодо фіксації цін на енергоносії для бюджетних установ місцевого самоврядування на рівні цін на енергоносії для населення.

  • щодо врегулювання ситуації з виконанням договорів постачальних компаній і органів місцевого самоврядування з метою унеможливлення одностороннього розірвання договорів з боку постачальника.

  • з метою забезпечення газопостачання для бюджетних установ спростити порядок проведення аукціонів закупівлі енергоносіїв.


 

 
Прийнято на  19 сесії восьмого демократичного скликання    

Калуської міської ради   29.09.2021 року