ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Соколовський

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XX

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1829

Дата реєстрації:

12.10.2021

Проголосовано:

28.10.2021 10:51:30

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1829

Текст:


                                                                                                                      









Про створення індустріального

парку на території с.Боднарів

Калуської міської територіальної громади Івано-Франківської області

 

 

         Відповідно до ст.26 та ч.1ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з метою забезпечення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку громади,  активізації інвестиційної діяльності, створення нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої інфраструктури, а також відповідно до Закону України від 21.06.2012 року №508-VI  «Про індустріальні парки», постанови Кабінету Міністрів України від 16.01.2013 року №216 «Про затвердження Порядку прийняття рішення про включення індустріального (промислового) парку до Реєстру індустріальних (промислових) парків»  та розглянувши концепцію індустріального парку, враховуючи рекомендації постійних комісій міської ради з питань будівництва та землеустрою, з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики,   міська рада

 

 

ВИРІШИЛА :

           

  1. Підтримати ініціативу ТзОВ «ПРО-МАЙСТЕР» про створення індустріального парку «БОДНАРІВ» на території  с.Боднарів  Калуської міської територіальної громади Івано-Франківської області на відведеній земельній ділянці (кадастровий номер 2622880101:02:001:0008).

  2. Погодити концепцію індустріального парку «БОДНАРІВ» на території  с.Боднарів  Калуської міської територіальної громади Івано-Франківської області.

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана  Білецького.


     

                   

                     Міський голова                                              Андрій__НАЙДА                                                                                                

 

 

 Витяг з концепції проекту створення індустріального парку «БОДНАРІВ» на території колишнього заводу «Чотирьох агрегатного заводу по переробці льону та коноплі», розташованого в селі Боднарів за адресою вул. Галицька, 97 Калуського району  Івано-Франківської області (Калуська міська територіальна громада)



1.Назва індустріального парку

1.1 Українською мовою: «Індустріальний парк «БОДНАРІВ»

1.2 Англійською мовою: «Industrial park «BODNARIV»



 2.Ініціатор створення індустріального парку



Ініціатором створення індустріального парку «БОДНАРІВ» є ТзОВ «ПРО-МАЙСТЕР»

Адреса: 07400, Київська область, м. Бровари, бульвар Незалежності, б. 16

ЄДРПОУ 32752555

Директор Горьска Тетяна Василівна

 



3.Мета, завдання створення та функціональне призначення індустріального парку



Метою створення індустріального парку «БОДНАРІВ» є забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності Івано-Франківський області та України в цілому, активізація інвестиційної діяльності, підвищення рівня зайнятості населення, розвиток сучасної виробничої та ринкової інфраструктури.

Основними завданнями створення індустріального парку є:





  • розширення індустріального потенціалу регіону;




  • активізація виробництва інноваційного продукту;




  • підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції;




  • нарощення потенціалу імпортозаміщення;




  • зростання обсягу інвестицій у регіон;




  • збільшення податкових надходжень та платежів до бюджету всіх рівнів  та державних цільових           фондів;




  • створення нових робочих місць, в тому числі для висококваліфікованих кадрів;




  • підвищення рівня доходів у регіоні;




  • зниження диспропорцій в розвитку регіону.





Створення та функціонування індустріального парку «БОДНАРІВ» може посприяти частковому вирішенню наступних цілей та задач, які визначені Кабінетом Міністрів України в Державній стратегії регіонального розвитку на 2021 – 2027 роки:





  • Стимулювання центрів економічного розвитку;




  • Підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів;




  • Розвиток підприємництва;




  • Підтримка експорту;




  • Підвищення інвестиційної привабливості територій, підтримка залучення інвестицій;




  • Запровадження планування створення та розвитку інвестиційних зон, підтримки створення промислових майданчиків, ефективне планування інвестиційних проектів;




  • Сприяння вирішенню проблемних питань діяльності інвесторів у регіонах;




  • Сприяння впровадженню інновацій та зростанню технологічного рівня регіональної економіки;




  • Сталий розвиток промисловості;




  • Визначення та облаштування відповідної інфраструктури територій, у межах яких        суб’єкти господарювання можуть провадити виробничу діяльність;





Створення індустріального парку «БОДНАРІВ» дозволить сконцентрувати промислове виробництво на обмежених площах за межами житлових, історико-культурних та рекреаційних територій.

Результати основних тенденцій розвитку промислової нерухомості України, а також світового досвіду розвитку індустріальних парків, дозволяють виділити ряд параметрів індустріального парку «БОДНАРІВ», які забезпечуватимуть його привабливість для потенційних користувачів:





  • з огляду на те, що важливим критерієм попиту на індустріальні парки є зручне місце розташування об'єкта, було обрано локацію неподалік від основних транспортних коридорів Івано-Франківський області;




  • індустріальний парк має зручне транспортне сполучення і розташований поруч з населеним пунктом Боднарів та близький доступності від міста Івано-Франківськ,  для організації транспортування персоналу на роботу й з роботи, а також для зручності клієнтів компаній-виробників;




  • враховуючи специфіку потреби виробничих компаній, на території індустріального парку, окрім промислових площ, планується розвивати складські об’єкти та галузеві кластери. Це дозволить досягти ефекту синергії та максимізувати фінансові вигоди як компаній-резидентів, так і власників й інвесторів;




  • оскільки промислові об’єкти, як правило, потребують потужного інженерного забезпечення, на ділянках, на яких розвиватиметься парк, вже існують промислові комунікації та крім цього планується підведення комунікацій з достатнім запасом потужності (електроенергії, води, газу тощо).




  • оскільки суттєвим стримуючим фактором для виходу іноземних компаній на український ринок є складна процедура відведення землі та отримання дозвільних документів на будівництво, безперечною перевагою буде наявність у складі сервісів керуючої компанії індустріального парку послуги так званого «єдиного вікна» (надання консультаційних послуг в адміністративній та дозвільній сферах за сприяння управляючої компанії парку).





В зв'язку з цим, галузева структура індустріального парку була визначена з урахуванням існуючих пріоритетів розвитку промислового комплексу регіону, Стратегії розвитку Івано-Франківський області на 2021-2023 роки, який затверджений рішенням Івано-Франківської обласної ради від 21.02.2020 року № 1381-34/2020 «Про затвердження Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки та Плану заходів з її реалізації на 2021-2023 роки». Також були враховані  місцеві умови та фактори, які впливають на формування його спеціалізації (містобудівне положення, розвиненість відповідної інфраструктури, наявність сировинних і трудових ресурсів та ін.).

Індустріальний парк «БОДНАРІВ» буде представляти собою групу промислових підприємств первинної переробки льону та технічної коноплі, агро-промисловості, легкої промисловості, для яких здійснюється інженерна підготовка території, проектування та будівництво інженерної інфраструктури та інших об'єктів обслуговування.

Проектування та будівництво окремих підприємств індустріального парку планується здійснювати у відповідності до вимог їх інвесторів - учасників індустріального парку.

В зв'язку з вищевикладеним, склад індустріального парку «БОДНАРІВ» формуватиметься з урахуванням пріоритетності розміщення підприємств таких галузей, як:





  • Легка промисловість;




  • Агро промисловість;




  • Складське господарство;




  • Інші галузі, сумісні із вищезазначеними.





 4.Земельна ділянка індустріального парку



Індустріальний парк «БОДНАРІВ» буде розташований на земельній ділянці загальною площею 16,8789 га, що знаходиться на території промислової зони колишнього заводу «Чотирьох агрегатного заводу по переробці льону та коноплі», який був створений у 1986 році, та припинив свою діяльність в 2004 році.

Адреса ділянки: вулиця Галицька, 97, село Боднарів, Калуський район,  (Калуська міська територіальна громада) Івано-Франківська область.

Кадастровий номер – 2622880101:02:00160008.

Мал. 1.  Просторовий вигляд земельної ділянки індустріального парку



 



5.Строк створення індустріального парку



Термін, на який пропонується функціонування індустріального парку – 30 років.



6.Вимоги до учасників парку



Учасник індустріального парку – суб’єкт господарювання будь-якої форми власності, повинен бути зареєстрований на території адміністративно-територіальної одиниці, в межах якої розташований індустріальний парк, який згідно із чинним законодавством України набув право на земельну ділянку у межах індустріального парку та уклав з керуючою компанією/ініціатором договір про здійснення господарської діяльності у межах індустріального парку відповідно до концепції індустріального парку у відповідності до вимог ст. 30 Закону України „Про індустріальні парки“. Підприємство повинно здійснювати виробництво V та IV класів шкідливості за санітарною класифікацією згідно з ДСП - 173 з санітарно-захисними зонами 50 м та 100 м відповідно.



7.Інженерне забезпечення



На території майбутнього індустріального парку частково вже існують інженерно-технічні комунікації, у вигляді підведеної електромережі та  двох електропідстанцій сумарним об’ємом в 4,8 МВт.

   Існуючі траси водопостачання та каналізації потребують реконструкції.

 



8.Доступність та трудові ресурси



Ділянка суміжна з локальної дорогою місцевого значення.

До міста обласного значення Івано-Франківськ відстань 18 км.

Територія індустріального парку знаходиться на відстані 2,7 км. від автодороги Н-10 (Стрий- Івано-Франківськ – Чернівці - Мамалига (на Кишинів).

В близькому оточенні індустріального парку є кілька населених пунктів. Близькість до населених пунктів є позитивним фактором для розвитку, оскільки завдяки цьому забезпечується зручний доступ до джерел робочої сили.

В радіусі 35 кілометрів проживає 600 тисяч чоловік, з них працездатного населення біля 250 тисяч чоловік.



9.Робочі місця



На створеному індустріальному парку планується створити від 800 до 960 робочих місць.



10.Логотип парку



 



 

 

 

ДОДАТКИ

1 Боднарів (1).pdf Переглянути
2 логотип.pdf Переглянути