ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Ольга Білецька

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XX

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1876

Дата реєстрації:

21.10.2021

Проголосовано:

28.10.2021 11:42:18

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1876

Текст:




РІШЕННЯ

         2021     №     

















 

Про звернення Калуської міської

ради до Президента України,

Верховної Ради України

Кабінету Міністрів України

щодо належного фінансового забезпечення сфери надання соціальних послуг

 
м.Калуш

(___________сесія  восьмого

демократичного скликання)

 


 

 

У зв’язку  з прийняттям постанови КМУ від  06.10.2021 № 1040 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі» , якою покладається на бюджети територіальних громад  видатки на оплату вищевказаних компенсацій, керуючись статтею 26  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо належного фінансового забезпечення сфери надання соціальних послуг

 (звернення додається).

         2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого.

 

 

 

Міський голова                                                  Андрій Найда

                  

 

 

 

Президент України

вул. Банкова, 11

м. Київ,

01220

 

Верховна Рада України

вул. Михайла Грушевського, 5

м. Київ,

01008

 

Кабінет Міністрів України

вул. Михайла Грушевського, 12/2

м. Київ,

01008

 

Звернення

щодо належного фінансового забезпечення сфери надання соціальних послуг.

 

         Ми, депутати Калуської міської ради, які представляють інтереси Калуської міської територіальної громади, занепокоєні ситуацією щодо покладання  на міські громади додаткових витрат на фінансування  оплати за надані соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійної основі.

 Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги»,  Постанови Кабінету Міністрів України від 06 жовтня 2021 року № 1040 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі» передбачено, що видатки на здійснення зазначених компенсаційних виплат будуть здійснюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Без надання додаткових фінансових ресурсів, органи місцевого самоврядування неспроможні самостійно забезпечити виконання норм вищезазначених Закону та Постанови КМУ, здійснення якісної організації надання соціальних послуг в територіальних громадах.

Реалізація зазначених законодавчих актів потребуватиме додаткових видатків з місцевих бюджетів. За попередніми підрахунками реалізація потребуватиме додаткових видатків з бюджетів територіальних громад у розмірі від декількох мільйонів щорічно.

Відповідно до частини третьої статті 142 Конституції України витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, компенсуються державою.

Прийняття зазначених законодавчих актів зводить нанівець досягнення політики децентралізації у наданні громадам реальних можливостей для розвитку.

З метою організації в кожній громаді надання соціальних послуг та здійснення соціальної роботи необхідно передбачити в держбюджеті відповідну субвенцію.

Ми, депутати Калуської міської ради, не можемо стояти осторонь гострих проблем, які хвилюють мешканців нашого краю.

  На підставі вищевикладеного, враховуючи широкий суспільний резонанс, що призводить до зростання соціальної напруги, Калуська міська рада просить:

  • передбачити в держбюджеті відповідну субвенцію на забезпечення фінансування компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуг з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійної основі,  для організації надання відповідних соціальних послуг в громаді.


 

 

         

Прийнято на _________сесії

восьмого демократичного скликання _____.2021 року