ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Іван Коцан

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1908

Дата реєстрації:

08.11.2021

Проголосовано:

25.11.2021 12:50:08

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1908

Текст:


Про внесення змін в Положення

про постійну комісію міської ради

з питань гуманітарної роботи, законності

 та антикорупційної політики

 

  

Відповідно до ст. 26, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України « Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни в Положення про постійну комісію міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, виклавши його в новій редакції (додається).

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.


  

Міський голова                                                                    Андрій НАЙДА
Додаток

до рішення міської ради

____________    №   _____

           

П О Л О Ж Е Н Н Я

про постійну комісію міської ради  з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики

 

1. Загальні положення

 

1.1. Це Положення розроблено відповідно до п.15 ст.47 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та Регламенту міської ради.

1.2. Постійна комісія міської ради з питань гуманітарної роботи (далі - комісія) є органом ради, що обирається з числа депутатів для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень міської ради, виходячи з її повноважень.

            Комісія обирається радою на строк її повноважень у складі голови і членів комісії. Депутати працюють у постійних комісіях на громадських засадах.

Строк повноважень комісії -  строк повноваження ради.

1.3. Внутрішня структура комісії визначається згідно з цим Положенням та зазначеним вище Законом.

1.4. Комісія є підзвітна раді та відповідальна перед нею.

 
2. Організація роботи комісії.

 

2.1. Організація роботи комісії покладається на голову комісії та відділ організаційно-правової роботи ради.

2.2. Засідання постійної комісії скликається за необхідністю і є правомочним, якщо в ньому бере участь не менше половини депутатів від загального складу комісії.

2.3. Секретар постійної комісії обирається комісією із числа її членів. При необхідності постійна комісії також може обирати заступника голови комісії.

2.4. Голова комісії скликає і веде засідання комісії, дає доручення членам комісії (як усні, так і письмові), представляє комісію у відносинах з іншими органами, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, а також з громадянами.

2.5. За результатами вивчення питань голова підписує висновки, рекомендації,  відповіді фізичним та юридичним особам, вимагає усунення порушень закону від осіб, які їх допустили, або звертається до вищестоящого органу чи посадової особи, які правомочні усунути порушення.

2.6 Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються більшістю голосів від загального складу комісії і  підписуються головою комісії, а в разі його відсутності - заступником голови або секретарем комісії.

Протокол засідання комісії підписується головою і секретарем комісії.

Висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

2.7. Рекомендації комісії підлягають обов’язковому розгляду органами, підприємствами, організаціями, посадовими особами, яким вони адресовані. Про результати і вжиті заходи комісія повідомляється  у встановлений нею строк.

2.8.У разі відсутності голови комісії або неможливості ним виконувати свої повноваження, його  функції здійснює заступник або секретар комісії.

2.9. Постійною комісією з метою  вивчення питань та розробки проектів рішень  міської ради можуть створюватись підготовчі комісії і робочі групи із залученням представників громадськості, вчених і спеціалістів.

 
3. Повноваження комісії

 

            Попередньо розглядає:

3.1. Питання реалізації державної регуляторної політики Калуською міською радою та її виконавчими органами;

3.2. Проекти рішень міської ради щодо затвердження плану роботи ради та заслуховування звіту про його виконання з урахуванням вимог статті 32 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності";

3.3.  Проєкти регуляторних актів щодо їх відповідності вимогам Закону України "Про засади держаної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", у ході розгляду яких забезпечує підготовку експертного висновку до проєктів регуляторних актів, які виносяться на розгляд ради

3.4.  Проєкти рішень, готує висновки та рекомендації щодо розгляду заяв, звернень фізичних та юридичних осіб.

3.5.  Пропозиції щодо забезпечення національно-культурного розвитку, питань гуманітарного, муніципального, міжмуніципального і міжнародного співробітництв.

3.6. Порядок використання символіки територіальної громади.

  1. Пропозиції щодо питань національного і духовного відродження, виховання молоді, роботи засобів масової інформації, готує з цих питань проєкти рішень.

  2. Програм соціального, освітнього, культурного та спортивного напрямку.

  3. Пропозиції щодо надання адресної допомоги та медичного забезпечення соціально-незахищених верств населення.

  4. Питання соціального захисту ветеранів війни, учасників АТО/ООС та інших пільгових, соціально-незахищених категорій населення .

  5. Питання реорганізації, ліквідації комунальних загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладів та закладів охорони здоров’я, закладів культури.

  6. Кандидатури осіб, які пропонуються для обрання, затвердження, призначення або погодження радою, готують висновки з цих питань.


3.13. Діяльність підзвітних і підконтрольних раді органів, підприємств, установ та організацій, їх філій і відділень незалежно від форм власності та їх посадових осіб, подає за результатами перевірки рекомендації на розгляд їх керівників, а в необхідних випадках - на розгляд ради та виконавчого комітету.

3.14. Питання про дострокове припинення повноважень депутата міської ради в порядку, встановленому законом.

3.15. Питання про скасування актів виконавчих органів міської ради, які не відповідають Конституції України, законам України, іншим актам законодавства, рішенням ради в межах її повноважень.

3.16. Питання про проведення місцевого референдуму та організацію проведення референдумів.

3.17. Питання про наділення органів самоорганізації населення окремими повноваженнями органів місцевого самоврядування.

3.18. Питання про утворення добровільних об’єднань органів місцевого самоврядування.

3.19. Інформацію керівників органів правоохоронних органів про їх діяльність щодо охорони громадського порядку.

3.20. Питання адміністративно-територіального устрою в межах і порядку визначених Конституцією та нормативно-правовими актами України.

3.21. Питання щодо Статуту територіальної громади.

  1. Питання щодо дотримання антикорупційного законодавства.


Здійснює контроль:


  1. За розвитком мережі закладів охорони здоров’я, освіти, культури та установ, організацій системи освіти, зміцнення їх матеріальної бази, господарської діяльності.

  2. За виконанням програм соціального, освітнього, культурного та спортивного напрямку.


3.25. За дотриманням та реалізацією Конституції України, Законів України та інших нормативних актів Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, та за виконанням рішень міської ради в частині, що відноситься до компетенції постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи.

 
4.Права постійної комісії

 

Постійна комісія має право:

4.1.  У питаннях, які належать до її відання  та в порядку визначеному законом, отримувати від керівників  органів, підприємств , установ, організацій та їх філіалів і відділень необхідні матеріали і документи.

4.2.  Звертатись до наукових установ і організацій, громадян та їх об’єднань з пропозицією висловлювати свою думку щодо проектів цих рішень, що належать до її компетенції.

4.3. Заслухати посадову особу підприємства, установи, організації незалежно від форми власності з питань, що належать до її компетенції.

4.4. Вносити пропозиції і поправки під час розгляду проекту рішення на своєму засіданні.

    4.5. Вносити пропозиції щодо заслуховування на сесії міської ради звітів посадових осіб виконкому міської ради, про їх роботу в цілому або з окремих питань.

           4.6. Давати роз’яснення щодо рішень міської ради.

            4.7. Скликати сесію міської ради у відповідності до п.9 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

Обовязки постійної комісії

 


5.1. Для внесення проектів рішень на розгляд сесії   міської ради комісія попередньо розглядає і редагує їх.

5.2. Звітує перед міською радою про свою роботу.

5.3. Своєчасно виконує доручення міської ради та міського голови з питань, що належать до її відання та інформує раду про хід їх виконання.

5.4.Вивчає і враховує у своїй діяльності громадську думку, розглядає звернення громадян з урахуванням вимог Закону України “Про звернення громадян”.


 

 


Секретар міської ради                                                                          Віктор ГІЛЬТАЙЧУК