ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Соколовський

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXI

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

1967

Дата реєстрації:

11.11.2021

Проголосовано:

25.11.2021 14:19:36

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1967

Текст:






Про цільову програму підтримки індивідуального

житлового будівництва на селі та поліпшення

житлово-побутових умов сільського населення «Власний


дім»  на 2022-2025 роки

 

Відповідно до  Указу Президента України від 27 березня 1998 №222/98 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», постанов Кабінету Міністрів України від 3 серпня 1998 року  № 1211 «Про затвердження положення про порядок формування і використання коштів фондів   підтримки індивідуального  житлового  будівництва  на   селі», від  5 жовтня 1998 року № 1597 «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі» (із змінами та доповненнями), а також рішення Івано-Франківської обласної ради від 23 грудня 2020 року  № 36-2/2020 «Про регіональну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2021-2025 роки та керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:


  1. Затвердити цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2022-2025 роки (далі – Програма), що додається.

  2. Визначити головним виконавцем та розпорядником коштів Програми управління економічного розвитку міста Калуської міської ради (Юрій Соколовський).

  3. Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Калуської міської територіальної громади та інших, не заборонених чинним законодавством джерел. 

  4.  Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання цього рішення покласти на головного відповідального виконавця - управління економічного розвитку міста Калуської міської ради (Юрій Соколовський).

  5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Богдана Білецького.


       Міський голова                                                                   Андрій НАЙДА





на селі  та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення   «Власний дім»  на 2022-2025 роки



  1. Ініціатор розроблення програми (замовник): Управління економічного розвитку міста Калуської міської ради.

  2. Розробник програми: Управління економічного розвитку міста Калуської міської ради.

  3. Співрозробники програми: -

  4. Відповідальний виконавець програми: Управління економічного розвитку міста Калуської міської ради.

  5. Учасники програми: Управління економічного розвитку міста Калуської міської ради.

  6. Термін реалізації програми: 2022-2025 роки.


7.Обсяги фінансування програми (тис. грн.): 603,00





















































Обсяги фінансування, тис.грн.




бюджет Калуської міської територіальної громади
в т.ч.
загальний фонд спеціальний фонд
2022-2025 рр.











в т.ч.


































































8.Очікувані результати виконання програми:

-в  результаті виконання Програми на період 2022-2025 років планується забезпечити житлом сільське населення шляхом кредитування індивідуального житлового будівництва;

- будуть створені умови для підвищення доступності кредитів на будівництво житла сільським населенням;

- збільшиться кількість громадян, які скористаються пільговими кредитами на будівництво житла, на реконструкцію, капітальний ремонт або добудову незавершеного будівництвом житла, придбання житла та спорудження інженерних мереж і підключення їх до існуючих комунікацій.

9. Термін проведення звітності – щоквартально.

 

Замовник програми                       Ю.В.СОКОЛОВСЬКИЙ         __________

                                                               (П.І.Б)                            (підпис)

 

 

Керівник програми                      Б.І.БІЛЕЦЬКИЙ                       __________

                                                               (П.І.Б)                            (підпис)
Затверджено:

рішення міської ради

від ___________ № ______

Секретар міської ради

________________________

 

Цільова програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі  та поліпшення житлово-побутових умов  сільського населення   «Власний дім»  на 2022-2025 роки

 





































Замовник Програми

Управління економічного розвитку міста міської ради
 

                          

Юрій СОКОЛОВСЬКИЙ
 

 

 

__________

(підпис)
 
       
 

 

Керівник Програми

Заступник міського голови                                      

 
 

 

 

Богдан БІЛЕЦЬКИЙ
 

 

 

_____________

(підпис)
 
 

 

 

ПОГОДЖЕНО:
   
Фінансове управління міської ради  

Леся ПОТАШНИК
        

         _____________

                 (підпис)

 

 
Управління економічного розвитку міста

 

 

 

 

Юрист    
 

Юрій СОКОЛОВСЬКИЙ

 

 

 

Іван КОЦАН
          _____________

                 (підпис)

     

 

         

          _____________

                 (підпис)

 

Цільова програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі  та поліпшення житлово-побутових умов  сільського населення   “Власний дім” на 2022-2025 роки

 

І. Загальні положення

Цільова   програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення “Власний дім” на 2022-2025 роки (далі –  Програма) розроблена відповідно до Указу Президента України від 27 березня 1998 № 222/98 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», постанов Кабінету Міністрів України від 3 серпня 1998 року №1211 «Про затвердження положення про порядок формування і використання коштів фондів   підтримки індивідуального  житлового  будівництва  на   селі», від  5 жовтня 1998 року № 1597 «Про затвердження Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі» (із змінами та доповненнями), а також рішення Івано-Франківської обласної ради від 23 грудня 2020 року  № 36-2/2020 «Про регіональну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2021-2025 роки та з метою покращення житлових умов сільських жителів. 

 

 

ІІ. Мета Програми

Метою Програми є підвищення рівня надання громадянам пільгових довгострокових кредитів для будівництва житла, створення додаткових умов для забезпечення житлом сільських жителів, які потребують покращення житлових умов.

 

ІІІ. Основні завдання Програми


  •  зростання обсягів житлового будівництва на селі шляхом надання довгострокових кредитів (до 20 років);

  • збільшення кількості введеного в експлуатацію житла завдяки першочерговому інвестуванню незавершених будівництвом житлових об'єктів з високим рівнем готовності;

  •  соціальна орієнтованість будівництва – першочергове надання кредитів багатодітним та молодим сім’ям, працівникам соціальної сфери села, воїнам АТО та громадянам, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб;

  • удосконалення планування території шляхом надання практичної допомога індивідуальним забудовникам у вирішенні питань вибору та оформлення земельних ділянок, проектів будівель тощо.


 

 

ІV. Матеріально – технічне забезпечення

     З метою розширення обсягів послуг, матеріально-технічне забезпечення індивідуальних забудовників передбачено вести за однією з двох схем:

– самостійне придбання забудовником всієї номенклатури будівельних матеріалів, конструкцій, виробів, обладнання та апаратури в повному або частковому об’ємі на вільному ринку за рахунок власних і залучених коштів;

– повна або часткова (за вибором забудовника) комплектація житлових будинків і допоміжних приміщень необхідними матеріалами та обладнанням структурними підрозділами Фонду через систему комплектації на договірній основі в рахунок наданого пільгового кредиту.

V. Фінансове забезпечення Програми

        Формування коштів здійснюється за рахунок державного, обласного, районного та бюджету територіальної громади, а також власних коштів забудовників та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

         Реалізовує Програму – обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі (далі – Фонд). Формування коштів Фонду передбачається із залученням різних джерел фінансування на чотирьох рівнях: державному, обласному, районному та місцевому. Витрати Фонду для надання фінансової підтримки індивідуальним забудовникам фінансуються відповідно до затверджених головним розпорядником коштів місцевого бюджету кошторисів.

         Однією з основних переваг програми є реінвестування коштів, виділених для кредитування житлового будівництва на селі, шляхом їх повернення до державного та місцевих бюджетів для подальшого використання розвитку програми.

          Головними напрямками використання коштів є:

  • видача довгострокових (до 20 років) пільгових (під 3% річних) кредитів на будівництво (добудову, реконструкцію, купівлю) індивідуального житла та будівництво господарських споруд;

  • газифікація будинків;

  • електрифікація будинків;

  • забезпечення будинків системами водопостачання та водовідведення;

  • інші витрати, спрямовані на підтримку будівництва індивідуального житла в сільській місцевості.


         Очікувані обсяги фінансування Програми розроблені на основі Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі, а саме:


  • спорудження нового житлового будинку –  до 400 тис. гривень включно;

  • реконструкція, капітальний ремонт житлового будинку або добудова  незавершеного будівництвом житла – до 250 тис. гривень включно;

  • придбання житла – до 300 тис. гривень включно;

  • спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій – до 100 тис. гривень включно.


 

 

VI. Очікувані результати

     У результаті виконання Програми планується досягти поліпшення житлово-побутових умов сільського населення, зокрема, збільшиться кількість громадян, які скористаються пільговими кредитами, будуть створені механізми та налагоджена система часткового вирішення житлових і побутових проблем сільських населених пунктів, а також збільшаться  обсяги   житлового   будівництва   у   сільській   місцевості та

підвищиться рівень інженерного облаштування сільських населених пунктів.