ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

2086

Дата реєстрації:

14.12.2021

Проголосовано:

16.12.2021 10:39:56

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    3
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2086

Текст:


 

















Про звернення Калуської міської    ради  до Голови Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та Голови Івано-Франківської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» 

 

 
 

 


Відповідно до ст. 26, 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 48 Регламенту Калуської міської ради, керуючись п.6 ч. 2 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада 

 

ВИРІШИЛА:

         1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до  Голови Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко  та Голови Івано-Франківської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Дмитра Шлемка  для розгляду та реагування (додається).

 

2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.

 

 

 

 

Міський голова                                                           Андрій НАЙДА

  
                                                         Голові політичної партії Всеукраїнське

                                  об'єднання"Батьківщина"

                                                           Тимошенко Ю.В.

 

                                                          Голові Івано-франківської обласної

                                                          організації політичної партії

                                                          "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"

                                                         Шлемку Д.В.

 

 
ЗВЕРНЕННЯ

           Відповідно до п. 1.1. Статуту Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» (далі - Статуту), Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (далі –партія)–загальнонаціональна демократична, патріотична  політична  партія,  яка  віддзеркалює  погляди  та  захищає  інтереси  широких  верств українського народу в його боротьбі за справжню й незворотну незалежність України, збереження нашої національної ідентичності, європейське майбутнє країни, гідне життя всіх її громадян. Партія на  добровільних  засадах  об’єднує  громадян  України,  сприяє  формуванню  і  вираженню  їхньої політичної волі та проводить свою діяльність відповідно до Конституції України,Закону України «Про політичні партії в Україні»,чинного законодавства, своїх програмних документів і цього Статуту. Партія поширює свою діяльність на всю територію України.

Згідно з пунктом 3.8 Статуту члени партії зобов’язані, зокрема всебічно сприяти зміцненню авторитету партії, залученню до її лав нових членів.

            Пунктом 3.10. Статуту визначено, що членство в партії несумісне з діями, спрямованими на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України,  підрив  безпеки  держави,  незаконне  захоплення  державної  влади,  пропаганду  війни, насильства,розпалювання міжетнічної, расової чи релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, посягання на здоров'я населення, з аморальними вчинками та діями, що наносять шкоду авторитету партії.

           Конституцією України кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань (стаття 34).

Разом з тим, відповідно до статті 68 Конституції України кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.

Праву на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань відповідає обов’язок не поширювати про особу недостовірну інформацію та таку, що ганьбить її гідність, честь чи ділову репутацію.

Нормами ст. 8 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» визначено правила депутатської етики, яких депутат місцевої ради як представник інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу та член ради, повинен дотримуватися, здійснюючи депутатські повноваження.

          Зокрема у них йдеться про те, що депутат місцевої ради як представник інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу та член ради, здійснюючи депутатські повноваження, повиненне допускати образливих висловлювань, не використовувати у публічних виступах недостовірні або неперевірені відомості стосовно органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ і організацій, їх керівників та інших посадових чи службових осіб, депутатських груп, фракцій, окремих депутатів місцевих рад.

          Вказані норми знайшли своє відображення і у положеннях Регламенту Калуської міської ради (далі - Регламент), затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 № 21.

          Звертаємо Вашу увагу на те, що депутатом Калуської міської ради Сікорою Ольгою Мирославівною,яка є головою Калуської районної організації політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина»під час пленарних засідань сесії Калуської міської ради та засідань постійно діючих комісій Калуської міської ради неодноразово порушувались вищезазначені норми ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» та Регламенту та часто поведінка вказаного депутата не відповідала етичним та моральним нормам поведінки.

         Окрім того, Сікора Ольга Мирославівна, здійснюючи свої депутатські повноваження, неодноразово допускала непристойні висловлювання та неприпустиму манеру спілкування щодо інших депутатів та міського голови, переривала виступи інших депутатів, шляхом суперечок та надання коментарів, вживала вирази образливого характеру щодо вищевказаних осіб, а також використовувала в публічних виступах недостовірну та неперевірену інформацію.

         Вважаємо за необхідне зазначити, що порушення правил депутатської етики депутатом міської ради, якає головою Калуської районної організації політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», підриває авторитет політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина»та Калуської міської ради, а також негативно відображається на репутації вищезазначеної політичної партії та міської ради серед жителів Калуської міської територіальної громади.

             Враховуючи вищевикладене, просимо Вас вжити належних заходів з метою запобігання в подальшомупорушення правил депутатської етики депутатом Калуської міської ради Сікорою Ольгою Мирославівною, яка є головою Калуської районної організації політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина».

 

 
Прийнято на  двадцять другій  сесії  восьмого демократичного скликання    

Калуської міської ради    16.12.2021 року