ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XX

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

27

Дата реєстрації:

21.12.2016

Проголосовано:

22.12.2016 18:32:52

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    5

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 27

Текст:



27.  РІШЕННЯ


від __________  № _________

    

Про затвердження міської цільової програми

«Розвиток культури міста Калуша на 2017 рік»

 

        Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97- ВР (зі змінами та доповненнями), Законом України «Про державні цільові програми» від 18.03.2004 р. № 1621-IV (зі змінами та доповненнями), Законом України «Про культуру» від 14 грудня 2010 року № 2778-VІ (зі змінами та доповненнями), Законом України «Про позашкільну освіту» від 22 червня 2000 року № 1841-ІІІ (зі змінами та доповненнями), Законом України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» від 27 січня 1995 року № 32/95-ВР (зі змінами та доповненнями), Законом України  «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», 05.10.2000 № 2017-III (зі змінами та доповненнями), Указом Президента України «Про деякі невідкладні заходи щодо підтримки культури і духовності в Україні» від 12 січня 2009 року № 6/209 та з метою посилення підтримки розвитку культури в місті, підвищення її ролі в суспільному житті та створення сприятливих умов для розвитку культурних і творчих ініціатив, задоволення духовних і естетичних потреб, відродження народної творчості та популяризації народних звичаїв та обрядів, організацію повноцінного, змістовного дозвілля, культурного обслуговування населення, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити міську цільову програму «Розвиток культури міста Калуша на 2017 рік», що додається.

2.  Визначити головним виконавцем та розпорядником коштів міської цільової програми «Розвиток культури міста Калуша на 2017 рік» управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради (Іванна Гринів).

3.   Контроль за виконанням рішення покласти на заступника  міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Любов Максимович.

                   

        

Міський голова                                                                       Ігор Матвійчук

 

 

                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням  міської  ради

від ________20___р. №______

                                                             

                                                                                              Секретар міської ради

                                                                                              _____________________

 

 

Міська цільова програма

«Розвиток культури міста Калуша

 на 2017 рік»

 

 

Замовник Програми:

Начальник управління культури,                                                                                    національностей та релігій                                                                                 

Калуської міської ради                                                        Іванна Гринів

 

 

Керівник Програми:

Заступник міського голови                                                 Любов Максимович

 

 

ПАСПОРТ

міської цільової програми «Розвиток культури міста Калуша

на 2017 рік»

1. Ініціатори розроблення Програми (замовник): Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради.

2. Розробники Програми: Управління культури, національностей та

релігій Калуської міської ради.

3. Співрозробники Програми: -

4.Відповідальний виконавець Програми: Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради.

5. Учасники Програми: Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради, Управління освіти Калуської міської ради, Відділу внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Калуської міської ради,  Управління у справах сім»ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради, Відділ розвитку підприємництва управління економічного розвитку міста, Фінансове управління Калуської міської ради.

6. Термін реалізації Програми: 2017 рік

7. Обсяги фінансування Програми:























Програмні обсяги фінансування, тис. грн.
Роки Всього в т.ч. за джерелами фінансування 
обласний бюджет міський бюджет інші джерела
2017 1555   1555  

8. Очікувані результати виконання програми:

Виконання заходів Програми дасть змогу поліпшити якість, доступність і асортимент надання послуг з культурного обслуговування населення, забезпечить підтримку проведення культурно-мистецьких заходів, покращить матеріально-технічної бази закладів культури, забезпечить права громадян на свободу совісті, сприяння релігійним громадам міста Калуша у духовному розвитку, соціальному та гуманітарному забезпеченні потреб жителів міста, духовної освіти молоді та усіх бажаючих, реалізації релігійних потреб кожного мешканця, збереження та зростання суспільної моралі громадян.

9. Терміни проведення звітності:

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради готує і подає  управлінню економічного розвитку міста Калуської міської ради та фінансовому управлінню Калуської міської ради звіт про результати виконання Програми до 25 грудня поточного року.

           

Замовник Програми:  

Начальник управління культури, національностей

та релігій Калуської міської ради                                           Іванна Гринів

                                                                                      

Керівник Програми:

Заступник міського голови                                                     Любов Максимович

 

 

 

Вступ

 

            Дана програма є нормативним документом для збереження і всебічного розвитку культури, з урахуванням соціально-економічних, культурних, національних та інших особливостей міста Калуша, визначає стратегію та організаційну основу фінансово-господарських, адміністративно-управлінських умов для збереження та всебічного розвитку культури.

             Заходи Програми розроблені відповідно до законодавчих та нормативних актів, які визначають правові, організаційні та фінансові засади функціонування системи культури, регламентують суспільні відносини у галузі культури, сфері естетичного виховання підростаючого покоління, духовного розвитку особистості, зокрема: Конституції України, Бюджетного Кодекс України, законів України «Про культуру», «Про свободу совісті та релігійні організації», «Про бібліотеки і бібліотечну справу», «Про освіту», «Про позашкільну освіту», «Про охорону культурної спадщини», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про авторське право і суміжні права», «Про інноваційну діяльність», «Про охорону дитинства», «Про охорону праці».

Програма спрямована на розвиток культурних традицій, збереження історичних цінностей, забезпечення доступності закладів культури для всіх верств населення, створення максимально сприятливих умов для творчого формування особистості, розкриття її здібностей, задоволення духовних і естетичних потреб, відродження народної творчості та популяризації національних звичаїв та обрядів, організацію повноцінного, змістовного дозвілля, культурного обслуговування населення.

Станом на 2016 рік на території міста Калуша зареєстровано 27  релігійних організацій з правом юридичної особи. В місті діють 16 культових споруд (тобто будинків, що призначені для проведення богослужінь та релігійних обрядів) та 11 приміщень, пристосованих під молитовні.

Найбільші за чисельністю є такі релігійні організації: Українська Греко-Католицька Церква – 10, Українська Православна Церква Київського Патріархату – 6 Українська Православна Церква Московського Патріархату – 1, Українська автокефальна Православна Церква – 2,  Римо-католицька церква – 1, релігійна громада церкви адвентистів сьомого дня – 1, релігійна громада Євангельських Християн - Баптистів – 3,  релігійна громада Християн Віри Євангельської – 1,  релігійна організація Свідків Єгови – 1, релігійна організація ЦІХ «Відродження» - 1.

За результатами аналізу можна стверджувати про незаперечне зростання кількості релігійних організацій в місті Калуші. Органи місцевого самоврядування покликані сприяти національно-культурному розвитку українського народу, утвердженню його духовності, доступу членів суспільства до загальнолюдських та християнських цінностей. Зважаючи на ситуацію, що склалася, нині перед Калуською міською радою постало завдання збереження подальшого позитивного розвитку владно-церковних відносин. Дана програма містить необхідні заходи для вирішення актуальних питань духовно-релігійної сфери, збереження та належне використання культових споруд, пам’яток архітектури; охорона пам'яток сакральної архітектури та мистецтва, недопущення дій, що призводять до їх втрати, покращення умов для задоволення духовних потреб жителів міста, тощо.

            Останніми роками було чимало зроблено для адаптації сфери культури до нових соціально-економічних умов. На місцевому рівні створено відповідні умови для функціонування закладів культури міста Калуша.

Аналіз  ситуації в місті свідчить про те, що, незважаючи на економічні умови, у цілому вдалося зберегти мережу установ культури міста, навчальних закладів, забезпечити підтримку діяльності професійних та аматорських колективів міста.

Однак, незважаючи на те, що протягом останніх років виконано конкретні заходи щодо поліпшення умов діяльності галузі, існує багато проблем (низький рівень фінансового та матеріально-технічного забезпечення закладів культури; недостатнє бюджетне фінансування, неефективне залучення коштів з інших джерел, незначний обсяг інвестицій; низький рівень заробітної плати, недостатня кількість професійних фахівців, розбалансованість у системі підготовки та підвищення кваліфікації фахівців; недостатнє пропагування серед широких верств населення кращих зразків національно-культурного надбання, проблема розвитку професійного мистецтва, тощо), які можливо вирішити за умови ефективної підтримки з боку Калуської міської ради, виділення коштів на проведення якісно нових  для міста культурно-мистецьких заходів, поліпшення матеріально-технічної бази та ін.  Це зумовлює необхідність прийняття міської цільової програми «Розвиток культури міста Калуша на 2017 рік».

 

Мета і стратегічні завдання Програми

 

Головною метою Програми є:

            - створення правових, економічних та організаційних умов для подальшого розвитку культурно-мистецької сфери міста Калуша;

- забезпечення розвитку духовності українського суспільства, впровадження у суспільну свідомість загальнолюдських моральних цінностей, формування цілісної культурно-національної ідентичності;

- посилення співпраці між органами місцевої влади, релігійними та громадськими об’єднаннями на паритетних засадах на благо суспільства;

- надання системної фінансово-матеріальної підтримки релігійним громадам та об’єднанням громадян щодо їхньої діяльності

            -  реалізація першочергових і перспективних заходів, спрямованих на створення належних умов для підвищення рівня розвитку галузі культури міста Калуша, належного задоволення культурних та духовних потреб мешканців та гостей міста;

            - посилення ролі культури в місті, підвищення її ролі в розвитку громадянського, демократичного суспільства, створення сприятливих умов для розвитку культурних та творчих ініціатив з урахуванням особливостей міста, збереження національно-культурної спадщини;

- сприяння становленню талановитої мистецької молоді, підтримка професійної творчої діяльності, реалізації науково-освітніх, культурно-мистецьких заходів для дітей та усіх категорій населення, аматорських колективів;

-  проведення обстеження будівель, обладнання та іншого майна, що використовуються закладами культури, та приведення  їх  у відповідність до потреб населення  з метою створення умов для задоволення, формування та розвитку культурних потреб та інтересів населення у вільний час.

            Досягнення цієї мети можливе за умови створення ефективних механізмів підтримки закладів культурно-мистецької сфери міста Калуша.

  

Основні завдання Програми

Програма спрямована на виконання наступних завдань:

            - забезпечення гарантій свободи творчості, вільного доступу до культурних надбань міста Калуша, створення належних умов щодо активної участі мешканців міста у культурно-мистецькій сфері;

            - комплексна модернізація палаців культури, музейних-виставкових закладів, дитячої музичної школи, клубних та бібліотечних закладів, що в контексті розвитку та розбудови міста Калуша відповідає потребам населення та загальновизнаним стандартам;

- вивчити найбільш гострі духовні потреби територіальної громади міста Калуша;

- залучити фінансово-матеріальні ресурси для вирішення питань релігійно-духовної сфери;

- налагодити систему надання підтримки релігійним громадам та об’єднанням громадян, які беруть на себе вирішення матеріально-фінансових

проблем релігійних громад та об’єднань громадян, пов’язаних із реалізацією

релігійно-духовних проектів;

- сприяти формуванню всебічно розвиненої високоосвіченої, соціально активної особистості, вихованню високої духовності;

- сприяти спільній діяльності органів місцевої влади, громадських і релігійних організацій, навчальних і культурно-просвітницьких закладів, пов'язаній з розвитком духовності та захистом моралі;

            - розвиток індивідуальних здібностей і талантів дітей та молоді, забезпечення цілісної системи роботи творчих колективів для створення умов всебічного розвитку особистості;

            - створення умов для якісної роботи закладів та установ культури, здобуття доступної та якісної музичної освіти в Калуській дитячій музичній школі;

            - відродження, збереження та розвиток народних традицій, свят, обрядів, культурної спадщини міста;

            - організація та проведення концертів, театралізованих свят, фестивалів та конкурсів на високому професійно-художньому та організаційному рівнях; - надання можливості мешканцям та гостям міста Калуша відзначати державні, професійні та міські свята;

            - розробка нових творчих проектів для реалізації культурної політики у місті Калуші;

            - співпраця та підтримка громадських організацій та творчих спілок культурного спрямування міста у роботі з втілення спільних проектів;

            - розробка проектів та участь у конкурсах грантів з підтримки розвитку закладів культури міста;

            - створення умов для залучення недержавних коштів, сприяння становленню спонсорства та меценатства для підтримки та розвитку культури та мистецтва у місті;

            - забезпечення систематичного поповнення книжкових фондів, передплати періодичних видань для використання бібліотечними закладами міста, підтримка книговидання авторів міста Калуша;

            -  забезпечення відкриття нових театральних, хореографічних відділів, студій та створення і підтримка художніх колективів для творчої самореалізації громадян та організації культурно-розважальних заходів для мешканців міста;

            - здійснення комплексу заходів щодо розвитку та підтримки музейних закладів;

- матеріально-технічне забезпечення галузі, розширення та розвиток базових елементів культурної інфраструктури, основних культурно-мистецьких закладів та установ тощо.

 

Фінансове забезпечення Програми

 

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок міського бюджету, виходячи з його фінансових можливостей, а також інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством України.

Обсяги фінансування можуть коригуватися в межах бюджетного періоду.

 

Очікувані результати виконання програми

 

- підвищиться культурний рівень жителів міста Калуша;

- будуть створені сприятливі умови для розвитку культури в місті Калуші;

- поліпшиться рівень культурного обслуговування населення;

- відбудеться розвиток культури та мистецтва, втілення нових мистецьких проектів;

- покращаться умови для задоволення духовних потреб жителів міста;

- буде забезпечено розвиток просвітницької та виховної ролі національної духовної культури;

-  вирішуватимуться актуальні питання духовно-релігійної сфери;

-  створиться стійкий позитивний імідж спільної діяльності міської ради,

релігійних громад та об’єднань громадян міста;

- збереження та належне використання культових споруд, пам’яток архітектури; охорона пам'яток сакральної архітектури та мистецтва, недопущення дій, що призводять до їх втрати;

-  будуть створені умови для вільної та різноманітної мистецької творчості духовно-релігійного спрямування;

-  буде створена інформаційна база даних ініціативних груп та організацій, які діють в релігійно-духовних інтересах територіальних громад з подальшим її поповненням;

- створюватимуться  умови для належного міжконфесійного функціонування.

- буде здійснене повноцінне функціонування мережі закладів культури міста Калуша;

- активізується співпраця з громадськими організаціями та творчими спілками культурного спрямування, шляхом реалізації спільних проектів.

 

Перелік

заходів, обсягів та джерела фінансування  цільової програми

«Розвиток культури міста Калуша на 2017 рік»

 

Назва замовника: Управління культури, національностей та релігій Калуська міська рада

 

 




































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































з/п
Найменування заходу Виконавці Термін виконання

 
Програмні обсяги фінансування, тис. грн. Очікувані результати  
Роки Всього тис. грн. в т.ч. за джерелами фінансування:  
Обласний бюджет Міський бюджет Інші джерела фінансування  
 

І. Сприяння релігійним організаціям міста
 
1 Надавати всебічну допомогу в межах, дозволених законодавством України, релігійним організаціям у реалізації їхніх статутних завдань. Надання матеріальної допомоги релігійним громадам міста Калуша на заходи спрямовані на збереження, реконструкцію, реставрацію культових споруд, пам’яток культурної спадщини.

 

 
Виконавчий комітет Калуської міської ради

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

Фінансове управління Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - 150 - Покращення умов для задоволення духовних потреб жителів.

Вирішення питання будівельних та ремонтно-реставраційних робіт церков,

збереження та належне використання культових споруд, пам’яток архітектури; охорона пам'яток сакральної архітектури та мистецтва, недопущення дій, що призводять до їх втрати
 
2 Забезпечення проведення засідань Комісії з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій міста Калуша

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Створення умов для належного міжконфесійного функціонування. Вирішення актуальних питань духовно-релігійної сфери  
3 Сприяти поширенню соціальної реклами в місті, спрямованої на піднесення та зміцнення духовно-моральних цінностей суспільства

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

Відділу внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Піднесення та зміцнення духовно-моральних цінностей суспільства  
4 Сприяти проведенню екуменічних молебнів в місті Калуші та спільно конфесійних заходів

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Задоволення духовних потреб жителів  
5 Сприяти діяльності молодіжних релігійних громадських організаціям міста Калуша. Підтримка молодіжного руху, національно-патріотичного та духовного виховання молоді з метою всебічного виховання моральних, духовних, патріотичних якостей молоді, відродження історичних та культурних традицій Українського народу. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

Управління у справах сім»ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради

Управління освіти Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення просвітницької, виховної ролі національної духовної культури,

створення умов для вільної та різноманітної мистецької творчості духовно-релігійного спрямування
 
6 Сприяти у проведенні фестивалів духовного співу, конкурсів, оглядів духовної творчості. Ініціювати проведення краєзнавчих експедицій з дослідження проблем християнсько-регіональної історії, етнографії, фольклору, народного побуту. Популяризація релігійного та паломницького туризму, сприяння організації паломницьких турів.

 

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

Відділ розвитку підприємництва управління економічного розвитку міста
2017

рік
2017

 
  - - - Створення умов для вільної та різноманітної мистецької творчості духовно-релігійного спрямування  
7 З ініціативи керівників релігійних організацій сприяти функціонуванню благодійних їдалень для безпритульних, потребуючих допомоги та малозабезпечених осіб Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

Калуський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
2017

рік
2017

 
  - - - Піклування про незахищені верстви населення  
8 Надавати методичні рекомендації з викладання християнської етики в навчальних закладах. Співпраця з священнослужителями міста.

 
Управління освіти Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення просвітницької, виховної ролі національної духовної культури  
10 Сприяти висвітленню у засобах масової інформації питань у сфері державно-церковних відносин, транслювання духовно-просвітницьких програм, у тому числі за участю релігійних організацій міста. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

Комунальний заклад державна служба «Калуське міське телебачення»

Комунальний заклад редакція газети «Дзвони Підгір’я»
2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення просвітницької, виховної ролі національної духовної культури  
11 Сприяти в організації тематичних круглих столів, семінарів, конференцій, форумів та громадських слухань з питань розвитку релігійно-християнських, громадських організацій, благодійництва, волонтерства. Проведення спільних форумів, семінарів, конференцій для вироблення стратегії розвитку співпраці між релігійними організаціями міста та органами місцевого самоврядування, органами державної влади, громадськими організаціями

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення просвітницької, виховної ролі національної духовної культури  
12 Придбання та комплектування фондів комунального закладу «Централізована бібліотечна система» управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради літературою з питань розвитку національно-духовної культури, а також придбання сучасних наукових праць релігійно-духовного життя. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення просвітницької, виховної ролі національної духовної культури  
13 Створення та постійне оновлення інформації у рубриці «Духовне життя міста Калуша» на офіційному веб-сайті Калуської міської ради. Відділу внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Калуської міської ради

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення надання жителям міста необхідної інформації про діяльність релігійних організацій  
 

ІІ. Культурно-освітня діяльність
 
1 Забезпечення культурно-мистецького виховання дітей та юнацтва, створення умов для творчого розвитку, особистості, підвищення доступності освіти у сфері культури Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Здійснення заходів щодо вдосконалення роботи Калуської ДМШ з надання якісної музичної освіти  
2 Запровадження нових напрямків роботи (дитяча хореографія, образотворче та декоративно-прикладне мистецтво) Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Розширення сфери можливостей викладання у культурно-освітніх закладах міста з метою реалізації потреб громади  
3 Створення умов для забезпечення практичної професійної перепідготовки та підвищення кваліфікації викладачів системи мистецької освіти

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Підвищення рівня викладання у культурно-освітніх закладах  
4 Здійснення заходів щодо розвитку та модернізації матеріально-технічної бази Калуської дитячої музичної школи (придбання комп’ютерної техніки, нових музичних інструментів, технічного інвентарю, сценічних костюмів, тощо) Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення та модернізація матеріально-технічної бази  
5 Забезпечення пріоритетності навчання, виховання і підтримки обдарованих дітей та молоді як важливого чинника формування умов для становлення особистості, збереження і розвитку потенціалу.

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Підтримка розвитку і стимулювання обдарованих дітей та молоді у місті  
6 Здійснення навчально-методичного забезпечення діяльності Калуської дитячої музичної школи Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення навчальних закладів новими навчальними планами, програмами, методичною літературою, нотними збірками, навчальною та атестаційною документацією  
7 Забезпечення проведення робіт з реставрації та капітальних ремонтів та виконання вимог пожежної безпеки і охорони праці Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Створення належних умов для навчання та праці, покращення стану приміщень, забезпечення енергозбереження. Приведення технічної документації у відповідність до чинного законодавства  
8 Забезпечення відповідно до сучасних санітарно-гігієнічних норм та інженерно-технічних вимог безпечних та комфортних умов навчання у початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах   2017

рік
2017

 
  - - - Створення сприятливих умов для надання та здобуття освіти  
 

ІІІ. Культурно-дозвіллєва діяльність та заклади
 
1 Забезпечення,  збереження і популяризація духовних надбань, організація культурного дозвілля та зміцнення культурно-національних традицій, підвищення рівня організації культурного дозвілля населення, розвиток кінематографії у місті Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Збереження та повноцінне функціонування палаців культури міста та Концертної зали для задоволення культурних потреб громадян  
2 Підтримка в належному стані приміщень палаців культури «Мінерал», «Юність», Концертної зали, здійснення поточних ремонтних робіт, виконання вимог пожежної безпеки та охорони праці Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення належних умов праці та задоволення культурних потреб мешканців міста. Приведення технічної документації у відповідність чинному законодавству  
3 Забезпечення відновлення та поповнення матеріально-технічної бази та технічного переоснащення Концертної зали та палаців культури «Мінерал», «Юність» Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення та модернізація матеріально-технічної бази  
4 Придбання інвентарю, пошиття сценічних костюмів, музичних інструментів та обладнання, музично-підсилюваної апаратури, техніки і інших речей, необхідних для якісної діяльності колективів палаців культури «Мінерал», «Юність» Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Можливість якісно та на новому рівні здійснювати культурно-дозвіллєву діяльність. Підтримка та розвиток професійних та аматорських колективів міста. Організація та забезпечення культурного, активного відпочинку та розваг мешканцям міста, якісно нове задоволення культурних потреб.  
5 Сприяння якісному функціонуванню та забезпечення обслуговування кінозали ПК «Мінерал», проведення часткового доукомплектування Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Сприяння доступу глядачів до перегляду кінофільмів, покращення кіно- обслуговування населення  
6 Забезпечення відповідно до сучасних санітарно-гігієнічних норм та інженерно-технічних вимог безпечних та комфортних умов здійснення культурно-дозвіллєвої діяльності Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Створення сприятливих умов для здійснення культурно-дозвіллєвої діяльності  
 

IV. Підтримка діяльності муніципальних колективів міста
 
1. Виділення коштів на здійснення оплати діяльності учасників муніципальних колективів міста Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - 130 - Підтримка та розвиток муніципальних колективів міста.  
2. Сприяння у придбанні інвентарю, пошитті сценічних костюмів, музичних інструментів та обладнання, музично-підсилюваної апаратури, техніки і інших речей, необхідних для якісної діяльності уніципальних колективів Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення надання культурного відпочинку мешканцям міста, якісно нове задоволення культурних потреб.  
3. Забезпечити фінансову підтримку муніципальних колективів в участі у фестивалях, конкурсах, показах різного рівня та значення. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Сприяння діяльності муніципальних колективів міста  
 

V. Підтримка діяльності музейно-виставкових закладів
      Придбання та заміна одягу сцени для закладів культури
1 Забезпечення збереження і популяризації музейно-виставкових закладів міста. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Збільшення туристичної привабливості міста, підвищення іміджу міста  
2 Здійснення виставкової діяльності. Організація пересувних тематичних художніх виставок. Реекспозиція музеїв. Створення нових постійних експозицій. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Посилення діалогу з

відвідувачами, забезпечення

ширших пізнавальних

можливостей, доповнення

музейних експозицій новими

експонатами
 
3 Організація круглих столів, семінарів, конференцій, проведення експедицій з питань музейної діяльності. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

Відділ розвитку підприємництва управління економічного розвитку міста
2017

рік
2017

 
  - - - Пошук нових форм

роботи, оприлюднення

наукових робіт, розвиток

музейної галузі.
 
4 Реалізація проектів висвітлення історичних подій, що відбувались у місті в різноманітних формах (костюмоване відтворення, екранізація, тощо). Розвиток та впровадження сучасних технологій для здійснення музейної справи Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Правдиве відтворення сторінок

історії міста.
 
5 Проведення пошукових та археологічних робіт під керівництвом представників обласної археологічної експедиції на території історичного центру міста (вул. Д.Січинського, вул. Цеглинського, площа перед кінотеатром «Відродження») Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Об’єктивне відтворення матеріальної і духовної культури тієї або іншої історичної епохи  з використанням археологічних, образотворчих та письмових джерел. Ефективне використання археологічних ресурсів передбачає розробку нових напрямків їх використання у туристичній сфері.  
6 Проведення пошуку ідентифікації та перепоховання жертв воєн і тоталітарних репресій у встановленому згідно законодавчих норм порядку (вул. Д.Січинського, вул. С.Бандери, вул. І.Франка, площа Героїв) Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Хід дослідження місцевої історії. Належне вшанування пам’яті жертв воєн та тоталітарних репресій у місті Калуші  
7 Здійснення комплексу заходів щодо збереження та поповнення зібрань музейно-виставкових фондів.

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Вільний та необмежений доступ до всіх видів носіїв інформації, залучення широкого кола осіб до історико-культурної діяльності  
8 Здійснення музейної педагогіки. Створення музейних програм педагогіки для дітей шкільного віку, з метою розвитку інтересу до історії, культури, мистецтва краю. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Формування історико-культурної

привабливості міста.

Задоволення культурних

потреб усіх верств суспільства.
 
9 Здійснення заходів щодо розвитку та модернізації матеріально-технічної бази музейно-виставкових закладів. Придбання комп’ютерної техніки, офісного інвентарю, видання поліграфічної продукції, поповнення музейно-виставкового фонду тощо Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Придбання та модернізація матеріально-технічної бази  
10 Проведення поточних ремонтних робіт приміщень музейно-виставкових закладів. Забезпечення утримання приміщень в належному стані, виконання вимог пожежної безпеки та охорони праці, встановлення сучасних охоронної сигналізації та систем відео-нагляду. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

 
2017

рік
2017

 
  - - - Покращення стану приміщень для забезпечення належних умов праці та задоволення історико-культурних потреб мешканців міста.

Забезпечення збереження

музейно-виставкового інвентарю
 
 

VІ. Збереження культурної спадщини
               
1 Збереження пам’яток (об’єктів) культурної спадщини міста. Здійснення ремонтно-реставраційних робіт пам’яток (об’єктів) культурної спадщини  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - -  

Популяризація культурного

надбання України.
 
2 Забезпечення ведення моніторингу та обліку об’єктів культурної спадщини  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Виявлення нових даних та збір інформації про культурне надбання

міста. Упорядкування даних про об’єкти культурної спадщини, з

метою їх каталогізації.
 
3 Проведення інформаційної компанії щодо популяризації існуючих екскурсійних маршрутів, маркування існуючих екскурсійних маршрутів –  встановлення дощок-вказівників

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

Відділ розвитку підприємництва управління економічного розвитку міста
2017

рік
2017

 
  - - - Збільшення туристичної привабливості міста, підвищення іміджу міста  
4 Видавництво туристичної карти міста з нанесеними обєктами для огляду та інформаційного довідника для туриста

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради

Відділ розвитку підприємництва управління економічного розвитку міста
2017

рік
2017

 
  - - - Збільшення туристичної привабливості міста, підвищення іміджу міста  
 

VIІ. Розвиток бібліотечної справи
 
1 Забезпечення доступності документів та інформації, створення умов для задоволення духовних потреб, сприяння професійному та освітньому розвитку, комплектування, оновлення та зберігання бібліотечних фондів, їх облік, контроль за виконанням; удосконалення, підвищення Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення належного функціонування бібліотек, впровадження нових технологій, оптимізація витрат на їх утримання і розвиток  
2 Підтримка книговидання місцевих авторів міста Калуша Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - 20 - Наповнення національного інформаційного простору конкурентноздатною книжковою продукцією місцевих авторів  
3 Вдосконалення та адаптація до сучасних вимог методів роботи бібліотек: створення електронних каталогів, запровадження електронного читацького квитка,  оптимізація пошуку та видачі книг, забезпечення вільного доступу до книжкового фонду  та електронної інформації

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Застосування інноваційних технологій з метою надання якісно нових послуг  
4 Постійне проведення культурно-мистецьких та навчально-пізнавальних заходів пов’язаних з популяризацією книги та іншої друкованої продукції: проведення читацьких конференцій,  фестивалів книги, зустрічі з видатними українськими письменниками, поетами  та перекладачами, проведення круглих столів,презентацій та ін.

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Пошук нових форм

роботи, оприлюднення

наукових робіт, розвиток

бібліотечної галузі
 
5 Створення сучасної зони спілкування  та обміну книгами. Відкриття зони бук-кросінгу, як місця для спілкування та обмін досвідом творчої молоді та культурної інтелігенції міста.

 
Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Сучасні форми роботи у сфері спілкування та обміну книгами  
6 Забезпечення оновлення матеріально - технічної бази та технічного переоснащення бібліотек-філій міста  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Покращення матеріально-технічного стану бібліотек-філій Перетворення їх на сучасні інформаційні центри із використанням новітніх технологій  
7 Забезпечення  проведення робіт з реставрації, капітальних та поточних ремонтів приміщень закладів КЗ «Центральна бібліотечна система»  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Покращення стану приміщень для забезпечення належних умов праці та задоволення читацьких потреб  
 

VIIІ. Забезпечення розвитку клубних закладів культури міста
 
1 Підтримка діяльності клубних закладів, створення умов для розвитку самодіяльної народної творчості та народного мистецтва. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Збереження існуючої мережі клубних закладів житлових масивів, сприяння розвитку аматорського мистецтва, забезпечення проведення, фестивалів, конкурсів. Створення сприятливих умов в організації якісного , змістовного культурного дозвілля жителів житлових масивів  
2 Проведення реконструкції приміщень клубних закладів, поточних ремонтів. Забезпечення утримання приміщень в належному стані. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Відновлення належного стану приміщень для забезпечення належних умов праці та задоволення культурних потреб мешканців міста. Приведення технічної документації у відповідність чинному законодавству  
3 Забезпечення реконструкції клубних закладів та їх технічне оснащення (прокладення водовідведення та  облаштування внутрішніх туалетів, реконструкція системи опалення – запровадження альтернативного виду опалення, проведення ремонту та відповідне технічне оснащення) Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення належних умов праці та умов для відвідувачів, з метою якісного рівня здійснення культурно-дозвіллєвої діяльності у клубних закладах  
4 Забезпечити запровадження роботи студій, гуртків, інтернет-центру для молоді. Забезпечити організацію та проведення на базі закладу вечорів відпочинку,ретро-показів,  творчих зустрічей  для відповідних вікових категорій. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Вдосконалення системи послуг, що надаються клубними закладами. Підвищення якості існуючих послуг.  
 5 Забезпечення відновлення та поповнення матеріально-технічної бази та технічного переоснащення клубних закладів Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Покращення проведення культурно-масових заходів  
 6 Придбання інвентарю, костюмів, музичних інструментів та обладнання, техніки і інших речей, необхідних для якісної діяльності професійних та аматорських колективів клубних закладів. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
  - - - Можливість якісно та на новому рівні здійснювати культурно-дозвіллєву діяльність. Підтримка та розвиток професійних та аматорських колективів міста. Організація та забезпечення культурного, активного відпочинку та розваг мешканцям міста, якісно нове задоволення культурних потреб.  
 

ІХ. Культурно-мистецькі заходи та сучасні види мистецтва
       
1 Організація і проведення загальноміських культурно-мистецьких заходів (фестивалі, конкурсні програми, виставки, концертні програми, літературні та мистецькі конкурси,  конференції тощо)  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - 650 - Забезпечення підтримки та творчого розвитку кращих культурно-мистецьких традицій, проведення творчих заходів, що вже стали традиційними та отримали визнання, втілення нових проектів  
2 Проведення культурно-мистецьких заходів з нагоди державних свят та знаменних дат у 2017 році (оплата транспортних послуг, харчування учасників заходів, придбання матеріалів та предметів необхідних для проведення заходів, продуктів харчування, сувенірної продукції, призів та подарунків та ін.)  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Належний рівень організації та проведення заходів із відзначення свят державного значення та знаменних дат. Формування у громадян почуття гордості за рідне місто, державу, збагачення духовно-патріотичного виховання мешканців та гостей міста  
3 Створення сприятливих умов для роботи професійних та аматорських колективів. Сприяння участі кращих професійних (народних і зразкових) та аматорських колективів міста, окремих виконавців у обласних, всеукраїнських, міжнародних фестивалях і конкурсах  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення якісного іміджу міста на обласному, всеукраїнському, міжнародному рівні  
4

 
Підтримка мистецьких творчих проектів, в т.ч. забезпечення участі викладачів, учнів, виконавців та колективів у навчальних та творчих заходах, конкурсах, олімпіадах, фестивалях, показах тощо  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Підтримка існуючих аматорських колективів, талановитих митців, виявлення нових самобутніх талантів та заохочення широкого кола бажаючих до аматорського мистецтва, збереження традицій та обрядів, втілення нових творчих ідей  
5

 
Нагородження міськими преміями у галузі культури.

 
 

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Забезпечення участі викладачів Калуської дитячої музичної школи, учнів, а також виконавців, колективів у навчальнихтворчих заходах, конкурсах, олімпіадах, фестивалях, виставках тощо  
6 Висвітлення культурно-мистецьких заходів у засобах масової інформації  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Оприлюднення на широкий загал  культурно-мистецької діяльності  у місті  
7 Співпраця та залучення до культурно-мистецьких заходів представників громадських організацій та творчих спілок у сфері культури. Організація круглих столів, засідань, творчих проектів, семінарів, конференцій, форумів з питань розвитку культури і мистецтва в місті  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Виконання статей Закону України «Про культуру» від 24.10.2011 року та Положення про управління культури, національностей та релігій міської ради від 20.06.2013 року

Пошук нових форм та методів здійснення національно-патріотичного, духовно-культурного розвитку громадян
 
8 Виготовлення інформаційних блоків, стендів біл-бордів для розміщення рекламно-інформаційної та науково-методичної продукції про сферу культури, соціальної реклами, афіш заходів  

Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
2017

рік
2017

 
  - - - Доступність інформації для населення. Організація відпочинку та дозвілля мешканців міста.

 

 

 

 
 
 

X. Організація активного відпочинку громадян в комунальному закладі «Парк культури і відпочинку імені Івана Франка»
 
1 Забезпечення розвитку, утримання, збереження, повноцінного функціонування комунального закладу «Парк культури і відпочинку імені Івана Франка». Підтримка фінансово-господарської діяльності. Комунальний заклад «Парк культури і відпочинку імені Івана Франка» 2017

рік
2017

 
- 605 - Підвищення зацікавленості користуванням розважальними спорудами , які знаходяться на території парку. Організація культурного, активного відпочинку  та розваг, задоволення культурних потреб населення  
2 Забезпечення проведення робіт з реставрації, поточних та капітальних ремонтів. Реконструкція критої сцени, облаштування зони для наметового містечка, будівництво міні сценічних площадок на території. Купівля атракціонів Комунальний заклад «Парк культури і відпочинку імені Івана Франка» 2017

рік
2017

 
- - - Збільшення кількості відвідувачів парку, розширення аудиторії прихильників активного відпочинку  
3

 
Купівля необхідних матеріалів та облаштування зон відпочинку.  Придбання інвентарю, техніки та обладнання, звуко- та світло-підсилюваної апаратури, інших речей, необхідних для якісної діяльності комунального закладу. Комунальний заклад «Парк культури і відпочинку імені Івана Франка» 2017

рік
2017

 
- - - Можливість забезпечувати на якісному рівні культурно-активну діяльність громадян. Організація та забезпечення культурного, активного відпочинку та розваг мешканцям міста, якісно нове задоволення культурних потреб.  
  4 Проведення капітального ремонту вуличного освітлення. Реалізація пропозицій щодо ландшафтних композицій, покращення оздоблення, ландшафтного дизайну, тощо Комунальний заклад «Парк культури і відпочинку імені Івана Франка» 2017

рік
2017

 
- - - Покращення зовнішнього оздоблення для задоволення культурних потреб мешканців міста  
 

ХІ. Забезпечення здійснення фінансово-бухгалтерстької діяльності
 
1 Здійснення керівництва та контролю за дотриманням вимог законодавства з питань ведення бухгалтерського обліку, забезпечення дотримання бюджетного законодавства, ведення бухгалтерського обліку, фінансово-господарської діяльності, складання бюджетної звітності. Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
- - - Забезпечення фінансово-бюджетної  дисципліни для своєчасного виконання завдань галузі  
2 Забезпечення проведення поточного та капітального ремонту кабінетів централізованої бухгалтерії. Виконання вимог пожежної безпеки та охорони праці Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
- - - Відновлення належного стану приміщень для забезпечення належних умов праці та здійснення фінансово-бухгалтерської діяльності  
3 Придбання, забезпечення утримання та повноцінного функціонування матеріально-технічної бази Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
- - - Забезпечення вчасного та належного виконання обов»язків  працівниками централізованої бухгалтерії управління  
 

ХІІ. Реалізація завдань у сфері культури, що належать до повноважень апарату управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради
 
1 Здійснення керівництва та контролю за діяльністю структурних підрозділів управління, надання методичної, роз’яснювальної допомоги, проведення аналізу роботи з метою належного виконання покладених на них обов’язків. Виконання посадових обов’язків згідно затверджених посадових інструкцій. Здійснення інформативно-звітної функції тощо Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
- - - Забезпечення здійснення основних завдань у сфері культури  
2 Забезпечення проведення поточних та капітального ремонту приміщення управління культури, національностей та релігій. Виконання вимог пожежної безпеки та охорони праці Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 
- - - Відновлення належного стану приміщень для забезпечення належних умов праці та здійснення основних завдань у сфері культури міста. Приведення технічної документації у відповідність чинному законодавству  
3 Придбання, забезпечення утримання та повноцінного функціонування матеріально-технічної бази Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради 2017

рік
2017

 

 
- - - Забезпечення вчасного та належного виконання обов»язків працівниками апарату управління  
ВСЬОГО:         - 1555 -    

 

 

Замовник Програми:  

Начальник управління культури, національностей

та релігій Калуської міської ради                                                                                                            Іванна Гринів                     

                                                                                                                                                                

Керівник Програми:

Заступник міського голови                                                                                                                      Любов Максимович