ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Рекунов

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVI

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

244

Дата реєстрації:

12.04.2022

Проголосовано:

14.04.2022 10:08:11

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 244

Текст:




 Про звернення Калуської міської

ради до Верховної Ради України

 

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:


  1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (додається).

  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.   


 

 

Міський голова                                                                                Андрій НАЙДА            

 

 

 
Верховній Раді України

 

  
Звернення

Ми, депутати Калуської міської ради, звертаємось до Вас з важливим питанням, яке турбує Калуську міську територіальну громаду. Стосується це комерційного обліку теплової енергії та водопостачання.

Відповідно до внесених змін до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» оператори зовнішніх інженерних мереж повинні встановити будинкові прилади обліку постачання води та теплової енергії до 01 серпня 2022 року. У випадку не встановлення обліку до 01 серпня 2022 р. передбачені штрафні санкції.

Із запровадженням воєнного стану (особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державної незалежності України) значно ускладнилась робота комунальних підприємств,  які надають послуги із централізованого водопостачання, водовідведення, теплопостачання, та забезпечують безперебійну роботу об’єктів критичної інфраструктури.

Власних коштів комунальне підприємство при низькій платіжній дисципліні споживачів не має, органи місцевого самоврядування, як безпосередній власник зовнішніх інженерних мереж, не має можливості фінансувати закупівлю приладів комерційного обліку теплової енергії та водопостачання до 01 серпня 2022 року.

Беручи до уваги наведену вище інформацію просимо Вас розглянути  можливість внесення змін до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» в частині відтермінування кінцевого терміну встановлення комерційних приладів обліку.

 
 

Прийнято на ______ сесії Калуської міської ради

восьмого демократичного скликання

____________ 2022 року