ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Іван Дембич

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

270

Дата реєстрації:

28.04.2022

Проголосовано:

28.04.2022 11:23:51

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 270

Текст:


РІШЕННЯ

_______________________

















 

Про добровільні формування

цивільного захисту на території

Калуської міської територіальної

громади

 
м. Калуш

        (______________ сесія восьмого

          демократичного скликання)

 

   

 

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 року № 280/97-ВР (зі змінами і доповненнями), статті 27 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2013 року №616 «Про затвердження Положення про добровільні формування цивільного захисту», враховуючи лист начальника Калуського районного управління ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області від 12.04.2022 №1029/22-27 з метою забезпечення здійснення заходів щодо утворення та функціонування добровільних формувань цивільного захисту Калуської міської територіальної громади під час загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, проведення допоміжних робіт із запобігання або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Утворити добровільне формування цивільного захисту на території Калуської міської територіальної громади.

2. Затвердити Положення про добровільні формування цивільного захисту на території Калуської міської територіальної громади, що додається.

3. Координацію роботи у наданні методичної та практичної допомоги щодо виконання цього рішення покласти на управління з питань надзвичайних ситуації Калуської міської ради (Іван Дембич).

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Наталію Кінаш.

 

 

 

Міський голова                                                                             Андрій НАЙДА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

_____________ №  _______

Міський голова

 

____________ Андрій НАЙДА

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про добровільні формування цивільного захисту

на території Калуської міської територіальної громади

 

1. Загальні положення.

            1.1. Положення про добровільні формування цивільного захисту на території Калуської міської територіальної громади (далі – Положення) розроблено згідно зі ст. 27 Кодексу цивільного захисту України, постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2013 № 616 «Про затвердження Положення про добровільні формування цивільного захисту».

1.2. Добровільні формування є тимчасовими добровільними об’єднаннями громадян, що утворюються під час загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій на території Калуської міської територіальної громади для виконання допоміжних робіт та утворюються за рішенням органу місцевого самоврядування.

            1.3. Положення визначає порядок створення, завдання, структуру та оснащення добровільних формувань цивільного захисту у Калуській міській територіальній громаді (далі – добровільні формування), порядок їх участі у ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

 

2. Порядок створення добровільних формувань.

            2.1. Добровільні формування створюються для виконання допоміжних робіт із запобігання виникненню або ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а саме:

            поверхневий розбір завалів, розчистка маршрутів руху техніки (за наявності необхідного обладнання і створення безпечних умов);

            збір інформації про знаходження людей у зоні надзвичайної ситуації (опитування очевидців);

            евакуація постраждалого населення;

            виконання заходів із забезпечення постраждалого населення (розгортання тимчасових пунктів проживання, доставки води, продуктів харчування, медикаментів, догляд за хворими та людьми похилого віку);

            надання допомоги професіональним рятувальникам в організації життєдіяльності на період проведення рятувальних робіт;

            виконання заходів з охорони громадського порядку (огородження небезпечних зон і ділянок, об’єктів ведення аварійних та інших невідкладних робіт, оточення зони надзвичайної ситуації та недопущення сторонніх осіб тощо).

 

3. Комплектування, структура та оснащення добровільних формувань.

            3.1. До складу добровільних формувань на добровільних засадах включаються громадяни України, які за станом здоров’я придатні до військової служби та не досягли граничного віку перебування військовозобов’язаних у запасі другого розряду.

            3.2. Права добровільних формувань та громадян, які виконують завдання у їх складі, а також обов’язки таких громадян визначаються відповідно до Кодексу цивільного захисту України.

            3.3. Страхування здоров’я та життя членів (учасників) добровільних формувань на період виконання ними допоміжних робіт здійснюється відповідно до чинного законодавства.

            3.4. Добровільні формування очолює начальник, який призначається і звільняється міським головою. Начальник здійснює керівництво добровільними формуваннями цивільного захисту на території Калуської міської територіальної громади та несе персональну відповідальність за виконання покладених на нього функцій.

            3.5. Виконавчим комітетом Калуської міської ради добровільні формування забезпечуються необхідним майном, приміщеннями, спорядженням та робочим інструментом на період виконання поставлених їм завдань на умовах повернення. Надання зазначеного майна, його зберігання та повернення здійснюється визначеним порядком.

            3.6. Порядок залучення добровільних формувань на території Калуської міської територіальної громади та обсяги допоміжних робіт для добровільних формувань цивільного захисту визначаються міським головою або керівником робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій, у разі підпорядкування йому добровільних формувань цивільного захисту.

            3.7. Діяльність добровільних формувань після завершення виконання ними допоміжних робіт припиняється за рішенням органу місцевого самоврядування.

            3.8. Інформація про утворення добровільних формувань та залучення їх до виконання допоміжних робіт відображається у звітних документах з питань цивільного захисту органу місцевого самоврядування.