ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Тарас Нижник

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

269

Дата реєстрації:

26.04.2022

Проголосовано:

26.05.2022 10:16:30

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 269

Текст:




РІШЕННЯ



 

Про результат  розгляду електронних

петицій, адресованих  Калуській  міській

раді в період  з 13 квітня 2021 року по

18 квітня 2022 року

 

 

 

Відповідно до пункту 19 Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Калуській міській раді, затвердженого рішенням міської ради від 30.06.2016 року № 336, зі змінами, внесеними рішенням міської ради № 712 від 30.01.2017 року, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:    

Результат розгляду електронної петиції, яка набрала необхідну кількість підписів і була розглянута виконавчими органами міської ради в період з 13 квітня 2021 року по 18 квітня 2022 року, а також відповідь на вказану петицію, що була розміщена на сайті Єдиної системи місцевих петицій та офіційному вебсайті Калуської міської ради (додатки 1- 2 до рішення), взяти до відома.

 

 

 

 

 Міський голова                                                    Андрій Найда

 







  Додаток 1

до рішення міської ради

від_______2021 р № __                                                                                

 

 

 

 

ПЕРЕЛІК

петицій, адресованих Калуській міській раді, які розглянуті

виконавчими органами в період з 10 березня по 05 квітня 2021 року

 


















№ з/п



Прізвище, ім’я та по батькові автора петиції



Короткий зміст петиції



Дата початку збору підписів



Дата розміщення відповіді



1



Максимків Андрій Іванович



Організація регульованого проїзду перехрестям на перетині вулиць Грушевського та Пекарська



13 січня

2021 року



12 березня 2021 року






 

 


Секретар міської ради                                Віктор Гільтайчук








  Додаток  2

до рішення міської ради

від_______2022 р № __                                                                        

 

 

ВІДПОВІДЬ НА ПЕТИЦІЮ

 

 

Шановна Христино Олегівно!

















        “16.03.2022                               88-п



Автору петиції «Про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території Калуської міської ОТГ»



Бідонько Х.О.

Bidonko.khrystyna@gmail.com


 

 


Надпись:         “16.03.2022                               88-п	Автору петиції «Про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території Калуської міської ОТГ»<br />
Бідонько Х.О.<br />
Bidonko.khrystyna@gmail.com <br />
<br />
 <br />
 

На Ваше звернення у вигляді електронної петиції «Про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території Калуської міської ОТГ» від 04 березня 2022 року, яку підтримали понад 150 мешканців громади, повідомляємо наступне.

Калуська міська рада підтримує петицію про заборону діяльності церкви Московського патріархату на території Калуської міської територіальної громади.

Однак, відповідно до чинного законодавства, зокрема Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, питання заборони діяльності або скасування державної ресєтрації релігійних організацій не належить до компетенції органів місцевого самоврядування.

Відповідно до ст.16 вищевказаного Закону, у разі порушення релігійною організацією згаданого Закону та інших законодавчих актів України, діяльність такої організації може бути припинена за рішенням суду. Цією ж статтею регламентовано вичерпний перелік підстав для припиненя діяльності релігійної організації в судовому порядку.

Також звертаємо Вашу увагу, що  на позачерговій сесії Калуської міської ради 10 березня 2022 року прийнято Звернення до вірних православних парафіян Московського патріархату щодо єднання з Помісною Православною Церквою України, яке схвалено рішенням № 1308 наступного змісту:

 “Сьогодні ніхто не може бути байдужим до тієї ситуації, яка склалася в Україні внаслідок жорстокої воєнної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Зараз ввесь український народ страждає від російської навали. Кожна російська бомба, ракета, снаряд на українській землі показує справжнє лице держави-агресора.

      Під ярмом кремлівської тиранії український народ жив століттями, ціна яких – мільйони закатованих голодом та репресіями. У ці дні російська армія обстрілює усі церкви у містах України незалежно від приналежності. В тому числі гинуть і вірні Української Православної Церкви Московського Патріархату.

       

Саме зараз настав той час, коли всі вірні християни, які до цього часу ще належали до Московського патріархату, повинні зробити свій вибір. Багато з вас вже замислюються над тим, що далі неможливо перебувати в юрисдикції російського патріарха.

Помісна Православна Церква України відкрита до єднання з усіма віруючими православними християнами.

Закликаємо усіх ієрархів УПЦ МП спільно із Митрополитом Онуфрієм скликати відповідний собор задля відлучення від Московського патріархату та єднання з Помісною Православною Церквою України.

Ми звертаємося до усіх вірних УПЦ МП відкрити свої очі та побачити, що сьогодні ворог вбиває усіх українців, жінок та дітей, старих та немічних. Ми закликаємо вас не стояти осторонь, адже цілий світ солідарний з Україною та твердо засуджує російську агресію. Зараз немає часу на роздуми, настав час вам визначитись, як це передбачено у Святому Письмі – або «так» і ви з Україною, або «ні» і ви на стороні ворога України.».  

 

 

       Міський голова                                                    Андрій НАЙДА

 

Вик. Т.Нижник

тел.03472-79635”

 

 

 

Секретар міської ради                                      Віктор Гільтайчук