ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XX

Скликання:

VII

Вид:

В цілому

Номер:

52

Дата реєстрації:

21.12.2016

Проголосовано:

22.12.2016 19:45:13

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 52

Текст:




РІШЕННЯ

 

від________2016 р.№ ___

 

 

Про бюджет  міста Калуша

на 2017 рік

 

 

Керуючись статтею 77 Бюджетного кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», проектом Закону України «Про державний бюджет України на 2017 рік», міська рада

вирішила:

 

  1. Визначити на 2017 рік:


 

-  доходи міського бюджету у сумі 635 231,7 тис. гривень, у тому числі доходи загального фонду міського бюджету  616 421,5 тис. гривень, доходи спеціального фонду міського бюджету 18 810,2 тис. гривень, у тому числі бюджету розвитку  6 500,0 тис. гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

-  видатки міського бюджету у сумі 635 231,7 тис. гривень, в тому числі видатки загального фонду міського бюджету – 590 055,2 тис. гривень, видатки спеціального фонду міського бюджету 45 176,5 тис. гривень згідно з додатком 3 до цього рішення;

- повернення кредитів до спеціального фонду міського бюджету в сумі 35,0 тис. гривень згідно з додатком 4 до цього рішення;

- надання кредитів з міського бюджету у сумі 35,0 тис. гривень, у тому числі із спеціального фонду  - 35,0 тис. гривень згідно з додатком 4 цього рішення;

- профіцит загального фонду міського бюджету у сумі 26 366,3 тис. гривень та дефіцит спеціального фонду міського бюджету 26 366,3 тис. гривень згідно з додатком 2 до цього рішення.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів міського бюджету у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами, у тому числі по загальному фонду 590 055,2 тис. гривень та спеціальному фонду 45 176,5 тис. гривень  згідно з додатком 3 до цього рішення.

3. Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів міського  бюджету у сумі 100,0 тис. гривень.  

4. Затвердити обсяги міжбюджетних трансфертів на 2017 рік:

- Субвенції з державного бюджету в сумі  362 636,4 тис. гривень:

освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам –83 006,5 тис. гривень;

медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам – 56 125,6 тис. гривень;

на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги  по догляду  за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу  – 109 720,0 тис. гривень;

на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот – 111 869,9 тис. гривень;

на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинка сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» - 1 894,4 тис. гривень;

на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу 20,0 тис. гривень.

- Субвенції з обласного бюджету в сумі  229,1 тис. гривень:

на відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та інвалідів війни – 40,0 тис. гривень;

на пільги на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 51,1 тис. гривень;

на додаткові виплати ветеранам ОУН-УПА – 138,0 тис. гривень.

5. Установити обсяг резервного фонду міського бюджету на 2017 рік в сумі 393,0 тис. гривень.

6. Затвердити перелік захищених статей видатків загального фонду міського бюджету на 2017 рік за їх економічною  структурою:

оплату праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

забезпечення продуктами харчування;

оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

поточні трансферти населенню;

поточні трансферти місцевим бюджетам;

підготовку кадрів вищими навчальними закладами І-ІV рівнів акредитації;

забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;

заходи, пов’язані з обороноздатністю держави, що здійснюються за рахунок коштів резервного фонду міського бюджету;

оплату послуг з охорони державних (комунальних) закладів культури.

7. Затвердити у складі видатків міського бюджету кошти на реалізацію державних та регіональних галузевих програм на загальну суму 66 275,7      тис. гривень  згідно з додаток 5 до цього рішення.

8. Головним розпорядникам коштів міського бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетним установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи, виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.

9. Установити, що до доходів загального фонду міського бюджету на 2017 рік належать надходження, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, а також трансферти, що надаються з Державного бюджету України міському бюджету та субвенції, що передаються з інших місцевих бюджетів.

Установити, що частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об`єднань (засновником яких є міська рада), що вилучається до бюджету, зараховується до міського бюджету в розмірі 15 відсотків за результатами фінансово-господарської діяльності у 2016 році та наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2017 році у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств.

10. Установити, що джерелами формування спеціального фонду міського бюджету на 2017 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею 69-1 Бюджетного кодексу України та субвенції, що передаються з інших місцевих бюджетів.

Джерелами формування у частині фінансування є кошти, які передаються з іншої частини бюджету.

Джерелами формування у частині кредитування є повернення кредитів наданих на будівництво (реконструкцію) житла для молодих сімей та одиноких громадян.

11. Фінансовому управлінню міської ради до 01.03.2017 року подати до міської ради пропозиції щодо пооб’єктного розподілу бюджету розвитку міського бюджету для погодження з постійними комісіями міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю. Тимків), з питань власності, житлово-комунального господарства та екології (О. Єланіна), з питань будівництва та землеустрою (О.Руско).  

         12. Згідно з пунктом 8 статті 16 Бюджетного Кодексу України надати дозвіл фінансовому управлінню міської ради (Л. Поташник) в межах поточного бюджетного періоду за погодженням з постійною комісією міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю. Тимків) здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозити відповідно до порядку, визначеного Кабінетом Міністрів України, з подальшим їх поверненням до кінця бюджетного періоду.

13. Відповідно до статтей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому управлінню міської ради (Л. Поташник) отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

14. Надати право виконавчому комітету міської ради за погодженням з постійною комісією міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю. Тимків) протягом 2017 року у міжсесійний період здійснювати внесення змін до доходів та видатків міського бюджету за рахунок міжбюджетних трансфертів з державного та інших бюджетів, розподіл і перерозподіл обсягів субвенцій та додаткових дотацій з подальшим затвердженням на сесії міської ради.

15. Надати право фінансовому управлінню міської ради (Л. Поташник) за погодженням з  постійною комісією міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю. Тимків) при внесенні змін та доповнень до класифікації доходів, відомчої та типової програмної класифікації видатків та кредитування приводити у відповідність до неї доходи, видатки, фінансування та кредитування міського бюджету з подальшим затвердженням на сесії міської ради.

        16. Відповідно до статті 74 Бюджетного кодексу України міській раді здійснювати місцеві зовнішні запозичення шляхом отримання кредитів (позик) від міжнародних фінансових організацій і надавати місцеві  гарантії для забезпечення повного або часткового виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання, що виникають за кредитами (позиками) від міжнародних фінансових організацій.

17. Додатки 1-5 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

18. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника  та заступників міського голови відповідно до розподілу функціональних обов’язків  і  постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики (Ю. Тимків).

 

Міський голова                                                                           Ігор Матвійчук

 

 






















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Додаток 1
до рішення міської ради
від________________№
Доходи міського бюджету на 2017 рік
(тис.грн.)
Код Найменування згідно з класифікацією доходів бюджету Всього Загальний фонд Спеціальний фонд
Всього в т.ч. бюджет розвитку
1 2 3 4 5 6
10000000 Податкові надходження   251 511,0 247 711,0 3 800,0
11000000 Податки на доходи, податки на прибуток, податки на збільшення ринкової вартості   110 950,0 110 950,0
11010000 Податок та збір на доходи фізичних осіб 110 900,0 110 900,0
11010100 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати 105 355,0 105 355,0
11010200 Податок на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами 1 441,7 1 441,7
11010400 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата 1 552,6 1 552,6
11010500 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування 1 774,4 1 774,4
11010900 Податок на доходи фізичних осіб від оподаткування пенсійних виплат або щомісячного довічного грошового утримання, що сплачується (перераховується) згідно з Податковим кодексом України 776,3 776,3
11020000 Податок на прибуток підприємств   50,0 50,0
11020200 Податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності  50,0 50,0
13000000 Рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів 30,0 30,0
13010000 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів 30,0 30,0
13010200 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів (крім рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування) 30,0 30,0
14000000 Внутрішні податки на товари та послуги   30 000,0 30 000,0
14040000 Акцизний податок з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів 30 000,0 30 000,0
18000000 Місцеві податки 106 731,0 106 731,0
18010000 Податок на майно 86 225,0 86 225,0
18010100 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об`єктів житлової нерухомості 50,0 50,0
18010200 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об`єктів житлової нерухомості 30,0 30,0
18010300 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості 20,0 20,0
18010400 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості 1 100,0 1 100,0
18010500 Земельний податок з юридичних осіб   17 630,0 17 630,0
18010600 Орендна плата з юридичних осіб   63 000,0 63 000,0
18010700 Земельний податок з фізичних осіб   700,0 700,0
18010900 Орендна плата з фізичних осіб   3 670,0 3 670,0
18011000 Транспортний податок з фізичних осіб 25,0 25,0
18030000 Туристичний збір  6,0 6,0
18030200 Туристичний збір, сплачений фізичними особами  6,0 6,0
18050000 Єдиний податок   20 500,0 20 500,0
18050300 Єдиний податок з юридичних осіб  4 592,0 4 592,0
18050400 Єдиний податок з фізичних осіб  15 908,0 15 908,0
19000000 Інші податки та збори  3 800,0 3 800,0
19010000 Екологічний податок  3 800,0 3 800,0
19010100 Надходження від викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення  3 620,0 3 620,0
19010200 Надходження від скидів забруднюючих речовин безпосередньо у водні об`єкти  60,0 60,0
19010300 Надходження від розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об`єктах, крім розміщення окремих видів відходів як вторинної сировини  120,0 120,0
20000000 Неподаткові надходження   13 955,2 5 845,0 8 110,2
21000000 Доходи від власності та підприємницької діяльності   145,0 145,0
21010000 Частина чистого прибутку (доходу) державних або комунальних унітарних підприємств та їх об`єднань, що вилучається до відповідного бюджету, та дивіденди (дохід), нараховані на акції (частки, паї) господарських товариств, у статутних капіталах яких є держав 40,0 40,0
21010300 Частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об`єднань, що вилучається до відповідного місцевого бюджету 40,0 40,0
21080000 Інші надходження   105,0 105,0
21080500 Інші надходження  50,0 50,0
21081100 Адміністративні штрафи та інші санкції  55,0 55,0
22000000 Адміністративні збори та платежі, доходи від некомерційної господарської діяльності  5 200,0 5 200,0
22010000 Плата за надання адміністративних послуг 4 500,0 4 500,0
22010300 Адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань 100,0 100,0
22012500 Плата за надання інших адміністративних послуг 4 197,0 4 197,0
22012600 Адміністративний збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень 200,0 200,0
22012900 Плата за скорочення термінів надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, а також плата за надання інших платних посл 3,0 3,0
22080000 Надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим державним майном   600,0 600,0 0,0 0,0
22080400 Надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності  600,0 600,0
22090000 Державне мито   100,0 100,0
22090100 Державне мито, що сплачується за місцем розгляду та оформлення документів, у тому числі за оформлення документів на спадщину і дарування   12,0 12,0
22090200 Державне мито, не віднесене до інших категорій   12,0 12,0
22090400 Державне мито, пов`язане з видачею та оформленням закордонних паспортів (посвідок) та паспортів громадян України   76,0 76,0
24000000 Інші неподаткові надходження   500,0 500,0
24060000 Інші надходження   500,0 500,0
24060300 Інші надходження   500,0 500,0
25000000 Власні надходження бюджетних установ   8 110,2 8 110,2
25010000 Надходження від плати за послуги, що надаються бюджетними установами згідно із законодавством  8 110,2 8 110,2
25010100 Плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю  7 433,1 7 433,1
25010300 Плата за оренду майна бюджетних установ   600,3 600,3
25010400 Надходження бюджетних установ від реалізації в установленому порядку майна (крім нерухомого майна)  76,8 76,8
30000000 Доходи від операцій з капіталом   6 500,0 6 500,0 6 500,0
31000000 Надходження від продажу основного капіталу   1 700,0 1 700,0 1 700,0
31030000 Кошти від відчуження майна, що належить Автономній Республіці Крим та майна, що перебуває в комунальній власності   1 700,0 1 700,0 1 700,0
33000000 Кошти від продажу землі і нематеріальних активів  4 800,0 4 800,0 4 800,0
33010000 Кошти від продажу землі   4 800,0 4 800,0 4 800,0
33010100 Кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній або комунальній власності, та земельних ділянок, які знаходяться на території Автономної Республіки Крим 2 800,0 2 800,0 2 800,0
33010400 Кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення до розмежування земель державної та комунальної власності з розстроченням платежу 2 000,0 2 000,0 2 000,0
50000000 Цільові фонди   400,0 400,0 0,0
50110000 Цільові фонди, утворені Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади   400,0 400,0
РАЗОМ ДОХОДІВ 272 366,2 253 556,0 18 810,2 6 500,0
40000000 Офіційні трансферти   362 865,5 362 865,5
41000000 Від органів державного управління   362 865,5 362 865,5
41030000 Субвенції   362 865,5 362 865,5
41030600 Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім`ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи внаслідок психічного  захворювання 109 720,0 109 720,0
41030800 Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій 111 869,9 111 869,9
41031000 Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу  20,0 20,0
41033900 Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам 83 006,5 83 006,5
41034200 Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам 56 125,6 56 125,6
41035000 Інші субвенції  229,1 229,1
41035800 Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках 1 894,4 1 894,4
ВСЬОГО ДОХОДІВ 635 231,7 616 421,5 18 810,2 6 500,0
Секретар міської ради Роман Боднарчук

 





































































































Додаток № 2

до рішення  міської ради

від ________________№
від______________№
Фінансування міського бюджету  на 2017 рік
(тис. грн.)
Код Найменування

згідно з класифікацією фінансування бюджету
Всього Загальний фонд Спеціальний фонд
Всього в т.ч. бюджет розвитку
200000 Внутрішнє фінансування 0,0 -26 366,3 26 366,3 26 366,3
208000 Фінансування за рахунок зміни залишків коштів бюджетів 0,0 -26 366,3 26 366,3 26 366,3
280400 Кошти, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) 0,0 -26 366,3 26 366,3 26 366,3
600000 Фінансування за активними операціями 0,0 -26 366,3 26 366,3 26 366,3
602400 Кошти, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) 0,0 -26 366,3 26 366,3 26 366,3
Секретар міської ради  Роман Боднарчук





 




















































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Додаток 3
до рішення міської ради
від _______________ №
РОЗПОДІЛ
видатків міського бюджету на 2017 рік
(тис.грн.)
Код програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів1 Код ТПКВКМБ / ТКВКБМС2 Код ФКВКБ3 Найменування головного розпорядника, відповідального виконавця, бюджетної програми або напряму видатків згідно з типовою відомчою / ТПКВКМБ / ТКВКБМС Загальний фонд Спеціальний фонд РАЗОМ
Всього видатки споживання з них Всього видатки споживання з них видатки розвитку з них
оплата праці комунальні послуги та енергоносії оплата праці комунальні послуги та енергоносії бюджет розвитку
0100000 Виконавчий комітет 130 187,5 130 187,5 71 723,0 9 114,8 3 500,0 2 925,0 1 288,9 86,0 575,0 0,0 133 687,5
0110000 Виконавчий комітет 12 702,1 12 702,1 5 475,0 284,1 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 12 702,1
0110170 0170 0111 Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності міської ради та виконавчого комітету 7 087,7 7 087,7 5 313,7 284,1 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 7 087,7
0117210 7210 Підтримка засобів масової інформації 1 575,4 1 575,4 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1 575,4
0117211 7211 0830 Сприяння діяльності телебачення і радіомовлення 989,4 989,4 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 989,4
0117212 7212 0830 Підтримка періодичних видань (газет та журналів) 586,0 586,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 586,0
0118600 8600 0133 Інші видатки 4 039,0 4 039,0 161,3 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 4 039,0
0118601 8600 0133 Інші видатки 2 426,0 2 426,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 2 426,0
0118602 8600 0133 Інші видатки 1 315,0 1 315,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1 315,0
0118603 8600 0133 Інші видатки 253,0 253,0 161,3 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 253,0
0118604 8600 0133 Інші видатки 45,0 45,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 45,0
0120000 Центральна районна лікарня 90 701,1 90 701,1 48 609,3 7 816,7 220,0 220,0 13,0 0,0 0,0 0,0 90 921,1
0121140 1140 0950 Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти ІІІ і IV рівнів акредитації (академіями, інститутами, центрами підвищення кваліфікації) 160,0 160,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 160,0
0122010 2010 0731 Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню 62 766,5 62 766,5 39 441,6 7 816,7 220,0 220,0 13,0 0,0 0,0 0,0 62 986,5
0122050 2050 0733 Лікарсько-акушерська допомога вагітним, породіллям та новонародженим 10 409,7 10 409,7 7 885,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 10 409,7
0122220 2220 0763 Інші заходи в галузі охорона здоров`я 15 800,0 15 800,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 15 800,0
0122200 2200 0763 Служби технічного нагляду за будівництвом та капітальним ремонтом, централізовані бухгалтерії, групи централізованого господарського обслуговування 1 564,9 1 564,9 1 282,7 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1 564,9
0130000 Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги 22 217,3 22 217,3 14 623,4 656,0 2 600,0 2 025,0 915,9 41,0 575,0 0,0 24 817,3
0131140 1140 0950 Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти ІІІ і IV рівнів акредитації (академіями, інститутами, центрами підвищення кваліфікації) 40,0 40,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 40,0
0132180 2180 0726 Первинна медична допомога населенню 20 977,3 20 977,3 14 623,4 656,0 2 600,0 2 025,0 915,9 41,0 575,0 0,0 23 577,3
0132220 2220 0763 Інші заходи в галузі охорона здоров`я 1 200,0 1 200,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1 200,0
0140000 Калуська стоматологічна поліклініка 4 567,0 4 567,0 3 015,3 358,0 680,0 680,0 360,0 45,0 0,0 0,0 5 247,0
0141140 1140 0950 Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти ІІІ і IV рівнів акредитації (академіями, інститутами, центрами підвищення кваліфікації) 25,7 25,7 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 25,7
0142140 2140 0722 Надання стоматологічної допомоги населенню 4 311,3 4 311,3 3 015,3 358,0 680,0 680,0 360,0 45,0 0,0 0,0 4 991,3
0142220 2220 0763 Інші заходи в галузі охорона здоров`я 230,0 230,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 230,0
1000000 Управління освіти  157 243,7 157 243,7 112 321,9 10 368,7 8 440,7 3 437,7 0,0 125,2 5 003,0 4 953,0 165 684,4
1010000 Управління освіти  157 243,7 157 243,7 112 321,9 10 368,7 8 440,7 3 437,7 0,0 125,2 5 003,0 4 953,0 165 684,4
1010180 0180 0111 Керівництво і управління у сфері освіти 747,5 747,5 542,6 65,1 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 747,5
1011010 1010 0910 Дошкільна освіта 36 250,8 36 250,8 23 778,8 3 689,6 3 142,0 3 142,0 0,0 16,7 0,0 0,0 39 392,8
1011020 1020 0921 Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами ( в т.ч. школою-дитячим садком, інтернатом при школі), спеціалізованими школами, ліцеями, гімназіями, колегіумами 105 595,9 105 595,9 77 009,0 6 101,0 316,0 266,0 0,0 108,0 50,0 0,0 105 911,9
1011090 1090 0960 Надання позашкільної освіти позашкільними закладами освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми 6 935,9 6 935,9 5 421,6 249,6 2,0 2,0 0,0 0,5 0,0 0,0 6 937,9
1011140 1140 0950 Підвищення кваліфікації, перепідготовка кадрів закладами післядипломної освіти ІІІ і IV рівнів акредитації (академіями, інститутами, центрами підвищення кваліфікації) 85,0 85,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 85,0
1011160 1160 0970 Придбання, доставка та зберігання підручників і посібників 100,0 100,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 100,0
1011170 1170 0990 Методичне забезпечення  діяльності навчальних закладів та інші заходи в галузі освіти 1 032,1 1 032,1 819,8 17,4 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1 032,1
1011190 1190 0990 Централізоване ведення бухгалтерського обліку 1 970,6 1 970,6 1 557,6 51,4 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1 970,6
1011200 1200 0990 Здійснення централізованого господарського обслуговування 874,6 874,6 666,7 18,6 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 874,6
1011220 1220 0990 Інші освітні програми 347,0 347,0 0,0 0,0 453,0 0,0 0,0 0,0 453,0 453,0 800,0
1011230 1230 0990 Надання допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, яким виповнюється 18 років 25,5 25,5 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 25,5
1015020 5020 Діяльність закладів фізичної культури і спорту   3 278,8 3 278,8 2 525,8 176,0 27,7 27,7 0,0 0,0 0,0 0,0 3 306,5
1015022 5022 0810 Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл 3 278,8 3 278,8 2 525,8 176,0 27,7 27,7 0,0 0,0 0,0 0,0 3 306,5
1016310 6310 0490 Реалізація заходів щодо інвестиційного розвитку території 0,0 0,0 0,0 0,0 4 500,0 0,0 0,0 0,0 4 500,0 4 500,0 4 500,0
1100000 Управління у справах сім`ї, молоді, фізкультури та спорту  7 163,6 7 163,6 3 233,0 1 407,3 538,0 538,0 9,0 232,0 0,0 0,0 7 701,6
1110000 Управління у справах сім`ї, молоді, фізкультури та спорту  2 113,7 2 113,7 386,9 40,3 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 2 113,7
1110180 0180 0111 Керівництво і управління у сфері  молоді, фізкультури та спорту 535,1 535,1 386,9 40,3 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 535,1
1113140 3140 1040 Заходи державної політики з питань молоді 110,0 110,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 110,0
1113160 3160 1040 Оздоровлення та відпочинок дітей ( крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) 403,6 403,6 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 403,6
1115010 5010 Проведення спортивної роботи в регіоні 110,0 110,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 110,0
1115011 5011 0810 Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту 110,0 110,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 110,0
1115100 5100 0810 Інші видатки 955,0 955,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 955,0
1120000 Дитячо-юнацька спортивна школа "Сокіл" 3 837,5 3 837,5 2 056,6 1 288,4 480,0 480,0 9,0 225,0 0,0 0,0 4 317,5
1125020 5020 Діяльність закладів фізичної культури і спорту   3 837,5 3 837,5 2 056,6 1 288,4 480,0 480,0 9,0 225,0 0,0 0,0 4 317,5
1125022 5022 0810 Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл 3 837,5 3 837,5 2 056,6 1 288,4 480,0 480,0 9,0 225,0 0,0 0,0 4 317,5
1130000 Калуський міський центр фізичного здоров"я населення "Спорт для всіх" 1 212,4 1 212,4 789,5 78,6 58,0 58,0 0,0 7,0 0,0 0,0 1 270,4
1135060 5060 0810 Утримання центрів `Спорт для всіх` та проведення заходів з фізичної культури 1 212,4 1 212,4 789,5 78,6 58,0 58,0 0,0 7,0 0,0 0,0 1 270,4
1500000 Управління соціального захисту населення  238 534,8 238 534,8 6 360,7 255,8 150,0 0,0 0,0 0,0 150,0 150,0 238 684,8
1510000 Управління соціального захисту населення  237 235,0 237 235,0 5 478,5 203,0 150,0 0,0 0,0 0,0 150,0 150,0 237 385,0
1510180 0180 0111 Керівництво і управління у сфері соціального захисту та соціального забезпечення 4 158,7 4 158,7 3 093,4 134,3 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 4 158,7
1511060 1060 0910 Забезпечення належних умов для виховання та розвитку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в дитячих будинках ( у т.ч. сімейного типу, прийомних сім'ях) 1 894,4 1 894,4 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1 894,4
1513010 3010 Надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот 111 869,9 111 869,9 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 111 869,9
1513011 3011 1030 Надання пільг ветеранам війни, особам, на яких поширюється чинність Закону України `Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту`, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, дітям війни, особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, жертвам нацистських переслідувань та реабілітованим громадянам, які стали інвалідами внаслідок репресій або є пенсіонерами, на житлово-комунальні послуги 10 519,0 10 519,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 10 519,0


















































































































































































































Додаток № 4

до рішення міської ради

від _____________№
Повернення кредитів до міського бюджету  та розподіл надання кредитів

з міського бюджету  в  2017  році
(тис. грн.)
Код програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів1 Код ТПКВКМБ /

ТКВКБМС2
Код ФКВКБ3 Найменування головного розпорядника, відповідального виконавця, бюджетної програми або напряму видатків

згідно з типовою відомчою/ТПКВКМБ /

ТКВКБМС
Надання кредитів Повернення кредитів Кредитування-всього
Загальний фонд Спеціальний фонд з них  Разом Загальний фонд Спеціальний фонд з них  Разом Загальний фонд Спеціальний фонд з них  Разом
бюджет розвитку бюджет розвитку бюджет розвитку
4700000 Управління будівництва та розвитку інфраструктури міста 35,0 35,0 -35,0 -35,0
4718103 8103 1060 Надання пільгового довгострокового кредиту громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла 35,0 35,0 35,0 35,0
4718104 8104 1060 Повернення коштів, наданих для кредитування громадян на будівництво (реконструкцію) та придбання житла -35,0 -35,0 -35,0 -35,0
Всього  0,0 35,0 0,0 35,0 0,0 -35,0 0,0 -35,0 0,0 0,0 0,0 0,0
Секретар міської ради                                                                                                                                                                                                                                                                        Роман Боднарчук
























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Додаток № 5

до рішення міської ради

від ________________№
Перелік місцевих (регіональних) програм, які фінансуватимуться за рахунок коштів

міського бюджету  у 2017 році
(тис. грн.)
Код програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів2 Код ТПКВКМБ /

ТКВКБМС3
Код ФКВКБ4 Найменування головного розпорядника, відповідального виконавця, бюджетної програми або напряму видатків

згідно з типовою відомчою/ТПКВКМБ /

ТКВКБМС
Найменування місцевої (регіональної) програми Загальний фонд Спеціальний фонд Разом загальний та спеціальний фонди
0100000 Виконавчий комітет Калуської міської ради 21 079,3 0,0 21 079,3
0110000 Виконавчий комітет Калуської міської ради 5 614,4 0,0 5 614,4
0117210 Засоби масової інформації 1 575,4 0,0 1 575,4
0117211 7211 0830 Сприяння діяльності телебачення і радіомовлення Програма розвитку місцевого самоврядування в м. Калуші на 2017 рік 989,4 989,4
0117212 7212 0830 Підтримка періодичних видань (газет та журналів) 586,0 586,0
0118600 8600 0133 Інші видатки 4 039,0 0,0 4 039,0
0118601 8601 0133 Інші видатки Програма розвитку місцевого самоврядування в м. Калуші на 2017 рік 2 426,0 2 426,0
0118602 8602 0133 Інші видатки Програма внесення змін до генерального плану  міста Калуша на 2015-2017 роки 1 315,0 1 315,0
0118603 8603 0133 Інші видатки Програма підтримки функцій реєстраційної та міграційної служби в ЦНАП на 2016-2017 роки 253,0 253,0
0118604 8604 0133 Інші видатки Програма фінансування робіт по підготовці технічних документацій на земельні ділянки, які виділені для пільгових категорій населення на 2017 рік 45,0 45,0
0120000 Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад 15 464,9 0,0 15 464,9
0122220 2220 0763 Інші заходи в галузі охорони здоров"я Міська цільова програма медикаментозного забезпечення на 2017 р. 15 464,9 15 464,9
1000000 Управління освіти Калуської міської ради 347,0 453,0 800,0
1010000 Управління освіти Калуської міської ради 347,0 453,0 800,0
1011220 1220 0990 Інші освітні програми Цільова програма розвитку освіти м. Калуша на 2017 рік 347,0 453,0 800,0
1100000 Управління в справах сім"ї, молоді та спорту Калуської міської ради 955,0 0,0 955,0
1110000 Управління в справах сім"ї, молоді та спорту Калуської міської ради 955,0 0,0 955,0
1115100 5100 0810 Інші видатки Програма фінансової підтримки громадських спортивних організацій в місті Калуші на 2017 рік 955,0 955,0
1500000 Управління праці та соціального захисту населення  Калуської міської ради 6 501,4 150,0 6 651,4
1510000 Управління праці та соціального захисту населення  Калуської міської ради 6 361,4 150,0 6 511,4
1513400 3400 1090 Інші видатки на соціальний захист населення Міська програма соціального захисту на 2017 рік 2 163,5 2 163,5
1513180 Надання соціальних гарантій інвалідам, фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги 110,0 0,0 110,0
1513181 3181 1010 Забезпечення соціальними послугами громадян похилого віку, інвалідів, дітей-інвалідів, хворих, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги, фізичними особами 110,0 110,0
1513190 3190 1060 Надання пільг населенню (крім ветеранів війни і праці, військової служби, органів внутрішніх справ та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), на оплату житлово-комунальних послуг і природного газу 1 200,0 1 200,0
1513200 Соціальний захист ветеранів війни та праці 415,0 0,0 415,0
1513202 3202 1030 Надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів і ветеранів, діяльність яких має соціальну спрямованість 415,0 415,0
1513030 Надання пільг з оплати послуг зв`язку та інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, забезпечення продуктами харчування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу, на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот) та компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян 2 472,9 150,0 2 622,9
1513031 3031 1030 Надання інших пільг ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія Закону України `Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту`, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих)  осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, ветеранам праці, особам , які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, вдовам (вдівцям) та батькам померлих (загиблих) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, жертвам нацистських переслідувань та реабілітованим громадянам, які стали інвалідами внаслідок репресій або є пенсіонерами 199,9 150,0 349,9
1513033 3033 1070 Надання інших пільг громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дружинам (чоловікам) та опікунам (на час опікунства) дітей померлих громадян, смерть яких пов`язана з Чорнобильською катастрофою 6,0 6,0
1513034 3034 1070 Надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв`язку 192,0 192,0
1513035 3035 1070 Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян 1 775,0 1 775,0
1513037 3037 1070 Компенсаційні виплати на пільговий проїзд  окремим категоріям громадян на залізничному транспорті 300,0 300,0
1520000 Калуський міський центр соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді  140,0 0,0 140,0
1523130 Здійснення соціальної роботи з вразливими категоріями населення 140,0 0,0 140,0
1523132 3132 1040 Програми і заходи центрів соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Міська програма соціально-психологічної підтримки родин учасників антитерористичної операції, внутрішньо-переміщених осіб та сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах на 2017 рік 140,0 140,0
2000000 Служба в справах дітей Калуської міської ради 0,0 92,3 92,3
2010000 Служба в справах дітей Калуської міської ради
2013110 Заклади і заходи з питань дітей та їх соціального захисту 0,0 92,3 92,3
2013112 3112 1040 Заходи державної політики з питань дітей та їх соціального захисту Програма соціального захисту і підтримки дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2017-2020 роки 92,3 92,3
2400000 Управління культури, національностей та релігій  Калуської міської ради 1 405,0 150,0 1 555,0
2410000 Управління культури, національностей та релігій  Калуської міської ради 1 405,0 150,0 1 555,0
2414030 4030 0822 Філармонії, музичні колективи і ансамблі та інші мистецькі заклади та заходи Міська цільова програма "Розвиток культури міста Калуша на 2017 рік" 780,0 780,0
2414040 4040 0829 Видатки на заходи, передбачені державними і місцевими програмами розвитку культури і мистецтва 20,0 20,0
2414200 4200 0829 Інші культурно-освітні заклади та заходи 605,0 605,0
2418600 8600 1133 Інші видатки 150,0 150,0
2900000 Архівний відділ Калуської міської ради 23,0 0,0 23,0
2910000 Архівний відділ Калуської міської ради 23,0 0,0 23,0
2918600 8600 0133 Інші видатки Програма розвитку архівної справи на 2017 рік 23,0 23,0
4000000 Управління житлово-комунального господарства 18 523,3 6 900,0 25 423,3
4010000 Управління житлово-комунального господарства 18 523,3 6 900,0 25 423,3
4016010 6010 0610 Забезпечення надійного та безперебійного функціонування житлово-експлуатаційного господарства Програма стимулювання утворення та підтримки об"єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в м. Калуші на 2016-2017 роки 600,0 600,0
4016020 Капітальний ремонт об`єктів житлового господарства 0,0 1 400,0 1 400,0
4016022 6022 0610 Капітальний ремонт житлового фонду об`єднань співвласників багатоквартирних будинків 1 400,0 1 400,0
4017470 7470 0490 Внески до статутного капіталу суб"єктів господарювання Програма здійснення Калуською міською радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств, установ та організацій на 2017 рік 2 000,0 2 000,0
4019110 9110 0511 Охорона та раціональне використання природних ресурсів Програма охорони навколишнього природнього середовища м. Калуша до 2020 року 90,0 90,0
4019120 9120 0512 Утилізація відходів 300,0 300,0
4019140 9140 0540 Інша діяльність у сфері охорони навколишнього природного середовища 1 110,0 1 110,0
4016060 6060 0620 Благоустрій міст, сіл, селищ Програма утримання об'єктів благоустрою та дорожньо-мостового господарства м. Калуша на 2017 рік 17 847,5 17 847,5
4016060 6060 0620 Благоустрій міст, сіл, селищ Програма капітального ремонту мереж вуличного освітлення м. Калуша на 2017 рік 2 000,0 2 000,0
4018600 8600 0133 Інші видатки Програма проведення дератизаційних робіт в підвальних приміщеннях  житлових будинків в  м. Калуші  на 2013-2017 роки 75,8 75,8
4500000 Фонд комунальної власності територіальної громади м.Калуша 762,9 0,0 762,9
4510000 Фонд комунальної власності територіальної громади м.Калуша 762,9 0,0 762,9
4518600 8600 0133 Інші видатки Програма приватизації та управління комунальним майном територіальної громади м. Калуша на 2017 р. 762,9 762,9
4700000 Управління будівництва та розвитку інфраструктури 0,0 4 325,6 4 325,6
4710000 Управління будівництва та розвитку інфраструктури 0,0 4 325,6 4 325,6
4716110 6110 0620 Заходи, пов`язані з поліпшенням питної води Програма реконструкції та будівництва міських мереж водопостачання на 2016-2018 роки 2 025,6 2 025,6
4719140 9140 0540 Інша діяльність у сфері охорони навколишнього природного середовища Програма охорони навколишнього природнього середовища м. Калуша до 2020 року 2 300,0 2 300,0
4700000 Відділ капітального будівництва Калуської міської ради 0,0 500,0 500,0
4710000 Відділ капітального будівництва Калуської міської ради 0,0 500,0 500,0
4718600 8600 0133 Інші видатки Програма погашення заборгованості відповідно до рішення суду по відділу капітального будівництва Калуської міської ради 0,0 500,0 500,0
6700000 Управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради 2 232,9 0,0 2 232,9
6710000 Управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради 2 232,9 0,0 2 232,9
6716660 Зв"язок, телекомунікації та інформатика 59,8 59,8
6716661 6661 0460 Програми у сфері зв"язку Програма удосконалення системи централізованого оповіщення керівного складу цивільного захисту населення м.Калуша на 2015-2019 роки 59,8 59,8
6717810 7810 0320 Видатки на запобігання та ліквідацію надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха Комплексна цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту населення та території м.Калуша від надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру на 2014-2018 роки 58,0 58,0
6718600 8600 0133 Інші видатки Комплексна Програма профілактики злочинності, співробітництва із силовими структурами та громадськими формуваннями на 2017 рік 2 115,1 2 115,1
7300000 Управління економічного розвитку міста Калуської міської ради 1 350,0 525,0 1 875,0
7310000 Управління економічного розвитку міста Калуської міської ради 1 350,0 525,0 1 875,0
7316700 6700 0460 Діяльність і послуги, не віднесені до інших категорій Програма розвитку автотранспорту загального користування м.Калуша на 2017-2019 роки 98,0 98,0
7317450 7450 0411 Сприяння розвитку малого та середнього підприємництва Програма підтримки малого і середнього підприємництва м. Калуша на 2017-2018 роки 75,0 75,0
7317500 7500 0411 Інші заходи, пов"язані з економічною діяльністю Програма розвитку інвестиційно-інноваційної діяльності та міжнародного співробітництва м. Калуша на 2017-2018 роки 806,0 806,0
7318600 8600 0133 Інші видатки Програма туристичного розвитку міста Калуша на 2017-2021 роки 371,0 525,0 896,0
ВСЬОГО 53 179,8 13 095,9 66 275,7
Секретар міської ради  Роман Боднарчук