ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIX

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

353

Дата реєстрації:

30.06.2022

Проголосовано:

30.06.2022 10:54:27

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 353

Текст:




ЗВЕРНЕННЯ

КАЛУСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

 

Голові

Національної комісії, що здійснює

державне регулювання у сферах

енергетики та комунальних послуг

                                                                     Костянтину УЩАПОВСЬКОМУ

 

 

Шановний Костянтине Валерійовичу!

 

Ми, депутати Калуської міської ради, звертаємось до Вас з важливим питанням, яке турбує Калуську міську територіальну громаду. Стосується це передовсім коригування тарифів на теплову енергію ДП «Калуська ТЕЦ-нова».

 

 16 травня 2022 року ДП «Калуська ТЕЦ-нова» провело відкрите обговорення щодо перегляду та встановлення тарифів на виробництво теплової енергії для потреб населення, для установ, що фінансуються за рахунок державного і місцевих бюджетів, інших споживачів та зазначило причини їх зростання.       

На сьогодні послуги з постачання теплової енергії для споживачів житлового масиву міста Калуша надають два підприємства: КП «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради та ДП «Калуська ТЕЦ-нова».

ДП «Калуська ТЕЦ-нова» визнано централізованим постачальником теплової енергії для населення, бюджетних і інших установ для опалення, тобто всіх категорій споживачів м. Калуша, які отримують теплову енергію від Калуської ТЕЦ.

          В опалювальний період 2021-2022 років ДП «Калуська ТЕЦ-нова» сумлінно виконувало свої зобов’язання: своєчасно та в повному обсязі забезпечувало послугами споживачів міста Калуш, не зважаючи на те, що ціна на вугільну продукцію з урахуванням транспортування зросла у три рази у порівнянні з ціною, закладеною у діючих тарифах на виробництво теплової енергії.

 

Калуська міська рада у зв’язку з необхідністю забезпечення початку опалювального сезону 2022-2023 рр. та беручи до уваги норми чинного законодавства України розуміє потребу в необхідності формування економічно-обгрунтованих тарифів на теплову енергію. Водночас просимо вжити всіх заходів  у відповідності до урядових ініціатив, які лягли в основу проекту закону України  «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення», який вже ухвалено Верховною Радою в першому читанні.

Звертаємо Вашу увагу й на те, що ДП «Калуська ТЕЦ-нова» може претендувати на одержання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці між фактичною вартістю та тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади.