ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Соколовський

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXX

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

405

Дата реєстрації:

22.07.2022

Проголосовано:

28.07.2022 10:57:24

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 405

Текст:


  

















 Про повторне звернення Калуської міської ради  щодо прийняття у власність держави пакету акцій ПАТ «Сегежа Оріана Україна»  

(тридцята сесія восьмого

демократичного скликання)

 

   

 

 

 

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів», протоколу засідання міської спеціальної комісії для вжиття заходів  щодо запобігання різкому зростанню безробіття під час масового вивільнення працівників  від 05 травня 2022 року №1 та враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада 

 

 

ВИРІШИЛА:

        

            1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Ради національної безпеки і оборони України ( додається).

 

         2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.

 

 

 

Міський голова                                                  Андрій Найда

  

 
       Президенту України,

Верховній Раді України,

Кабінету Міністрів України,

Раді національної безпеки і    

  оборони України

 

 
ЗВЕРНЕННЯ

 Законом України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів» передбачено невідкладне та ефективне реагування на наявні загрози національним інтересам України. Проте, впродовж 5 місяців не вирішується питання прийняття у власність держави пакету акцій приватного акціонерного товариства «Сегежа Оріана Україна», які належать ТзОВ «БМ Проект» /резидент Російської Федерації/, що становить 74,999930% статутного капіталу підприємства. Таким чином, у зв’язку із зупинкою операційної діяльності ПАТ «Сегежа Оріана Україна», в тому числі і через заблоковані рахунки підприємства під загрозою втрати засобів для існування в країні, охопленій війною, опинились 129 сімей, члени яких працювали на підприємстві та є мешканцями Калуської міської територіальної громади, що в свою чергу руйнує економіку держави, призводить до значних недопоступлень коштів до державного та місцевих бюджетів, Пенсійного фонду України та додаткового навантаження на державний бюджет, з якого виплачується допомога по безробіттю.  

Середня заробітна плата на підприємстві склала за 2021 рік 15268 гривень.Крім того підприємство є одним із бюджетоутворюючих платників податків громади: у 2021 році було сплачено 5,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, 2,5 млн. грн. податку на прибуток, 43,5 млн. грн. податку на додану вартість, 264,0 тис. грн. місцевих податків, 433,0 тис. грн. військового збору.

З метою захисту суверенітету і територіальної цілісності України, національних інтересів, національної безпеки, забезпечення її економічної самостійності, прав, свобод та законних інтересів громадян України, суспільства та держави, з мотивів суспільної необхідності, збереження робочих місць, сплати податків до державного та місцевих бюджетів, Калуська міська рада повторно просить Президента України, Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України та Раду національної безпеки і оборони України вжити заходів щодо ініціювання питання пришвидшення процедури прийняття у державну власність  пакету акцій, який належить ТзОВ «БМ Проект» /резидент Російської Федерації/ в кількості 1039049 штук вартістю 10 394 090 гривень, що становить 74,999930% статутного капіталу ПАТ «Сегежа Оріана Україна» та розблокувати  банківські рахунки для забезпечення відновлення роботи виробничих потужностей в інтересах нашої держави.

 

 

 

 

 

 

Прийнято на  тридцятій сесії  восьмого демократичного скликання    

Калуської міської ради      28 .07.2022 року