ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Соколовський

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXI

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

463

Дата реєстрації:

23.08.2022

Проголосовано:

25.08.2022 10:28:09

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 463

Текст:


 








Про звернення Калуської міської ради щодо недопущення централізації лісогосподарських підприємств

 

 
(            сесія восьмого демократичного

   скликання

 

 

 

 

Відповідно до Конституції України, враховуючи рекомендації постійної комісії з соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада  

 

ВИРІШИЛА:

         1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до народних депутатів України Едуарда Прощука  та Олега Марусяка і Прем’єр – міністра України Дениса  Шмигаля  (додається).

 

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.

 

        

 

 

Міський голова                                                                Андрій НАЙДА

                   






Народним депутатам України

п. Едуарду Прощуку

п. Олегу Марусяку

Премєр – міністру України

п. Денису Шмигалю

 

 

 

 

 

 

 
ЗВЕРНЕННЯ

 

 

         Урядом розглядається питання створення єдиного державного унітарного комерційного підприємства «Ліси України» з управління об’єктами державної власності у сфері лісового господарства, що передбачатиме ліквідацію/припинення державних лісогосподарських підприємств у територіальних громадах.

         Державні лісогосподарські підприємства є одними із найбільш наповнювачів бюджетів територіальних громад на територіях із значною лісистістю. Відповідно, ліквідація/припинення цих підприємств призведе до прямих втрат надходжень податку на доходи фізичних осіб, позаяк кошти будуть зараховуватись до бюджету за місцем реєстрації «головного офісу».

         За 2021 рік до бюджету Калуської міської територіальної громади  від сплати податку на доходи фізичних осіб ДП «Калуське лісове господарство» надійшло 2,1 млн. грн., а за 7 місяців 2022 року - 1,7 млн. грн.

         Відповідно до статті 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» на місцеві ради покладено відповідальність за стан навколишнього середовища на їх територіях. У випадку створення унітарного підприємства, органи місцевого самоврядування будуть значно обмежені у можливості впливати на розвиток лісової галузі на місцях та не зможуть виконувати у повній мірі передбачені законодавством функції по реалізації екологічної політики України та охороні навколишнього природного середовища.

         Ми, депутати Калуської міської ради, вважаємо недоцільною централізацію лісогосподарських підприємств та створення єдиного державного унітарного комерційного підприємства «Ліси України» і звертаємось до Вас зупинити та не допустити таку реорганізацію управління об’єктами державної власності, оскільки це негативно вплине на децентралізаційні процеси та суперечитиме статусу України, як держави, що отримала кандидатство на членство в ЄС.

 

Прийнято на _________сесії восьмого демократичного скликання     Калуської міської ради ________  2022 року