ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Юрій Рекунов

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXIII

Скликання:

VIII

Вид:

В цілому

Номер:

499

Дата реєстрації:

16.09.2022

Проголосовано:

29.09.2022 11:35:39

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 499

Текст:



РІШЕННЯ

від ____________________ № _____                                               м. Калуш








 

 Про  Програму стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в м. Калуші на 2023-2025 роки

 
   

З метою підвищення ефективності управління житловим фондом, формування конкурентного середовища на ринку комунальних послуг, поліпшення технічного стану житлового фонду, підвищення свідомості та згуртованості громадян у вирішенні власних проблем, покращення умов проживання громадян у своїх помешканнях та раціональне використання їх коштів на утримання житла, створення прозорого механізму взаємодії міської влади з об'єднаннями громадян спрямованого на вирішення проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства, керуючись ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та Законом України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку",  враховуючи рекомендації постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити    Програму стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в м. Калуші на 2023-2025 роки, згідно з додатком.

2. Визначити управління житлово-комунального господарства міської ради (Юрій Рекунов) головним розпорядником коштів міського бюджету з фінансування цієї Програми.

3.Управлінню житлово-комунального господарства міської ради (Юрій Рекунов) щорічно звітуватись на сесіях міської ради про хід виконання Програми стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників Багатоквартирних будинків (ОСББ) в м. Калуші на 2023-2025 роки.

4.Міському фінансовому управлінню (Леся Поташник) при формуванні річних бюджетів передбачити кошти для виконання цієї Програми.

5.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького та постійну комісію з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.

 

 Міський голова                                                                                   Андрій  НАЙДА                                                                                                           

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від __________  № ______

Секретар міської ради

________Віктор Гільтайчук

 

 

 

Програма

стимулювання  створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних  будинків (ОСББ) в м.Калуші

  на 2023 - 2025 роки

 

 

Замовник програми

Управління житлово-комунального

господарства Калуської міської ради          Юрій Рекунов     ______________

                                                                                                     (підпис)

Керівник програми

Заступник міського голови                         Богдан Білецький     _______________

                                                                                                      (підпис)

ПОГОДЖЕНО

Управління економічного

розвитку міста міської ради                     Юрій Соколовський ______________

                                                                                                        (підпис)

 

Фінансове управління

міської ради                                              Леся Поташник      ________________

                                                                                                        (підпис)

Юрист                                                                                      ________________                                                                                                    (підпис)



ПАСПОРТ

 Програми стимулювання  створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних  будинків (ОСББ) в м.Калуші

на 2023 - 2025 роки

 

  1. Ініціатор розроблення програми (замовник): Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради

  2.  Розробник програми:        Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради

  3. Співрозробники програми:   -

  4. Відповідальний виконавець програми: Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради

  5. Учасники програми: Управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку

  6. Термін реалізації програми:        2023 - 2025 роки


6.1. Етапи фінансування програми: 2023 рік, 2024рік, 2025 рік

7. Обсяги фінансування програми (тис.грн.): 19500,0 тис.грн.

 












































Роки Обсяги фінансування ,  тис.грн.
Всього в т.ч. за джерелами фінансування
обласний бюджет міський бюджет інші джерела
2023 5500,0 - 5500,0 по факту
2024 6500,0 - 6500,0 по факту
2025 7500,0 - 7500,0 по факту
2023 - 2025 19500,0 - 19500,0 по факту

8. Очікувані результати виконання програми:

покращання технічного стану будинків та умов проживання в них; зменшення обсягу витрат із міського бюджету міста Калуша на утримання будинків; поліпшення фізичного стану житлового фонду міста в цілому; створення прозорого механізму взаємодії міської влади з об'єднаннями громадян спрямованого на вирішення проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства

9. Термін проведення звітності:     Щоквартально

 

Замовник програми

Начальник управління

житлово-комунального

господарства міста                                Рекунов Ю.І.                       ____________

 

Керівник програми

Заступник міського голови                   Білецький Б. І.                         ____________

 

 

 

 

Обґрунтування доцільності розроблення

Програми  стимулювання створення та підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків /ОСББ/ у м.Калуші

«Формування відповідального власника житла»

на 2023 – 2025 роки

 

Станом на 01.09.2019 року в м. Калуші створено 48 ОСББ. Запропонована Програма по рахунку є четвертою програмою по підтримці об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). За період дії Програми стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в місті Калуші на 2020-2022 роки затвердженої рішенням Калуської міської ради від 20.12.2019 року №2816 створено 16 ОСББ, з них 11 ОСББ перебували в комунальній власності та на балансі КП "ЖЕО №1,4". Здійснено видатки на капітальний ремонт на  загальну суму 3 976 401,25 тис. грн.. Таким правом скористалось 16 ОСББ.

 В порівнянні за період дії Програми стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в місті Калуші на 2018-2019 роки затвердженої рішенням Калуської міської ради від 21.12.2017 року №1251 створено 9 ОСББ, з них 7 ОСББ перебували на балансі КП "ЖЕО №1,4". Здійснено видатки на капітальний ремонт на  загальну суму 1 120,12 тис. грн.. Таким правом скористалось 7 ОСББ. Окремі ОСББ звертались по декілька разів.

Всі роботи покапітальних ремонтах виконані за участі співфінансування співвласниками квартир житлових будинків в яких створено ОСББ.

Програму сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у м. Калуш на 2023-2025 роки (далі – Програма) розроблено з урахуванням попередніх Програм, пріоритетів та завдань, визначених Законами України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», «Про приватизацію державного житлового фонду», «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про житлово-комунальні послуги».

Утриманням усіх багатоквартирних багатоповерхових житлових будинків у місті Калуші до середини 2019 року займались житлово-експлуатаційні організації №1 та №4, які і посідали монопольне становище у цій сфері. З середини 2019 року розпочата процедура ліквідації даних ЖЕО.

В 2018 році виконкомом Калуської міської ради  проведений конкурс на призначення управителя багатоквартирного будинку у місті Калуші. За результатами конкурсу ТзОВ "М-Монтаж" взяв в управління 87 багатоквартирних житлових будинків.

В 2019 році дві приватні управлінські компанії ТзОВ "Комфорт-Дім" та ТзОВ "Теплодім" провели збори співвласників багатоквартирних будинків та взяли в управління 160 багатоквартирних житлових будинків.

 Від якості надання житлової послуги управлінськими компаніями буде залежати яка форма управління житловим будинком є найбільш ефективною. Даний процес може спонукати мешканців багатоповерхових житлових будинків приймати рішення про форму управлінням багатоквартирним будинком, а саме створення ОСББ.

З липня 2019 року в місті створена та існує рада голів ОСББ.

Створення ОСББ - ефективного власника будинку - це шлях, яким пішли у свій час більшість східноєвропейських країн.

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку – це юридична особа, створена власниками квартир та/ або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання неподільного і загального майна.

Основна діяльність ОСББ полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав власників приміщень на володіння та користування спільним майном членів об’єднання, належне утримання будинку і прибудинкової території, сприяння членам об’єднання в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами і виконання ними своїх зобов’язань, пов’язаних з діяльністю ОСББ.

 

                         Мета і основні завдання програми

Метою і основним завданням Програми є забезпечення умов для прискорення впровадження інституту ефективного власника житла, підвищення ефективності управління житловим фондом, формування конкурентного середовища на ринку комунальних послуг шляхом створення і сталого функціонування ОСББ.

 

Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми

 

Створення та підтримка ОСББ, як альтернативного варіанту утримання та експлуатації житла, сприятиме поліпшенню технічного стану житлового фонду міста. Якщо зусилля зацікавлених у створенні ОСББ мешканців будинків будуть спиратись на організаційну та фінансову підтримку органів місцевого самоврядування, то така співпраця дасть вагомі результати.

Для активізації створення нових та забезпечення функціонування діючих ОСББ необхідно:

- активно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадян щодо переваг створення і діяльності ОСББ;

- забезпечити відновлення технічної документації на житлові будинки у яких створено ОСББ;

- надавати ініціаторам у створенні ОСББ практичну допомогу в процесі створення та реєстрації ОСББ, у проведенні обстежень технічного стану будинків  під час їх передачі на баланс ОСББ;

- забезпечити прозорість і відкритість при наданні фінансової допомоги з  міського бюджету;

-організувати проведення круглих столів, оперативних нарад, громадських зібрань з метою обміну досвідом в організації і діяльності ОСББ.

 

Фінансове забезпечення програми

 

Заходи програми реалізуються за рахунок коштів міського бюджету, коштів населення – співвласників багатоквартирного будинку та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України.

Перелік заходів, обсягів та джерел фінансування, очікуваних результатів програми наведено у додатку 1.

 

Очікувана ефективність виконання програми

 

Реалізація заходів Програми спрямована на впровадження інституту ефективного власника житла, підвищення ефективності управління житловим фондом, формування конкурентного середовища на ринку комунальних послуг, поліпшення технічного стану житлового фонду, підвищення свідомості та згуртованості громадян у вирішенні власних проблем, покращення умов проживання громадян у своїх помешканнях та раціональне використання їх коштів на утримання житла, створення прозорого механізму взаємодії міської влади з об'єднаннями громадян спрямованого на вирішення проблемних питань у сфері житлово-комунального господарства.

Рівень ефективності виконання Програми визначається за результатами кількості створених ОСББ, їх ефективного функціонування.

                           Порядок реалізації Програми

                                        І. Загальні положення.

Цей порядок визначає механізм виділення та використання коштів передбачених у місцевому бюджеті за програмою "Стимулювання та підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в м. Калуші на 2020-2022 роки", який розроблений у відповідності до Цивільного кодексу України, Законів України "Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку", "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про фонд енергоефективності" та Постанови КМУ від 11.10.2002 № 1521 "Про реалізацію Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку".

Головним розпорядником бюджетних коштів є управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради.

Даний порядок поширюється на житлові будинки, в яких створено та зареєстровано об'єднання співвласників багатоквартирних будинків в законному порядку і не поширюється на житлові будинки в новобудовах (введених в експлуатацію після 2015 року). Цей порядок розповсюджується для реалізації таких заходів:

- капітальний ремонт житлових будинків (місць загального користування);

- ремонт, заміна, модернізація внутрішньобудинкових інженерних мереж та систем;

- ремонт, технічний огляд, заміна ліфтів;

- виготовлення технічної документації на будинки здійснюється за рахунок коштів міського бюджету без залучення співфінансування, але за погодженням комісії з відбору житлових будинків для проведення ремонтних робіт:

- технічний паспорт на багатоквартирний житловий будинок;

- проектно-кошторисна документація зі схемами влаштування внутрішньобудинкових мереж водопостачання, водовідведення, теплопостачання, тепло-, газо-, електропостачання тощо;

- акти державної комісії про приймання жилого будинку в експлуатацію;

- паспорти ліфтового господарства;

- акти приймання-передачі жилого будинку у разі зміни його власника чи балансоутримувача;

-  розроблення проектів землеустрою щодо відведення прибудинкової території та надання її у власність чи постійне користування;

- виготовлення енергетичного сертифіката будівлі (із залученням співфінансування не більше 10%);

- виготовлення проектної документації та її експертизи (в тому числі обстеження об’єкту (будівлі)) (із залученням співфінансування не більше 10%).

 

ІІ  Порядок виділення коштів

         2.1. Для виділення коштів на проведення ремонтних робіт у будинку, в якому створено та функціонує ОСББ, голова чи інша уповноважена зборами особа подає головному розпоряднику бюджетних коштів (управління житлово-комунального господарства) наступний пакет документів:

- Документ, що підтверджує реєстрацію ОСББ (свідоцтво про державну реєстрацію ОСББ)

- заяву на ім'я начальника управління про виділення коштів на проведення ремонтних робіт (зразок заяви додається у додатку 2);

- Протокол зборів об'єднання, в якому зазначається перелік робіт, який необхідно провести, згода щодо співфінансування робіт з капітального ремонту та делегування повноважень на подання заяви особі, яка подає дану заяву.

2.2.   Після подачі відповідних документів визначається технічний стан будинку. Огляд технічного стану будинку визначається згідно Додатку 5 до пункту 5.6.1 Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 року № 76.

Даний огляд здійснюється комісією, до складу якої входять відповідні спеціалісти(управлінських компаній) виконавця послуг з управління будинків і споруд та прибудинкових територій, представники громадських організацій, управління житлово-комунального господарства та ОСББ. У разі необхідності до складу комісій можуть включатися спеціалісти експерти проектних інститутів та спеціалізованих організацій.

Капітальний ремонт не проводиться та не фінансується за кошти Програми тих елементів будинку, тривалість експлуатація яких менша, ніж зазначена в Додатку 5 до пункту 5.6.1 Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 року № 76, а також конструктивних елементів капітальні ремонти яких проводились за кошти міського бюджету до моменту створення ОСББ.

У разі аварійного стану мереж та конструктивних елементів будинку, не застосовуються положення даного пункту щодо не проведення капітальних ремонтів, якщо останні було проведено до моменту створення ОСББ за кошти міського бюджету або не закінчився термін експлуатації  елементів будинку, зазначений в Додатку 5 до пункту 5.6.1 Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 року № 76.

2.3.     На підставі даних акту комісія готує перелік ремонтних робіт та передає їх комісії з виділення коштів.

2.4.     Виділення коштів для проведення ремонтних робіт здійснюється в межах кошторисної вартості об’єкту.

 

ІІІ  Порядок відбору житлових будинків та проведення ремонтних робіт

3.1. Відбір житлових будинків для проведення ремонтних робіт здійснюється комісією, до складу якої залучаються:

- представник головного розпорядника бюджетних коштів (управління житлово-комунального господарства);

- депутати Калуської міської ради;

- балансоутримувач житлового будинку;

- представник ОСББ.

3.2. Основними критеріями відбору житлових будинків:

  - держреєстрація ОСББ;

  - наявність акту обстеження об’єкта;

  - наявність проектно-кошторисної документації;

  -  не проведення капітальних ремонтів конструктивних елементів будинку до створення ОСББ;

 - черговість подання заяви (у випадку одночасної подачі заявок першим фінансується будинок, у якому більша загальна кількість квартир та нежитлових приміщень. У випадку однакової кількості квартир та нежитлових приміщень першим фінансується будинок з більшою загальною площею);

  - співфінансування ремонтних робіт ОСББ в межах 70-95% кошторисної  вартості;

3.3. По результатам відбору житлових будинків для проведення ремонтних робіт головний розпорядник бюджетних коштів УЖКГ міської ради фінансує ОСББ, як одержувача бюджетних коштів у відповідності до  проектно-кошторисної документації та цінових пропозицій щодо виконання ремонтних робіт фізичними особами – підприємцями або юридичними  особами – суб'єктами підприємницької діяльності (підрядниками), які уклали відповідні договори виконання підрядних робіт із ОСББ, в межах 70-95% кошторисної вартості об'єкта.

          3.4.Виконавець робіт з капітального ремонту визначається за результатами електронних торгів по проведених закупівлях в системі Prozzoro.

 

 

                         ІV  Порядок фінансування робіт

        4.1. Комісія з виділення коштів  відповідно до умов даної Програми розподіляє кошти між ОСББ, які подали відповідні заяви та орієнтовні кошториси. Фінансування робіт здійснюється за рахунок коштів міського бюджету шляхом бюджетних призначень для реалізації заходів Програми, які передбачаються щорічно при формуванні бюджету міста Калуша, виходячи із можливостей його дохідної частини та обсягів виконаних робіт (форма КБ-3), які погоджені із УЖКГ міської ради.

       4.2. У випадку невиконання дохідної частини бюджету міста Калуша та відсутності коштів на фінансування ремонтних робіт по житловим будинкам ОСББ у поточному році, заплановані роботи здійснюється у наступному фінансовому році в межах бюджетних призначень на цей рік для реалізації заходів Програми.

       4.3. У разі перевищення розміру вартості капітальних ремонтів, які затверджені комісією з виділення коштів ОСББ, від розміру бюджетних призначень для реалізації заходів Програми, голова комісії звертається до міського голови із заявою про збільшення розміру фінансування заходів Програми та внесення відповідних змін до міського бюджету.

      4.4. Співвласники квартир та нежитлових приміщень беруть участь у здійсненні співфінансування капітального ремонту будинку згідно таблиці 1:

 









































зп
Термін експлуатації житлових будинків Кошти міського

бюджету
Кошти мешканців

будинків
1 від 10 до 15 років 70%  30%
2 від 15 до 20 років 80%  20%
3 від 20 до 30 років 85% 15%
4 від 30 до 50  років 90% 10%
5 від 50 і більше 95% 5%

 

       У випадку наявності на момент подачі заяви неприватизованих квартир у будинку, які перебувають у власності Калуської міської ради, розмір співфінансування власників будинку зменшується кратно до кількості таких квартир, що є у будинку на момент подання заяви.

     4.5. Основний перший розподіл коштів між ОСББ комісією з виділення коштів  повинний бути завершений до 31.05.2023 року та відповідно до 31.05.2024року і 31.05.2025 року.

     4.6.Фінансування передбачених даною програмою заходів, на які розподілено кошти відповідно до пункту 4.4. повинно розпочатися не пізніше 15 календарних днів з дати надання ОСББ управлінню ЖКГ Калуської міської ради наступного пакету документів:

- документ, що підтверджує реєстрацію ОСББ (свідоцтво про державну реєстрацію ОСББ)

- заяву на ім'я начальника управління про виділення коштів на проведення ремонтних робіт (зразок заяви додається у додатку 2);

- Протокол зборів об'єднання, в якому зазначається перелік робіт, який необхідно провести, згода щодо співфінансування робіт з капітального ремонту та делегування повноважень на подання заяви особі, яка подає дану заяву (за винятком голови ОСББ);

- кошторисна документація, виготовлена в установленому порядку(у разі необхідності експертний висновок)

Вимагати будь які інші документи заборонено.

 

 

V  Порядок виготовлення та фінансування технічної документації в тому числі розроблення проектів землеустрою щодо відведення прибудинкової території та надання її у власність чи постійне користування

5.1. Відновлення і виготовлення та фінансування технічної документації, в тому числі розроблення проектів землеустрою щодо відведення прибудинкової території та надання її у власність чи постійне користування, не залежить від фінансування ремонтних робіт.

5.2.  Відновлення і виготовлення та фінансування технічної документації, зазначеної в розділі 1, в тому числі розроблення проектів землеустрою щодо відведення прибудинкової території та надання її у власність чи постійне користування, виконується після державної реєстрації ОСББ.

5.3. При визначені прибудинкових територій багатоквартирного будинку необхідно дотримуватись вимог нормативних документів.

 

           VІ Контроль за цільовим використанням коштів

6.1. Контроль за цільовим використанням коштів здійснюється головним розпорядником коштів, ревізійною комісією, створеною при ОСББ, з залученням депутатів Калуської міської ради.

6.2. На сайті Калуської міської ради розміщується інформація, де будуть відображатись хронологічні події виконання Програми, зокрема дата подання заяв і їх зміст, рішення Комісії, договори, перелік будинків, розмір їх фінансування, перелік заходів Програми стосовно кожного конкретного будинку, черговість фінансування, підрядників, використані матеріали для капремонту тощо.

 

                           VІІ Формування комісії з виділення коштів

7.1. Розподіл коштів  здійснюється комісією, до складу якої залучаються:

- представники головного розпорядника бюджетних коштів (управління житлово-комунального господарства) (в кількості 2 чол.);

- представник управління економіки (в кількості 1 чол.)

- депутати Калуської міської ради (за їх згоди) (в кількості 2 чол.);

  - представники(голови) ОСББ (в кількості 5 чоловік, але не більше одного представника від одного ОСББ).

- представників управлінських компаній (без права голосу);

7.2. Склад комісії формується за поданням Ради голів ОСББ терміном до першого лютого поточного року відповідно п.7.1. за заявами представників від управлінь економіки і житлово-комунального господарства, голів ОСББ, депутатів Калуської міської ради, представників управлінських компаній, які бажають бути членами комісії, та подаються до УЖКГ до 30 січня поточного року.

          7.3. Голова комісії обирається представниками (головами) ОСББ(які увійшли до складу комісії) шляхом таємного голосування на період 1 рік з представників від управління житлово-комунального господарства. В разі вибору голови комісії головами ОСББ , у разі його незгоди (чи самовідводу) бути таким, голову комісії призначає міський голова своїм розпорядженням. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії.

7.4. Засідання комісії вважається правочинним у разі участі в ньому не менше 2/3 її складу присутніх на засіданні членів комісії.

          7.5. У разі неявки члена комісії на засідання без поважних причин два рази він переобирається за відповідним поданням голови комісії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до Програми стимулювання створення

та підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних

будинків/ОСББ/ у м. Калуші на 2023 – 2025 роки

 

Перелік

заходів, обсяги та джерела фінансування Програми

 

Назва замовника:    Управління житлово-комунального господарства Калуської міськоїради

 













































№з/п Найменування заходу Виконавець Термін виконання Орієнтовні обсяги фінансування, тис.грн. Очікувані результати
роки всього в т.ч. за джерелами фінансування
міський бюджет обласний бюджет інші джерела
1. Виготовлення технічної документації на будинки управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради,  2023

 

 

2024

 

2025
2023

 

 

2024

 

2025
200,0

 

 

300,0

 

300,0
200,0

 

 

 

300,0

 

 

300,0
-

 

 

 

-
-

 

 

 

-

 
відновлення технічної документації на житлові будинки у яких створено ОСББ
2. Проведення капітального ремонту

 

 

 
управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради, 2023

 

 

2024

 

2025
2023

 

 

2024

 

2025
5300,0

 

 

6200,0

 

7200,0
5300,0

 

 

 

6200,0

 

7200,0
-

 

 

 

-
-

 

 

 

-

 
покращення технічного стану будинків,забезпечення умов комфортного проживання населення міста.

 

                                                                                                                                

Замовник програми

Начальник управління

житлово-комунального

господарства                                                Рекунов Ю.І.                ______________                             

 

Керівник програми

Заступник міського голови                    Білецький   Б.І.                             ______________

 

 

 

 

 

Додаток 2

до Програми стимулювання створення

та підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних

будинків/ОСББ/ у м. Калуші на 2023 – 2025 роки

 

 

 

Начальнику Управління

житлово-комунального господарства

міської ради

Ю. Рекунову

 

ОСББ__________________

Вул.___________________

 

 

Заява

 

 

Правління ОСББ_____________________ у відповідності до Програми стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в м. Калуші на 2023-2025 роки просить провести капітальний ремонт конструктивних елементів  ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

житлового будинку  №_____ на вул.___________________ та передбачити кошти на виконання цих робіт.

 

 

 

Голова ОСББ                        ______________               ________________

Моб. тел.______________

Тел. __________________

Факс. _________________

Е-mail_________________